Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@18:53:01 GMT

نماینده مجلس: حق‌ و حقوق واقعی مردم یزد پرداخت شود

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۸۸۵۲

نماینده مجلس: حق‌ و حقوق واقعی مردم یزد پرداخت شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد صالح جوکار روز پنجشنبه در نشست جمع‌بندی سفر یکروزه نایب رییس مجلس به یزد افزود: وقتی در مجلس داد می‌زنیم که بودجه ملی معنایی ندارد به خاطر همین است که چرا وقتی پروژه‌ای در یزد اجرا می‌شود شخص دیگری خارج از استان پول آن را به دست می‌گیرد و بعضی‌ها از این قضیه سو استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در مجموع این حوزه انتخابیه شاید شهر یزد، یک شهر برخوردار باشد ادامه داد: در شهر یزد ۱۵۰ هزار حاشیه‌نشین داریم که فاقد امکانات مناسب برای زندگی هستند و کمبود سرانه ورزشی و درمانی و موارد دیگر سبب شده یزد از هر شهری کمتر باشد و همین مسائل مشکلات عدیده‌ای را برای مردم به وجود آورده است.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به آلایندگی هوا اظهار کرد:  آلایندگی هوا سبب بروز مشکلات بسیار عدیده‌ای شده که امیدواریم بتوانیم راه چاره‌ای اندیشیده شود تا شاهد مرتفع شدن این معضل باشیم.

جوکار اضافه کرد: ما نیازی به پول وزارتخانه‌ها نداریم، پنج هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ معادن به ایمیدرو و خزانه واریز شده و ۷۵۰ میلیارد آن باید به استان باز می‌گشت که چنین نشد و خودشان باید پاسخ دهند که این میزان چه شده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با تاکید بر اینکه اگر حق یک درصد فروش معادن و ۱۲ درصد حقوق منابع طبیعی داده می‌شد که یک ریال آن هم پرداخت نشده گفت: یزد دومین استان معدنی کشور است و اگر مشکل آب داریم می‌توان یک معدن را برای انتقال آب به استان اختصاص دهند.

جوکار ادامه داد: معدن حقوق انفال و ملت است که باید برای خودشان صرف شود و  می‌گویند که نمی‌شود، چرا باید اینگونه باشد و در شرایط فعلی که با مشکل آب مواجه هستیم، دلهره و اضطرابی در بین مردم به این خاطر به وجود آمده است.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چرا یزد نباید جاده سالم داشته باشد افزود: چون تردد در این جاده‌ها زیاد است شاهد کشته‌های بسیاری در این مسیرها هستیم که باید برای رفع آن برنامه‌ریزی شود.

وی با اشاره به اینکه اگر در این جاده‌ها کسی فوت و خانواده‌ای داغدار شود ما باید پاسخگو باشیم بیان کرد: ریل باری قطار از سال ۹۲ تصویب شد که از استان یزد خارج شود ولی نمی‌دانیم که چرا این کار اقدام و عمل جدی برایش انجام نمی‌گیرد.

این جلسه با حضور نیکزاد نایب رییس مجلس، استاندار یزد و جمعی از مسئولان استان در ساان کوثر برگزار شد.

 

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی سازمان برنامه و بودجه یزد علی نیکزاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سازمان برنامه و بودجه یزد مجلس شورای اسلامی سازمان برنامه و بودجه یزد علی نیکزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۸۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه

به گزارش همشهری آنلاین،‌ وزارت آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین دستگاه اجرایی کشور با داشتن حدود یک میلیون حقوق بگیر، مسئولیت خطیر تعلیم و تربیت ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز را بر عهده دارد که آینده کشور را در اختیار خواهند داشت.

در حقیقت آموزش و پرورش از مهم‌ترین وزارت‌خانه‌های کشور است که به دلیل دخالت مستقیم در تربیت نیروی انسانی نقش مهمی در وضعیت آتی کشور ایفا می‌کند. با این حال این بخش در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای درگیر بوده که به باور کارشناسان یک علت مهم آن تخصیص بودجه نامناسب است.

این وزارتخانه پس از «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» در لایحه بودجه امسال دولت بیشترین سهم را از منابع و بودجه عمومی کشور به خود اختصاص داده است و البته این سه دستگاه روی هم رفته ۴۲ درصد از منابع عمومی دولت را به خود اختصاص داده اند.

در این میان وزارت آموزش پرورش از نظر مصارف سال آینده ۲۵۱.۴ هزار میلیارد تومان از منابع عمومی دولت دریافت خواهد کرد که ۱۳.۱۷ درصد از کل مصارف دستگاههای اجرایی است.

بودجه این وزارتخانه امسال در بخش اعتبارات هزینه ای ۲۰ درصد و اعتبارات سرمایه ای ۵۱ درصد رشد خواهد یافت ضمن آنکه رشد عمومی بودجه این وزارتخانه نسبت به بودجه سال گذشته ۲۱ درصد و رشد اختصاصی آن ۷۰ درصد در نظر گرفته شده است.

سهم ۹۰ درصدی حقوق و دستمزد از بودجه وزارت آموزش و پرورش

وزارت آموزش و پرورش امسال در مجموع ۲۵۶ هزار و ۸۴۷ میلیارد تومان بودجه در اختیار خواهد داشت که ۲۳۷ هزار و ۱۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به بخش هزینه‌ای، ۱۴ هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان مربوط به بخش سرمایه ای و عمرانی و ۵ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای اختصاصی وزارتخانه است.

با این اوصاف سال آینده بالغ بر ۹۲ درصد بودجه این وزارتخانه در بخش هزینه‌ای مصرف می شود که حقوق و دستمزد شاغلان بخش اعظم آن است.

دی ماه سال گذشته گزارشی منتشر شد که به بررسی میزان تحقق بودجه وزارت آموزش و پرورش در هشت ماهه نخست ۱۴۰۲ پرداخت و نشان می داد بودجه این وزارتخانه تنها کفاف دستمزدها را می دهد.

طبق این گزارش، در دوره یادشده ۶۷.۵ درصد از اعتبارات هزینه‌ای آموزش و پرورش محقق شده اما بیش از ۹۰ درصد آن صرف پرداخت حقوق و دستمزد شده و در عمل به پروژه‌های توسعه آموزشی بودجه چندانی نرسیده است.

با این رویکرد، در لایحه بودجه امسال نیز به طور کلی این وزارتخانه با رشد ۲۲ درصدی اعتبارات روبرو شده است که بودجه «سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس» با رقم ۱۲ هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان و ۵۴ درصد رشد، دانشگاه فرهنگیان با اختصاص رقم ۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان و رشد ۳۱ درصدی ، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با ۵۷۹ هزار میلیارد تومان و ۳۱ درصد رشد بیشترین میزان افزایش را در سال جاری تجربه خواهند کرد.

سهم نهادهای زیرمجموعه وزارتخانه از منابع دولت

نگاهی به بودجه سایر سازمان‌ها و نهادهای زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که دولت در سال آینده برای کمک به صندوق ذخیره فرهنگیان ۱۸ هزار میلیارد تومان(همت)، دانشگاه شهید رجایی ۵.۴ همت، خرید خدمات آموزش عمومی و برونسپاری آموزش های فنی و حرفه ای ۱۳۵۴ همت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ۹۷۹ همت، سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ۲۱۶ همت، نهضت سوادآموزی ۳۴۹ همت، باشگاه دانش پژوهان جوان ۱۵ همت، سازمان مدارس غیردولتی ۱۹۸ همت و سازمان ملی استعدادهای درخشان ۱۶۱ همت در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه در بودجه سال آینده ردیفی برای تامین سرانه دانش آموزی و حمایت و ارتقای پوشش تحصیلی افراد لازم التعلیم در نظر گرفته شده است که رقم آن ۴ هزار و ۹۷۸ میلیارد تومان است.

نکته قابل تامل اینکه شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که زیر مجموعه وزارت آموزش و پرورش فعالیت می کند، بیشترین جهش بودجه ای را با رشد ۸۶ درصدی تجربه خواهد کرد به طوری که بودجه آن به رقم هزار و ۲۹۴ میلیارد تومان خواهد رسید.

کد خبر 849085 منبع: ایرنا برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم بودجه کل کشور

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های یک نماینده شایسته در مجلس چیست؟
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • چند درصد بودجه آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود؟ | بیشترین جهش بودجه ای در این وزارتخانه
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم