Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@08:58:36 GMT

روابط تهران و ایروان دوستانه است

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۴۲۳۷

روابط تهران و ایروان دوستانه است

ایران اکونومیست-رییس جمهور با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ وجه دوست ملت‌های منطقه نیست،گفت: باید با حساسیت و احتیاط تمام با تحرکات رژیم صهیونیستی مواجه شد تا از نفوذ او در منطقه جلوگیری شود.

 آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در پاسخ به تماس تلفنی«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان رایزنی‌های مستمر را نشانه اهمیت و عمق روابط دوستانه دو کشور توصیف کرد و گفت: ایران، ارمنستان را کشور دوست و نزدیک به خود می‌داند و برای همسایگی با ارمنستان اهمیت قائل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهور سیاست اصولی ایران را حمایت از تمامیت ارضی و حق حاکمیت همه کشورها برشمرد و افزود: حفظ ژئوپلتیک منطقه ازجمله مرزهای بین المللی، احترام به حاکمیت ملی کشورها و تقویت زیرساخت های ارتباطاتی بین منطقه ای مورد تاکید و توجه جمهوری اسلامی ایران به عنوان سیاست های اصولی است.

رئیسی با ابراز حمایت کشورمان از گسترش همکاری‌های دو و چندجانبه در حوزه های انرژی و حمل و نقل، خاطرنشان کرد: این همکاری ها موجب تقویت صلح و ثبات و رونق اقتصادی تجاری در منطقه می شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه با بیان اینکه ایران از پیشرفت در گفتگوهای صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان حمایت می‌کند، اظهار داشت: امیدواریم مسائل باقیمانده در این زمینه بر اساس اصول حقوق بین‌الملل، به صورت مسالمت آمیز و با احترام به حق حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور و نیز توجه به حقوق و امنیت همه مردم منطقه قفقاز حل و فصل شود.

رییس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران عمیقا مقید به این نکته است که مسائل منطقه باید با همفکری و همکاری همه کشورهای منطقه و بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل حل و فصل شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی به هیچ وجه دوست ملت‌های منطقه نیست و ظلمی که این رژیم به مردم فلسطین کرده است، در تاریخ نظیر ندارد. باید با حساسیت و احتیاط تمام با تحرکات رژیم صهیونیستی مواجه شد تا از نفوذ او در منطقه جلوگیری شود.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در این گفتگوی تلفنی با ارائه گزارشی از توافقات اجرا شده، از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه و تاکید بر حفظ تمامیت و حاکمیت ارضی همه کشورها قدردانی کرده و نقش کشورمان در منطقه را مهم و موثر توصیف کرد.

نخست وزیر ارمنستان با ابراز علاقمندی کشورش برای گسترش تعاملات و همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سیاسی و فرهنگی با کشورمان گفت: برگزاری مستمر کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور قطعا بر تسهیل و تسریع در روند رو به گسترش روابط دو کشور تاثیر گذار خواهد بود.

پاشینیان با ارائه توضیحاتی از روند مذاکرات و رایزنی‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان،‌ از برگزاری هر چه سریع‌تر نشست کشورهای ۳+۳ در تهران استقبال کرد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۴۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است

به گزارش صدای ایران از ایرنا، عباس علی‌آبادی، در افتتاحیه ششمین نمایشگاه ایران اکسپو، با بیان اینکه اکنون ایران با وجود تحریم‌ها یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور شامل صادرات غیرنفتی، نفتی و واردات است که از این رقم نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار مربوط به صادرات غیرنفتی است.

وی افزود: کشور‌های همسایه افریقایی، کشور‌های اسلامی و دوست در اولویت توسعه روابط و همکاری اقتصاد با جمهوری اسلامی ایران هستم ضمن اینکه عضو ناظر تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تعامل سازنده‌ای با این پیمان‌های این کشور‌ها داریم.

علی‌آبادی بیان داشت: در سازمان همکاری اکو با ۹ کشور همسایه و منطقه همکاری داریم و موافقتنامه تجاری در حال پیگیری است با هشت کشور اسلامی در حال توسعه، موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده و در حال اجرا هستیم. همچنین در سازمان همکاری اسلامی با کشور‌های عضو موافقتنامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با کشور‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا، موافقتنامه تجارت آزاد و با تعدادی دیگر از کشور‌ها موافقتنامه تجارت ترجیهی به امضا رسیده و با برخی دیگر از کشور‌ها در حال مذاکره هستیم، ما آماده عامل هستیم و دست همکاری اقتصادی با کشور‌ها و ملت‌های جهان را می‌فشاریم.

توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه اکسپو

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ گفت: تلاش می‌کنیم این نمایشگاه بتواند با ارائه شفافیت توانمندی‌ها و شناسایی نیازمند‌های طرفین گام جدی را در توسعه اقتصادی بردارد.

علی‌آبادی ادامه داد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه روابط تجاری با کشور‌های شرکت‌کننده است، ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیل گر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد.

وی بیان کرد: زمینه‌های همکاری را تسهیل می‌کند ایران در حوزه تجارت مزایای نسبی دارد که می‌تواند تسهیل گر در حوزه راهبردی باشد همچنین چهره واقعی بخشی از توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و زمینه برای همکاری‌های اقتصادی فراهم می‌گردد.

حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا

وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به حضور بازرگانان و تجار از ۱۰۰ کشور دنیا گفت: توجه به جایگاه ایران در کنار ظرفیت معدنی و کشاورزی و صنعتی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند در این راستا رویکرد اصلی برنامه‌های وزارت صمت مبتنی بر تعاملات در عرصه بین‌الملل و کسب و کار دانش بنیان است.

وی بیان داشت: برنامه ما در مرحله اول جهت‌دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی با محصولات فناورانه است، دوم توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی از دیپلماسی اقتصادی است.

اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری

علی‌آبادی با بیان اینکه اولویت‌دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری است گفت: تعامل سازنده با کشور‌های منطقه در انتقال فناوری و صنعتی مهم‌ترین اقدام است، فعال‌سازی میز‌های کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی ظرفیت صادرات به کشور‌های هدف با همکاری وزارت امور خارجه و بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازار‌های جدید و حوزه تامین است.

وی اضافه کرد: افزایش کارایی و فعال کردن رایزنان بازرگانی در حرکت رقبای ایران، ارائه اطلاعات کامل به بازرگانان ایرانی و تنوع‌بخشی به تجارت با کمک ارز‌های محلی، توسعه بازار‌های مرزی جهت افزایش صادرات و منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی با سایر کشور‌ها و بخش خصوصی در روابط خارجی و گسترش بازار‌های صادراتی از مهم‌ترین اقدامات است.

دیگر خبرها

  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • دیدار وزیر دفاع ایران با همتای بلاروسی