Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه نرخ واقعی دلار بیشتر از ۲۵ هزار تومان نیست، گفت: مسائل حاشیه‌ای در بازار ارز مانند شایعه در مورد کاهش فروش نفت و یا اخبار بین‌المللی با واقعیت‌های اقتصاد هم‌خوانی ندارد و توسط سوداگران شکل می گیرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نرخ دلار در هفته اخیر به صورت سعودی افزایش یافته است اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که این افزایش قیمت ارز تناسبی با شرایط فعلی اقتصاد کشور ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از فعالان بازار ارز می‌گویند که شرایط فعلی بازار به مانند آذرماه سال گذشته است؛ در آن زمان دلار بدون توجه به متغیر‌های بنیادین اقتصاد کشور به کانال 31 هزار تومان صعود و پس از مدتی به کانال 25 هزار تومانی سقوط کرد.

همچنین علی صالح آبادی، رئیس بانک مرکزی در تازه‌ترین اظهارنظر درباره وضعیت بازار ارز گفته است: بانک مرکزی برنامه مفصلی را در حوزه مدیریت بازار ارز دارد. ما عرضه ارز را نسبت به گذشته بیشتر خواهیم کرد، آن هم به این دلیل که وضعیت درآمدهای ارزی خوب است و در نتیجه ما از نظر عرضه ارز مشکلی نداریم.

بنابراین پیش بینی می‌شود که با افزایش عرضه در بخش اسکناس و همچنین حواله‌جات ارزی کانال قیمتی فعلی ارز ثبات چندان نخواهد داشت.

نرخ واقعی دلار بیشتر از 20 تا 25 هزار تومان نیست

یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با پیش‌بینی‌های صعودی در بازار ارز گفت: طبق واقعیت‌های اقتصادی نرخ فعلی دلار صحیح نبوده بلکه مقدار حقیقی آن حدود 20-25 هزار تومان یا حتی کمتر است؛ از دلایل متعدد اثرگذار در قیمت فعلی ارز کشور می‌توان به فضای روانی ایجاد شده، مسائل بین‌المللی، جنگ روسیه با اوکراین و موضع‌گیری‌ها در مورد مذاکرات را نام برد.

وی با اشاره به نقش منفی دلال‌ها در بازار ارز گفت: عرضه و تقاضای واقعی ارز با شواهد عینی بازار متفاوت است و یکی از دلایل این ناهماهنگی‌ها خرید و فروش اسکناس و فعالیت‎ دلال‌ها در بازار نقدی و فردایی دلار است.

آل اسحاق سیاست‌های بانک مرکزی را هم تا حدودی بر بازار ارز مؤثر دانست و گفت: بانک مرکزی در حال اعمال سیاست‌هایی در خصوص خرید و فروش ارز است که از جمله آن‌ها می‌توان به امکان خرید و فروش ارز از بانک‌های دیگر (به غیر از بانک مرکزی) و همچنین عرضه اوراق ارزی اشاره کرد.

درآمد‌های ارزی کشور افزایش یافته است

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه برداشت جامعه از مسائل اقتصادی کشور بسیار حائز اهمیت است، گفت: در صورتی که مردم را در جریان اقتصادی کشور گذاشته و مسائل به درستی برای آن‌ها تبیین شود، از آسیب به بخش عظیمی ازجامعه جلوگیری خواهد شد.

آل اسحاق در رابطه با افزایش درآمدهای نفتی وصولی گفت: به گفته‌ی مقامات رسمی کشور مانند وزارت نفت و بانک مرکزی، درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت افزایش یافته و به بالای 1میلیون بشکه نفت در روز رسیده است بنابراین درآمد خوبی در این حوزه برای کشور ایجاد شده است.

دلایل ایجاد حواشی در بازار ارز چیست؟

وی ادامه داد: ولی در فضای مجازی عده‌ای با عناوینی مانند اینکه نفت روسیه جایگزین نفت ایران در چین شده است، در حال ایجاد تردید در این موضوع هستند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به سودجویی برخی افراد از تغییر قیمت دلارگفت: عده‌ای از نوسانات ارزی منتفع می‌شوند به همین خاطر ابتدا با تشکیک در مواردی حاشیه ساخته و سپس بر همان موضوعات مانور داده و بزرگ‌نمایی می‌کنند این حواشی بر افراد معمولی هم اثر روانی می‌گذارد.

آل اسحاق در پایان با بیان اینکه اگر مردم خواهان کاهش ریسک هستند، به حواشی اعتماد نکنند گفت: تمام مسائل حاشیه‌ای ارزی مانند شایعه در حوزه‌های ذخایر ارزی یا فروش نفت و غیره با واقعیت‌های اقتصادی هم‌خوانی ندارد و توسط سوداگران ارزی شکل می‌گیرد.

به گزارش تسنیم، اخیراً کامران سلطانی‌زاده، عضو کانون صرافان ایران گفته است: از آنجایی که ذخایر ارزی وضعیت مناسبی دارد، ورود بانک مرکزی به بازار ارز می‌توان به سرعت تعادل بازار ارز را حفظ کند.

برخی از فعالان بازار ارز معتقدند که در صورت اجرای درست سیاست‌های بانک مرکزی در بازار و همچنین جلوگیری از فعالیت‌های غیررسمی و مخرب در بازار ارز می‌توانیم در کمترین زمان ممکن، شاهد آرامش بازار ارز باشیم. به گفته سلطانی‌زاده، تصمیم جدید بانک مرکزی می‌تواند روند هجوم مشتریان برای خرید ارز را معکوس کند و فروشندگان در بازار بیشتر شوند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بازار ارز هزار تومان بانک مرکزی آل اسحاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۰۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 چرا دلار سقوط کرد؟

 در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالی‌رتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

استارت سقوط امروز بازار ارز از شب گذشته و توسط تتر زده شد.‌ شب قبل دلار دیجیتال حمایت محدوده ۶۳ هزار و ۳۰۰ را از دست داد و پیش از شروع معاملات در بازار غیر رسمی تتر وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد و بازار ارز و طلا را با خود به پایین کشید.

در شروع معاملات هنوز بازار نمی‌دانست که دلیل سقوط بازار ارز چه اتفاقی است و برخی اولتیماتوم رییس مجلس به دولت درباره بازار ارز را دلیل سقوط بازار ارز تصور کردند ولی دیدبان بازارها مورد دیگری را دلیل سقوط قیمت‌ها در بازار ارز متصور است. در هفته گذشته خبری مبنی بر سفر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان منتشر شد که دیدبان در گزارشی به تاریخ پنجم اردیبهشت‌ماه به بررسی اهمیت روابط با عربستان بر بازار ارز پرداخت.

نقش مهم عربستان در منطقه و جایگاه ویژه این کشور به عنوان خاستگاه جهان اسلام در میان کشورهای عرب این کشور را به دروازه روابط با اعراب تبدیل کرده است. از طرفی نگاه رقابتی این کشور در زمینه توسعه اقتصادی به امارات متحده عربی به شکل ویژه در میان گزارش‌های معتبر بین‌المللی بررسی می‌شود. امارات از مبادی و مقاصد اصلی واردات و صادرات کشور است که با حفظ روابط اقتصادی با کشورهای تحت تحریم مانند روسیه و امارات توانسته است به رشد توسعه اقتصادی خود سرعت ببخشد به همین خاطر در دیدبان چهارشنبه گذشته توضیح داده شد که با بهبود روابط با عربستان انتظارات از بهبود روابط اقتصادی با این کشور نیز افزایش پیدا میکند.

در روز پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که ارز مورد نیاز برای حج تمتع ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی به حساب این سازمان واریز شد و در روز شنبه خبر سفر رییس بانک مرکزی به عربستان در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی منتشر شد. بر اساس اخبار منتشر شده احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این سفر همراه او خواهد بود. سفر مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور به عربستان در اردیبهشت‌ماه از نگاه معامله گران و تحلیلگران ارزی جا نمی‌ماند و خوش بینی نسبت به تفاهمات اقتصادی را افزایش میدهد. در حقیقت بهبود روابط با کشورهای منطقه و بهبود روابط اقتصادی سیگنال این سفر اقتصادی به بازار ارز بود که منجر به سقوط دلار شد. در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالیرتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

بازار جهانی به کمک بورس آمد

بازار سرمایه در روز جاری شروع سبزی داشت ولی با گذشت زمان تقاضا در این بازار فروکش کرد و بیشتر نمادهای شاخص‌ساز وارد محدوده منفی شدند. نماد فملی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشته است که تحت تأثیر رشد ارزش قیمت جهانی مس است.قیمت جهانی مس تحت تأثیر نگرانی‌ها از طرف عرضه و انتظارات از رشد تقاضا افزایش یافت چراکه انتظارات از سیاست های انبساطی بانک‌ها و افزایش تولید خودروهای برقی موجب تقویت انتظارات افزایشی می‌شود. گروه زراعت در روز گذشته وضعیت بهتر و سبزتری نسبت به سایر نمادها داشت.
حمایت مهم سکه

هم‌زمان با سقوط قیمت‌ها در بازار ارز درروز قبل قیمت طلا نیز سقوط کرد. سکه گرمی یک زون حمایتی مهم در محدوده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را لمس کرد که اگر شکسته شود محدوده ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حمایت بعدی سکه گرمی خواهد بود. حباب سکه گرمی و ربع سکه به ترتیب در محدوده ۳۴ و ۴۱ درصد به کمترین سطح از ابتدای سال جاری رسیده است.

شرط شکست کانال ۶۰ هزار تومانی تتر

بررسی‌ تکنیکالی از قیمت تتر محدوده حمایتی ۶۱ هزار و ۸۰۰ تومان در بازه ساعتی را به عنوان حمایت پیش روی تتر نشان میدهد که اگر شکسته شود حمایت ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان حمایت مهم‌تری خواهد بود که شکست آن سیگنال ورود تکنیکالی دلار دیجیتال به کانال ۵۹ هزار تومانی خواهد بود.

tags # قیمت دلار ، بازار دلار هرات سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • تکاپوی کانا‌ل‌های تلگرامی برای توقف ریزش ارز/دلار بازهم ریخت
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد