Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی رستمی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و هیات دولت از مجتمع مس سونگون، اظهار کرد: به دنبال آن هستیم که تولید کنسانتره مس در سونگون را ظرف 4 سال آینده از ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون تن می‌رسانیم و برای نخستین بار با اجرای طرح ذوب و پالایشگاه در سونگون تولید ۴۰۰ هزار تن کاتد را محقق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید رئیس جمهور از مجتمع مس سونگون استان آذربایجان شرقی با اشاره به عبور کمربند فلزایی مس جهان از کشور ایران در مسیر شمال غربی به جنوب شرقی، گفت: این کمربند فلززایی مس در مرکز  ایران دو بخش شده است. یک بخش کمربندی است که شامل سمنان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است و در ادامه به کشور افغانستان کشیده می‌شود و بخش دیگر این کمربند محور یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان را در بر می‌گیرد و در نهایت وارد کشور پاکستان می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه صنعت مس کشور در حال حاضر بهترین موقعیت برای توسعه و ارزآوری را دارد به تشریح برنامه‌های آتی شرکت مس پرداخت و عنوان کرد: امیدوارم بتوانیم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تولید مس را افزایش دهیم.

رستمی با ابراز امیدواری از تلاش‌ها و برنامه ریزی‌های انجام شده، گفت: ان‌شاءلله در صنعت مس کشور، تولید ۲۸۰ هزار تن سال قبل را ظرف زمان بندی ۷-۸ ساله به ۱ میلیون تن مس محتوی معدنی و کاتدی می‌رسانیم.

مدیرعامل شرکت ملی مس در ادامه ارزآوری حاصل از  تولید یک میلیون تن مس را بیش از ۱۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با تمرکز در بخش پایین‌دست این مقدار به شدت قابلیت افزایش را دارد.

وی با اشاره به این که ارزآوری ۱۲ میلیارد دلاری برابر با درآمد صادراتی صنعت پتروشیمی است افزود: شرکت ملی مس ایران می‌تواند حجم صادراتی برابر با صنعت پتروشیمی و نفت و گاز داشته باشد.

رستمی با اشاره به اینکه به دلیل منابع کم معدنی مس در دنیا و تقاضای زیاد و رو به رشد برای این فلز، مس از قیمت جهانی خوبی برخوردار است افزود: قیمت تمام شده این محصول که  در حال حاضر در صنعت مس ایران حدود ۲ هزار و ۸۰۰ دلار است و میانگین قیمت جهانی آن حدود ۱۰ هزار دلار است.

وی تاکید کرد: بنابراین  مس پتانسیل ایجاد ارزش افزوده بالا، اشتغالزایی و سودآوری چشمگیر را برای کشور و مردم دارد.

رستمی ضمن تشریح وضعیت بازار جهانی مس و ایران تاکید کرد: این محصول دارای بازار جهانی خوبی است و در سخت ترین شرایط تحریم توانسته صادرات خوبی داشته باشد.

رستمی میزان صادرات مس را بالغ بر ۱،۶ میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: در شرایط موجود خواستار حمایت بیشتر از صنعت مس هستیم تا  عقب‌افتادگی تاریخی صنعت مس در یک دهه گذشته را به ویژه در خطه آذربایجان شرقی جبران کنیم.

وی با بیان این که انتظار مردم شریف آذربایجان تولید کاتد و توسعه صنایع پایین دستی است، گفت: امروز به یمن حضور ریاست محترم جمهوری در مجتمع مس سونگون شروع پروژه‌های تولید کنسانتره از ۳۰۰ هزار تن به یک میلیون تن استارت می‌خورد.

وی ادامه داد: به حول و قوه الهی در زمینه ذوب و تولید کاتد هم به دنبال آن هستیم که برای نخستین بار تولید ۴۰۰ هزار تن  مس که آرزوی دیرینه مردم آذربایجان هست را با قدم مبارک رییس جمهور محبوب و مردمی فراهم سازیم.

رستمی در ادامه صنعت مس را از نظر دارا بودن ذخایر قابل توجه معدنی مس و منابع اقتصادی جهت توسعه بسیار توانمند برشمرد و تصریح کرد: شرکت مس نه تنها یک ریال وام دریافت نکرده، بلکه با عنایت به دستور وزیر محترم صمت به صنایع پایین دستی و رونق آن کمک قابل توجهی داشته است.

 در گزارش خود به رئیس جمهور به رویکرد شرکت مس در حوزه دانش بنیان نیز پرداخت و افزود: به لطف خداوند متعال در حوزه دانش بنیان نیز برنامه‌ها و اقدامات خوبی را آغاز کرده‌ایم. همکاری و حمایت ویژه از شرکت‌های دانش‌بنیان که در بخش صنعت و معدن فعالیت می‌کنند، پشتیبانی و تعامل با فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها، فراهم کردن شرایط جذب نخبگان و دانشجویان بدون آزمون استخدام و بر مبنای معدل بالا  از مهمترین اقدامات شرکت است.

مدیرعامل شرکت مس تاکید کرد: شرکت مس تمام عزم خود را برای حرکت به سمت تولید دانش‌بنیان و درنهایت خرسندی و رضایت مقام معظم رهبری و مردم شریف ایران جزم کرده است.

وی همچنین حضور رئیس جمهور و هیات دولت در بزرگترین معدن شمال غرب کشور را نشان از ولایت‌مداری کامل دولت انقلابی عنوان کرد و گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تاکید بر بخش معدن، حضور دولت در مجتمع مس سونگون آذربایجان شرقی نشان از عزم دولت برای عملیاتی کردن بیانات مقام معظم رهبری و برنامه‌ریزی و شتاب دهی به این حوزه است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران معدن مس سونگون ورزقان صنعت پتروشیمی صادرات مس علی رستمی مجتمع مس سونگون میلیارد دلار رئیس جمهور دانش بنیان میلیون تن شرکت ملی مس ایران صنعت مس شرکت مس هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • مدیرعامل تعمیرات نیروگاهی ایران:تلاش بی وقفه متخصصان منجر به ساخت ۱۶ هزار قطعه نیروگاهی و جلوگیری از خروج ۸۰ ملییون دلار ارز از کشور شده است
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش