Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان_نسرین صفربیرانوند؛ حسین حاتمی ۳۶ ساله مخترع ساخت دستگاه تست ضربه سقوط آزاد ۷۵۰۰ ژول است، این محصول که یک نوع ماشین آلات صنعتی عظیم است توانسته با توجه به کاربردی که در صنایع و سازمان‌های مختلف از جمله صنایع هواپیمایی، دانشگاه‌ها و موارد دیگر دارد خدمات خوبی را ارائه کند.

او می‌گوید: اگر نقدینگی لازم را در اختیار داشته باشم علاوه بر اشتغال‌زایی بیش از ۱۰ نفر می‌توانیم درآمدزایی خوبی هم داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نکته مهم در خصوص ساخت این دستگاه جلوگیری از واردات آن است که کمک زیادی به سازمان‌ها می‌کند، زیرا علاوه بر قیمت بالایی که باید بابت ساخت این دستگاه بپردازند امکان تعمیر و نگهداری آن وجود ندارد.

حاتمی که عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه لرستان و مدیر پژوهش دانشگاه لرستان  است، معتقد است: نبود تیم ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان در استان یک آسیب جدی است که باید برطرف شود.

این ایده پرداز و مخترع جوان می‌گوید: شرکت‌های دانش بنیان در صورت حمایت علاوه بر درآمدزایی قابل قبول می‌توانند اشتغال‌زایی خوبی هم داشته باشند.

 

با این مخترع جوان و عضو هیات مدیره شرکت دانش بنیان اندیشه ‌سازان صنعت آینده گفت ‌وگویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

چطور شد به فکر ساخت این دستگاه افتادید؟

از سال ۸۲ که وارد مقطع کارشناسی شدم تا سال ۹۴ که فارغ التحصیل دکتری تخصصی شدم، رشته تحصیلی بنده مهندسی مکانیک جامدات و در مقطع ارشد و دکتری با گرایش طراحی کاربردی بوده است.

 موضوع تز دکتری من هم یافتن خواص مکانیکی دینامیکی روی مواد و جاذب‌ها تحت بارگذاری ضربه‌یی بود.

از طرفی محققین کمتری در رشته مهندسی مکانیک روی بخش ضربه و بارگذاری‌های دینامیکی کار می‌کنند، همین موضوع باعث شد در طول سال‌های تحصیل علاقه‌مند به رشته مکانیک و موضوع ضربه و جاذب‌های انرژی بودم همین باعث شد که یکی از دستگاه‌های مهم این بخش یعنی دستگاه تست ضربه سقوط آزاد ( Drop Hammer Test Machine) را بسازم.

چه زمانی بدنبال ساخت این دستگاه رفتید؟

سال ۹۴ که دانشجوی دکتری مکانیک بودم به صورت آزمایشی دستگاه کوچکی را ساختم، اما سال ۹۶ و بعد از ورود به دانشگاه لرستان به صورت صنعتی همراه با دو عضو هیات علمی و سه دانشجو  رشته برق و مکانیک دستگاه را ساختم  که ۱۰ برابر نمونه آزمایشگاهی ظرفیت داشت.

کاربرد این دستگاه چیست؟

 دستگاه تست ضربه برای سازمان‌ها و صنایع مختلف کاربرد دارد، به عنوان نمونه در تصادفات برای شبیه سازی تست‌های ضربه برای تغییر شکل سپر و بدنه خودرو استفاده می‌شود یا در انفجارها برای بدنه تانک‌ها و یا لوله‌های گاز در صنایع نفت و گاز کاربرد دارد، در واقع این دستگاه واکنش و تغییر شکل ضربه روی ماده است.

 

چه سالی شرکت را ثبت کردید؟

سال ۹۶ شرکت را ثبت کردم و  در نمایشگاه ساخت ایرانی سطح حمایتی دو را کسب کردم،  همان سال هم درخواست ارزیابی دانش بنیان نو‌پای نوع دو را گرفتم.

سال ۹۷ هم  چون عضو هیات علمی دانشگاه لرستان بودم‌ مجوز حضور در نمایشگاه فن بازار گرفتم و جزو  ۷۶ دستاورد برتر انتخاب شدم، پس از ثبت اختراع تایید علمی هم گرفتم که داکیومنت علمی محصول برای خودم باشد.

سال ۱۴۰۰ هم مجوز فعالیت دانش بنیان را برای ۳ سال دیگر گرفتیم، یعنی می‌توانیم در فضای دانش بنیان فعالیت کنیم.

تاکنون چند دستگاه تست ضربه ساخته‌اید، یعنی سفارشی داشته‌اید؟

از سال ۹۴ تا ۹۶ که اولین دستگاه را ساختیم از صنایع بنی هاشمی دورود یک نامه زدند و درخواست یک نمونه آزمایشی را مطرح کردند، زمانی که از نزدیک دستگاه را مشاهده کردند گفتند همین‌جا نمونه آزمایش‌ها ما را انجام دهید، از صنایع هواپیمایی و دانشگا‌های مختلف هم سفارش داریم.

 

 توانستید دستگاه‌های بیشتری بسازید؟

ببینید قیمت این دستگاه بالا است، سال ۹۷ ما یک دستگاه را با قیمت ۱۲۰ میلیون تومان فروختیم الان که ساخت یک دستگاه بیش‌از  ۶۰۰ میلیون تومان است و برای سازمان‌ها بالا است.

سازمان‌ها بیشتر انتظار دارند که ما دستگاه را مرحله به مرحله بسازیم اما با توجه به نبود نقدینگی و سرمایه این کار برای ما ریسک است و ممکن است منجر به بدهی بالا شود.

پس تکلیف محصول شما و سازمان‌ها که به این تست‌ها نیاز دارند، چیست؟

خب ما برای کمک به سازمان‌ها و برای اینکه شرکت هم درآمد زایی داشته باشد نمونه‌ها را در آزمایشگاه تست می‌کنیم، این کار از طرفی برای شرکت درآمد دارد از طرفی کار سازمان‌ها راحت می‌شود زیرا با هزینه کمتر کارشان انجام می‌شود، نکته دیگر  اینکه یک برند برای دانشگاه لرستان است.

سازمان‌ها از  این کار استقبال می‌کنند؟

بله، هفته‌ای بیش از ۳۰ درخواست و سفارش داریم که همینجا تست‌ها را انجام می‌دهیم، چون همانطور که گفتم هزینه ساخت بالا است. 

برای ساخت محصول تقاضای کمک  از دولت داشته‌اید، دستگاه و ارگانی حمایتی از شما انجام داده است؟

درخواست دریافت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ را داده‌ایم که امیدواریم محقق شود، البته دانشگاه لرستان شاید بیشترین حمایت را از ما داشت زیرا با پرداخت هزینه اولین دستگاه را برای خود دانشگاه ساختیم که کمک خوبی بود.

چقدر نیاز دارید که کارتان راه بیفتد؟

اگر یک میلیارد تومان داشته باشیم می‌توانیم یک دستگاه را ظرف ۶ ماه تحویل دهیم و با پول آن دستگاه دوم را هم بسازیم، با این کار بیشتر از ۱۰ نفر مشغول فعالیت می‌شوند.

بخش خصوصی می‌تواند به شما کمک کند؟

بله، اتفاقا من پیشنهادم این است که اگر سرمایه‌گذاری مایل است به صورت مشارکتی با ما کار کند، پای کار بیاید‌.

با توجه به اینکه که دستگاه تست ضربه یک ماشین آلات صنعتی عظیم و سنگین است و  دو تن وزن دارد در بخش اعتبار و تامین نقدینگی نگاه متفاوت  و ویژه‌ای را می‌طلبد.

گفتید دستگاه ارتفاع زیادی دارد؟ 

بله، بلندترین دستگاه تست ضربه ما با ارتفاع ۳ متر قابلیت سقوط وزنه ۲۵۰ کیلوگرم را دارد که این انعطاف یک ایده و نوآوری است، زیرا نمونه آزمایشگاهی این قابلیت بین ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم را دارد. ویژگی دیگر دستگاه تست ضربه قابل انتقال بودن آن است.

واردات دستگاه تست ضربه توسط سازمان‌ها با چه چالش‌هایی مواجه است؟

همانطور که گفتم دستگاه تست ضربه معروف است و بیشتر از چین وارد می‌شود، اما چالشی که وجود دارد این است که با چند تست استراکچر دستگاه ایراد پیدا می‌کند و نیاز به آچار کشی دارد در حالی که امکان تعمیر و نگهداری دستگاه وارداتی وجود ندارد و این باعث می‌شود دستگاه کاربرد خود را از دست بدهد.

اما دستگاه تست ضربه ما چون تولید خودمان است تعمیر و نگهداری را انجام می‌دهیم و هیچ مشکلی هم وجود ندارد در حالی که در هفته بیش از ۳۰ تست انجام می‌دهیم.

عمده ترین چالش‌ شرکت‌های دانش بنیان استان لرستان از نگاه شما؟

یک آسیبی که شرکت‌های دانش بنیان ما (در استان لرستان) نسبت به دیگر استان‌ها دارند این است که هسته‌ای که ارزیابی را انتخاب می‌کند مال استان نیست، یعنی لرستان خودش مرکز ارزیابی دانش بنیان ندارد، در حالی‌که وجود هسته مرکزی ارزیابی‌ در استان باعث می‌شود حمایت‌ها بیشتر و سخت‌گیری ها کمتر شود.

نکته دیگر اینکه شرکت‌های دانش بنیان دفتر حسابداری برای رسیدگی به اموری مانند اظهار نامه مالیاتی، بیمه و دیگر موارد ندارند، هر کدام از این موارد هم که مطرح کردیم خودش یک غول است و وقت زیادی را می‌طلبد.

در واقع فناوران در شرکت‌های دانش بنیان تمام انرژی خود را در این مسیر تلف می‌کنند؛ به نظر می‌رسد اگر پارک علم و فناوری تا ۳ سال حسابداری این شرکت‌ها را انجام دهد شرکت‌های دانش بنیان با فراغ بال بیشتری کارشان را انجام می‌دهند.

اما موضوع مهمی که دغدغه جدی شرکت‌های دانش بنیان  است مباحث مالی است، این شرکت‌ها از قبل سرمایه‌ی ندارند سرمایه آنها ذهن و ایده‌ شان است.
شرکت‌های دانش بنیان چون سرمایه ندارند مجبورند تسهیلات دریافت بگیرند و زمانی هم که این کار انجام می‌شود استرس دارند که نکند  محصولشان جواب ندهد، زیرا محصول شرکت‌های دانش بنیان تکراری نیست و کار جدید است و قطعا ریسک است.

بنابراین  باید مورد حمایت قرار بگیرند تا محصول با کیفیتی ساخته و بتوانند توسعه و تحقیق  را هم انجام دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: حسین حاتمی اختراع جوان لرستانی مخترع لرستانی شرکت های دانش بنیان ساخت این دستگاه دانشگاه لرستان یک دستگاه سازمان ها عضو هیات شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۴۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوال خبرنگار تسنیم پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین 4.2 همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی 3.7 همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط 28 درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوال تسنیم گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که 40 درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و 60 درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی 40 درصد تجهیزات داخلی است و 60درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر 80 درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز 43 هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز 28500 و بلکه با ارز 4200 کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی 30 درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار 60 میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت 50 میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران 100 میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  100 میلیون تومان، پروتز ایرانی 60 میلیون تومان و 50 میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

رانت ارزی سوپرنجومی و ضدتولید تجهیزات پزشکی را دریابیم!

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به 90 درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره 6 که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد 40 درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در 7 همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی 100 درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره 6 سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز