Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از مدیکال نت، سرطان تخمدان بالاترین میزان مرگ و میر را در بین همه سرطان‌ها دارد. یکی از دلایل این است که سرطان، سیستم دفاعی بدن را در مقابل خود قرار می‌دهد. با این حال، نتایج تحقیقات جدید از دانشگاه ناگویای ژاپن نشان می‌دهد که ویتامین D می‌تواند به‌طور موثر یکی از مسیرهای کلیدی مورد استفاده این سرطان را مسدود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرطان تخمدان اغلب تحت فرآیندی به‌نام متاستاز صفاقی قرار می‌گیرد. در این فرآیند، سلول‌های آن از محل اولیه خود در تخمدان جدا می‌شوند و به محل لانه‌گزینی ثانویه مانند دیواره صفاق یا دیافراگم می‌روند. صفاق با استفاده از سدی متشکل از سلول‌های مزوتلیال که از چسبندگی سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و گسترش آنها را محدود می‌کند، در برابر این فرآیند دفاع می‌کند. با این حال، سرطان تخمدان با تبدیل سلول‌های مزوتلیال محافظ به سلول‌های مزوتلیال مرتبط با سرطان، این سد دفاعی را دور می‌زند. این امر محیطی ایجاد می‌کند که به متاستاز و گسترش سرطان در سراسر بدن کمک می‌کند.

این گروه به سرپرستی دکتر ماساتو یوشیهارا از دپارتمان زنان و زایمان با همکاری همکاران خود در مرکز تحقیقات بل و گروه آسیب‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه ناگویا دریافتند که ویتامین D نه تنها با این فرآیند مقابله می‌کند بلکه باعث بازسازی سلول‌های مزوتلیال مرتبط با سرطان به حالت اولیه خود می‌شود.

فرآیند ذکر شده اثر دفاعی سلول‌های مزوتلیال را تقویت کرد و گسترش بیشتر سرطان را کاهش داد. یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که ویتامین D ممکن است مکمل مفیدی برای درمان سرطان تخمدان باشد.

دکتر کازوهیسا کیتامی، محقق اول این تحقیق می‌گوید: ما پتانسیل ویتامین D را برای طبیعی‌سازی سلول‌های مزوتلیال مرتبط با سرطان نشان دادیم که اولین تحقیق از این نوع است.

جالب‌ترین نکته تحقیق کنونی این است، در شرایطی که تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان هنوز بسیار دشوار است، نشان دادیم که محیط صفاقی را می‌توان به حالت طبیعی خود بازگرداند که از چسبندگی و رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. ویتامین D به‌دلیل شیوه پیچیده گسترش سرطان می‌تواند این کار را انجام دهد.

نتایج مطالعات قبلی نشان داده بود که سلول‌های سرطانی پروتئینی به‌نام فاکتور رشد تغییردهنده بتا(TGF-β۱) ترشح می‌کنند که با رشد سلولی مرتبط است همچنین مقدار پروتئین دیگری به‌نام ترومبوسپوندین-۱ را از طریق مسیر TGF-β/Smad افزایش می‌دهد. ترومبوسپوندین-۱ مدتهاست که مورد توجه محققان سرطان تخمدان بوده است زیرا در مراحل بعدی و مرگبارتر سرطان به مقدار بیشتری یافت می‌شود.

در سرطان تخمدان، ترومبوسپوندین-۱ پروتئینی کلیدی است که چسبندگی و تکثیر سلول‌های سرطانی تخمدان را به صفاق افزایش می‌دهد. از آنجایی که ویتامین D مسیر TGF-β/Smad را مختل می‌کند، ممکن است از سرطان جلوگیری کند.

دکتر کیتامی توضیح می‌دهد: تجویز ویتامین D به طبیعی شدن محیط صفاقی کمک می‌کند. این نشان می‌دهد که ترکیب ویتامین D و داروهای معمولی می‌تواند اثربخشی درمانی آنها را برای سرطان تخمدان افزایش دهد. ما فکر می‌کنیم این کار به جلوگیری از چسبندگی سلول‌های سرطانی به صفاق کمک می‌کند که ممکن است از عود سرطان تخمدان پیشگیری کند.

پتانسیل یک ویتامین برای مبارزه با سرطانی که از هر ۷۵ زن یک زن را تحت تاثیر قرار می‌دهد، همچنان چشم‌اندازی مهیج است، به‌خصوص که این کار را با بازگرداندن دفاع طبیعی بدن انجام می‌دهد. ایجاد روش‌های درمانی با استفاده از این تحقیق می‌تواند راه‌های جدیدی را برای مبارزه با میزان بالای مرگ و میر سرطان تخمدان ارائه دهد.

نتایج این تحقیق در مجله Matrix Biology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: سرطان ویتامین ویتامین D سلول های سرطانی سرطان تخمدان ویتامین D

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس

به گزارش خبرگزارس علم و فناوری آنا، بهروز حاجیان طهرانی نایب رئيس انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی کشور و مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان به همراه وحید یونسی مدیرعامل یک شتاب‌دهنده‌ نوآوری با حضور در کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر ضمن بازدید از توانمندی‌های آمپر، با استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌های مستقر دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار پرویز کرمی مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر و دبیر تجاری سازی دومین کنگره بین المللی کنسرژنومیکس، ضمن تشریح اهداف کنگره بر شکل گیری اکوسیستم فناوری‌ها و نوآوری‌های حوزه پیشگیری و درمان سرطان در کشور تاکید کرد.

دبیر کمیته تجاری سازی کنگره کنسرژنومیکس همچنین افزود: ما در این کنگره ضمن برگزاری یک نمایشگاه با حضور شرکت‌های مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان و اولین جشنواره استارت‌آپی تحت عنوان جشنواره ایده تا استارت‌آپ کنسرژنومیکس را در دست اقدام داریم که در ایجاد شبکه موثر فناوری و نوآوری در این حوزه تلاش خواهیم داشت تا از وجود و توانایی انجمن‌های تخصصی مرتبط با موضوع، در کنار شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی بهره‌گیری کنیم.

مدیرعامل کارخانه نوآوری آمپر برنقش حمایت هلدینگ رایزکو و شخص دکتر صمدی به واسطه سال‌ها فعالیت موثر و در امور خیریه‌ای و به‌ویژه در حوزه پیشگیری و کمک ما به درمان سرطان سینه بانوان در خیریه راز و شرکت دی‌دی واتر از شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ رایزکو اشاره داشت.

در ادامه این نشست دکتر حاجیان طهرانی با بیان اینکه رسیدگی به مسئله سرطان در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، به تجمیع امکانات و توانمندی‌های مردمی و مشارکت شرکت‌های بزرگ در کنار امکانات دولتی اشاره و آمادگی انجمن واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی کشور  را برای حمایت از کمیته تجاری‌سازی و صنعت شرکت‌های مرتبط اعلام کرد.

همچنین در این نشست، درباره راهکار‌ها و دغدغه‌های مرتبط با درمان، پیشگیری و شخصی سازی درمان بیماری سرطان، بحث و بررسی شد و درباره ایجاد راه‌های دیگر حمایتی و فعالیت‌های نوآورانه برای تجاری سازی محصولات و خدمات مرتبط با درمان بیماری سرطان و گسترش این حمایت ها، اکوسیستم و شبکه فناوری‌های مرتبط برنامه‌ریزی و گفت‌وگو شد. 

دومین کنگره کنسرژنومیکس به ریاست مصطفی قانعی، با محور‌های تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکر‌های سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار می‌شود. 

این رویداد در سه بخش علمی، تجاری سازی و مسوولیت پذیری اجتماعی، میزبان علاقه‌مندان خواهد بود و کارخانه نوآوری و صنایع خلاق آمپر مسوولیت تجاری سازی این رویداد را برعهده دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود