Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان ژاپنی رکورد جهانی جدیدی را برای انتقال داده از فیبر نوری با سرعت ۱.۰۲ پتابیت در ثانیه ثبت کردند که سریع‌ترین چیزی است که دنیا به خود دیده است.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از تک اکسپلور، محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات(NICT) در ژاپن با استفاده از یک فیبر چند هسته‌ای(MCF) استاندارد با قطر ۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۲۵ میلی‌متر موفق شدند بیش از یک پتابیت داده را در ثانیه انتقال دهند.

با پیشرفت ارتباطات در جهان و نیاز به انتقال سریع‌تر اطلاعات، فشار زیادی برای سریع‌تر کردن دستگاه‌ها و پشتیبانی از آنها وجود دارد. در اوایل سال جاری گزارش شد که چگونه اینترنت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه‌ای به واقعیت نزدیک شده است و اکنون محققان ژاپنی ظرفیت انتقال داده تا بیش از یک پتابیت در ثانیه را نشان داده‌اند.

پیشرفت در تولید فیبر نوری

وقتی از کابل‌های مسی به فیبرهای نوری نقل مکان کردیم، دنیای ارتباطات جهش بزرگی را پشت سر گذاشت و سرعت انتقال داده از آن زمان تاکنون چندین برابر افزایش یافته است. فیبر نوری، زیرساختی است که به شما امکان می‌دهد تماس‌های ویدیویی با کیفیت بالا داشته باشید و فیلم‌ها را با وضوح ۴K تماشا کنید.

با این حال، محققان در آزمایشگاه، روی کابل‌های فیبر نوری پیشرفته کار می‌کنند که شبیه کابل‌هایی هستند که همه می‌شناسیم، اما می‌توانند از مسیرهای انتشار چندگانه درون خود پشتیبانی کنند. یکی از این روش‌ها شامل استفاده از حالت‌های مختلف انتقال درون یک هسته است.

محققان NICT در دسامبر ۲۰۲۰ انتقال داده‌ها با سرعت پتابیت را با استفاده از ۱۵ حالت در یک هسته نشان دادند. با این حال، برای انجام کارآمد این انتقال، به پردازش سیگنال نیز نیاز بود. معنی آن این است که سیگنال‌ها در حین حرکت در هسته به هم ریخته می‌شدند و اکنون باید در هنگام دریافت توسط تجهیزات تخصصی اصلاح شوند. این امر مستلزم استفاده از مدارهای اختصاصی است و تا زمانی که مدارها را در این مقیاس توسعه دهیم، استقرار عملی این فناوری دور از ذهن است.

گزینه دیگر این است که سیگنال‌ها را در یک حالت منتقل کنید، اما هسته‌های بیشتری را در یک فیبر نوری جا دهید. نتیجه این است که چندین مسیر انتقال داده از طریق یک فیبر نوری ارسال می‌شود که از بیرون با یک کابل معمولی هیچ تفاوتی ندارد، اما در داخل، میلیون‌ها بیت داده را درون خود حمل می‌کند. از آنجایی که ساخت این کابل‌ها تفاوت چندانی با کابل‌های تک هسته‌ای ندارد، به واقعیت رساندن آنها در مقیاس تجاری آسان‌تر است.

پیشرفت در پردازش سیگنال

محققان در NICT از یک "تسهیم تقسیم طول موج"(WDM) استفاده کردند، جایی که سیگنال‌های طول موج‌های مختلف بر روی یک واسطه ارسال می‌شوند. این کار اجازه می‌دهد تا داده‌های بیشتری به طور همزمان از طریق یک کابل منتقل شوند.

این فناوری به صورت تجاری مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و اپراتورهای کابل‌های فیبر نوری از باندهای C و L برای ارسال داده‌های خود استفاده می‌کنند.

محققان در NICT همراه با استفاده از این دو باند نوار S را که اخیراً مورد بررسی قرار گرفته‌ است، در طول انتقال آزمایشی خود به کار گرفتند. در بیانیه مطبوعاتی آنها آمده است که با استفاده از تقویت‌کننده‌های سفارشی برای این باندها، موفق شدیم ۸۰۱ طول موج ارسال کنیم و به رکورد پهنای باند نوری ۲۰ تراهرتز در فیبر چند هسته‌ای دست پیدا کنیم. کل سیستم، داده‌ها را با سرعت ۱.۰۲ پتابیت در ثانیه در فاصله ۵۱ کیلومتری ارسال کرد.

از آنجایی که جهان در حال حاضر از فناوری شبکه ۵G پشتیبانی می‌کند، انتظار می‌رود حجم زیادی از داده‌ها برای انتقال وجود داشته باشند و فناوری‌هایی مانند این می‌توانند تضمین کنند که این انتقال بدون دردسر اتفاق می‌افتد.

محققان ژاپنی کار خود را در کنفرانس بین‌المللی لیزر و الکترواپتیک(CLEO) در سال ۲۰۲۲ ارائه کردند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: انتقال داده ، فیبرنوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انتقال داده فیبرنوری انتقال داده فیبر نوری داده ها کابل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۰۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد

فضاپیمای «سایکی» ناسا یک پیام را به زمین منتقل کرده که از فاصله ۱۴۰ میلیون مایل دورتر آمده است.

به گزارش ایسنا، ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

به نقل از دیلی میل، پیام لیزری توسط فضاپیمای «سایکی»(Psyche) ناسا به زمین منتقل شد که در حال حاضر ۱۴۰ میلیون مایل دورتر از زمین قرار دارد. این فاصله ۱.۵ برابر فاصله زمین و خورشید است.

ناسا توضیح داد: این شاهکار چشمگیر می‌تواند راه را برای ماموریت‌های آینده به مریخ هموار کند. این دستاورد یک نگاه اجمالی را به نحوه استفاده کردن فضاپیماها از ارتباطات نوری در آینده ارائه می‌دهد و امکان انتقال داده‌ها، اطلاعات علمی پیچیده و تصاویر و ویدیوهای با کیفیت بالا را با سرعت بالاتر فراهم می‌کند که در حمایت از جهش بزرگ بعدی بشر یعنی فرستادن انسان به مریخ صورت می‌گیرند.

پیام لیزری توسط سیستم «ارتباطات نوری فضای عمیق»(DSOC) ناسا که در حال حاضر روی سفینه فضایی سایکی قرار دارد، به زمین فرستاده شد.

«میرا سرینیواسان»(Meera Srinivasan) سرپرست عملیات این پروژه در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده‌های فضاپیما را در روز هشتم آوریل دریافت کردیم. این یک نقطه عطف مهم برای پروژه است که نشان می‌دهد چگونه ارتباطات نوری می‌توانند به سیستم فرکانس رادیویی فضاپیما متصل شوند.

این آزمایش اولین بار در دسامبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که سایکی تنها ۱۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشت. طی آن آزمایش اولیه، داده‌های آزمایشی با سرعت ۲۶۷ مگابیت در ثانیه منتقل شدند که با سرعت دانلود اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه است.

اکنون که فضاپیما در فاصله بیش از هفت برابر دورتر قرار دارد، سرعت ارسال و دریافت اطلاعات کاهش یافته است. فضاپیما در جدیدترین آزمایش، داده‌ها را با سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه ارسال کرد.

اگرچه این سرعت ممکن است کم به نظر برسد اما ناسا می‌گوید که از هدف پروژه برای اثبات امکان‌پذیر شدن ارسال حداقل یک مگابیت در ثانیه بسیار بیشتر است. «کن اندروز»(Ken Andrews) مدیر عملیات پرواز پروژه در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا گفت: اگرچه مقدار کمی از داده‌ها در یک بازه زمانی کوتاه منتقل شدند اما این واقعیت که ما اکنون چنین کاری را انجام می‌دهیم، از همه انتظارات ما فراتر رفته است.

پیش از این، ناسا برای برقراری ارتباط با ماموریت‌هایی که فراتر از زمین سفر می‌کنند، تنها از امواج رادیویی استفاده می‌کرد. ناسا توضیح داد: مانند فیبر نوری که جایگزین خطوط تلفن قدیمی روی زمین می‌شوند، جایگزین کردن ارتباطات رادیویی با ارتباطات نوری امکان انتقال داده در سراسر منظومه شمسی را با ۱۰ تا ۱۰۰ برابر ظرفیت کنونی سیستم‌های مورد استفاده فضاپیماها فراهم می‌کند. این امر به همراه پشتیبانی از تجهیزات علمی با وضوح بالاتر، مأموریت‌های اکتشافی انسانی و رباتیک آینده را بهتر امکان‌پذیر می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعهد اپراتورها بر ایجاد پوشش فیبرنوری پس از صدور مجوز حفاری
  • تفاهم‌نامه اجرای فیبر نوری بیرجند امضا شد
  • تفاهم نامه اجرای فیبر نوری بیرجند امضا شد
  • ناسا یک پیام از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین دریافت کرد
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • وزیر ارتباطات : جزایر سه‌گانهٔ خلیج فارس با موفقیت از طریق فیبر نوری به سرزمین اصلی متصل شدند
  • توسعه فیبرنوری در شهر قره‌ضیاءالدین با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند