Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیسیون اتحادیه اروپا موافقت خود را با پیوستن کرواسی به منطقه یورو و تبدیل پول این کشور به واحد پولی اروپا اعلام کرد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از یورونیوز، به این ترتیب و در صورت تائید نهایی شورای اتحادیه اروپا، این کشور کوچک شرق اروپا از آغاز سال ۲۰۲۳، کونا، واحد پول ملی خود را به یورو تغییر خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است رهبران ۲۷ کشور اتحادیه اروپا پایان ماه ژوئن در این باره تصمیم‌گیری کنند. در صورت رای موافق شورا، کرواسی بیستمین کشور حوزه یورو خواهد شد. 

هر کونای کرواسی در حال حاضر ارزشی برابر ۱۳ سانت یک یورو دارد. 

چراغ سبز کمیسیون اروپا به کرواسی، پس از بررسی آخرین گزارش‌های این کشور در پاسخ به درخواست‌های سخت‌گیرانه بروکسل برای اصلاحات اقتصادی و بانکی داده شد.

از میان هفت کشور اتحادیه اروپا که خواهان پیوستن به حوزه یورو هستند، کرواسی تنها عضوی است که تمام مطالبات پولی و بانکی کمیسیون اروپا را عملی کرده است. تطبیق مقررات داخلی با معیارهای یورو، ذخیره کافی پشتوانه مالی در بانک مرکزی مستقل، ثبات قیمت‌ها، پایداری مالیاتی و ثبات ارزش پول ملی ازجمله مطالبات اصلی کمیسیون برای پذیرش عضو جدید در حوزه یورو است. 

یک مقام اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: «[علاوه بر پاسخ مثبت به مطالبات] اراده بسیار قوی سیاسی از سوی کرواسی» برای پیوستن به یورو وجود داشت و «چنین عزمی در میان دیگر کشورهای متقاضی دیده نمی‌شد.»

همین مقام با رد نگرانی‌ها درباره بنیه ضعیف اقتصاد کرواسی و امکان تکرار سناریوی بحران یونان گفت: «در پی بحران مالی سال ۲۰۰۸، حوزه یورو نهادهای جدید، از جمله اتحاد بانکی و سازوکار نظارتی را برای کنترل بهتر ساختارهای مالی به راه انداخت.» وی افزود: «کرواسی بسیار کوچک است، اقتصاد بازی دارد و سیستم بانکی آن در مقیاس گسترده‌ای از سوی بانک‌های کشورهای بزرگ اداره می‌شود. همین امر یک لایه ایمنی دیگر [به ثبات پولی و مالی آن] می‌افزاید.» 

آندری پلنکویچ، نخست وزیر کرواسی با انتشار پیامی در توییتر از این تصمیم اتحادیه اروپا استقبال کرد و نوشت: «کرواسی به زودی به حوزه یورو خواهد پیوست و یکی از اهداف استراتژیک ما تامین خواهد شد. یورو اقتصاد کرواسی را قوی‌تر خواهد کرد و منافع زیادی برای شهروندان و جامعه خواهد داشت.»

ارزیابی مثبت کمیسیون اتحادیه اروپا از گزارش کرواسی همچنین از سوی اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا تقدیر شد. خانم فون در لاین می‌گوید پیوستن کرواسی به حوزه یورو علاوه بر این کشور، پول واحد اروپایی را هم تقویت خواهد کرد. 

یورو در اول ٰژانویه ۲۰۰۲ وارد بازار کشورهای اروپایی شد. در حال حاضر بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، لهستان، رومانی و سوئد هم متقاضی پیوستن به کلوب پول واحد اروپایی هستند. دانمارک همچنان بر استفاده از کرون تاکید دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کرواسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کرواسی اتحادیه اروپا حوزه یورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۶۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • اقدام کمیسیون اروپا علیه فیس بوک و اینستاگرام
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • مفقود شدن بیش از ۵۰ هزار پناهنده خردسال در اروپا
  • اروپا از تخلفات فیس‌بوک و اینستاگرام تحقیق می‌کند
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند