Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تاس روسیه روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد پایگاه فضایی  بایکونور واقع در خاک قزاقستان که در اجاره مسکو است، از تحریم های ضدروسی غرب در امان مانده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایران اکونومیست، خبرگزاری تاس با انتشار این خبر افزود: کنستانتین بوسیگین (Konstantin Busygin)، یکی از مقامات محلی بایکونور در قزاقستان به این رسانه روسی گفت؛ « تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل وضعیت بوجود آمده در اوکراین بر فرودگاه فضایی بایکونور قزاقستان که توسط مسکو اجاره شده است، تأثیری نداشته ».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این باره به خبرگزاری تاس گفت: تحریم های ضدروسی غرب بر ما تاثیر نداشته چرا که بایکونور جز قلمرو جمهوری قزاقستان  است.

تاس در  ادامه افزود: مجموعه فضایی بایکونور شامل شهر بایکونور و فرودگاه فضایی به همین نام است و هرچند قوانین  روسیه  در این مجموعه اجرا می شود، اما این منطقه در  قلمرو کشور قزاقستان قرار دارد.

به گزارش ایران اکونومیست، کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا پس از وقوع جنگ در اوکراین در ۵ اسفند ماه ۱۴۰۰، مجموع تحریم هایی از جمله تحریم های فضایی علیه روسیه اعمال کردند.

بر همین مبنا "دیمیتری روگوزین"  رئیس آژانس فضایی روسیه (روسکاسموس)  در ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ اعلام کرد: روسیه  قرار است از ایستگاه بین‌المللی فضایی خارج شود و دیگر با ناسا و آژانس فضایی اروپا همکاری نخواهد کرد؛ وی خاطر نشان کرد که مسکو دیگر با شرکای بین‌المللی در این راستا همکاری نمی کند و این تصمیمی است که قبلا اتخاذ شده است.

رئیس  آژانس فضایی روس‌کاسموس با اعلام این مطلب که روسیه ملزم به اعلام تاریخ خروج از  ایستگاه بین‌المللی فضایی نیست، افزودما این تصمیم را قبلا گرفته ایم و لزومی ندارد در مورد آن به صورت عمومی بحث کنیم.

 بایکونور نخستین پایگاه اعزام بشر به فضا

پایگاه فضایی بایکونور  قدیمی‌ترین و یکی از بزرگ‌ترین تشکیلات پرتاب فضایی فعال در جهان به شمار می رود، این پایگاه رکورددار تعداد پرتاب‌های فضایی در جهان  بوده و هنوز ایستگاه بین المللی فضایی از بابت دریافت تجهیزات و یا فرود فضانوردان به زمین به پایگاه متکی است در ضمن  نخستین فضانورد جهان، از این پایگاه به فضا پرتاب شد.

تصویر ایستگاه بایکونور قزاقستان در اواخر دهه ۵۰ میلادی قرن بیستم

این پایگاه فضایی در منطقه ای بیابانی در نزدیکی شهر بایکونور و در ۲۰۰ کیلومتری شرق دریاچه آرال و شمال رود سیردریا و در جنوب کشور قزاقستان واقع ‌است. ارتفاع این پایگاه از سطح دریا نود متر و طول و عرض محدودهٔ  این پایگاه ه ۹۰ در  ۸۵ کیلومتر است.

پایگاه فضایی بایکونور در دههٔ ۱۹۵۰ برای اجرای بخشی از برنامه‌های فضایی اتحاد شوروی ساخته شد. یکی از پرتابگاه‌های آن به نام «پرتابگاه گاگارین» محل پرتاب یوری گاگارین نخستین فضانورد جهان با فضاپیمای وستوک-۱ بود.

 

 

 

 

**۱۳۰۲**

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: مسکو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مسکو فضایی بایکونور پایگاه فضایی بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۵۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • تصویربرداری ۹۵ درصد از اراضی کل کشور توسط ماهواره پارس
  • روش ویژه سرباز روس برای فرار از پهپاد قاتلی که به سراغش آمد | فیلم
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • پرتاب ۳۰ موشک به پایگاه میرون ارتش رژیم صهیونیستی
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز