Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: وزارت جهادکشاورزی و سازمان حمایت وعده‌ داده‌اند که در سال‌جاری دوره ممنوعیت وارد برنج لغو شود.

مسیح کشاورز در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، با بیان اینکه به دولت اعلام کردیم واردات ۲۷۰ هزار تن برنج برای دو ماه فروردین و اردیبهشت‌ بسیار  رقم کمی است، گفت: حدود ۴۰۰ هزار تن برنج ثبت سفارش شده ولی از برنامه عقب هستیم زیرا باید بین یک تا یک و نیم میلیون تن ثبت سفارش برنج انجام  می‌شد که بر اساس سوابق تنها ۲۵ درصد برنامه محقق شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر لغو دوره ممنوعیت واردات دیر اعلام شود فایده‌ای برای کشور ندارد

وی ادامه داد: اگر قرار باشد در مردادماه یعنی شروع دوره ممنوعیت، ممنوعیت واردات فصلی برداشته و همان زمان اعلام شود قطعا هیچ نفعی برای کشور نخواهد داشت؛ زیرا طرف خارجی تصور می‌کند که ما در زمان باقی‌مانده محدودیت خرید داریم و قیمت برنج را افزایش می‌دهند. از طرفی وقتی هم اعلام شود آنقدر زمان خرید نداریم و همین امر باعث کمبود و افزایش قیمت برنج خارجی خواهد شد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج اضافه کرد: در جلسه قرارگاه امنیت غذایی با حضور معاونین وزیر، سازمان حمایت و اعضای هیات مدیره انجمن واردکنندگان برنج موضوعاتی را مطرح کردیم. مثلا اینکه تا هفته قبل هنوز قانون بودجه در گمرکات کشور اجرایی نشده بود و هیچ یک از واردکنندگان این ریسک را نمی کردند که بر مبنای محاسبات سال ۱۴۰۰ برنج وارد کشور کنند و بفروشند و پس از آن مابه التفاوت دریافت کنند.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر مطرح شده در جلسه، قیمت‌گذاری دستوری در سال ۱۴۰۰ بود. یعنی شرایط به اینگونه شده بود که واردکننده هر کیلو برنج را با قیمت ۳۵ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ ترخیص می‌کرد ولی مجبور بود با قیمت هر کیلو ۳۰ تا ۳۱ هزار تومان به فروش برساند. این اتفاق برای بسیاری از شرکت‌ها افتاد و تعزیراتی شدند. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌ها از ترس تعزیراتی شدن ترخیص را متوقف کردند.

قیمت جهانی برنج افزایش یافته

کشاورز در ادامه گفت: موضوع دیگر تغییر ارزش‌های جهانی است. جلوی ثبت سفارش‌ها را گرفتند و اعلام کردند که با قیمت‌های قدیم برنج خریداری شود در حالی که تغییرات جهانی مانند جنگ روسیه و اوکراین و خشکسالی باعث تغییر قیمت شده است و ما نیز باید تابع آن باشیم.

به گفته وی حذف دوره ممنوعیت واردات برنج خارجی باید هرچه سریعتر اعلام شود تا تولیدکننده داخلی و خارجی تکلیف خود را بدانند.

 آغاز ثبت سفارش‌ها؛ به زودی

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در ادامه گفت: وزارت جهادکشاورزی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان موافقت کردند تا قیمت‌های جدید را اعمال کنند و دولت نیز وارد بحث قیمت گذاری دستوری نشود. همچنین قرار است ثبت سفارشها نیز به زودی آغاز شود.

دولت مداخله نکند

وی تصریح  کرد: در جلسه با وزارت جهادکشاورزی به حضور شرکت بازرگانی دولتی در بازار برنج نیز اشاره شد. شرکت بازرگانی دولتی تجربه خوبی در این بازار ندارد و سال ۱۴۰۰ با استفاده از ذخایر احتیاطی کشور وارد بازار شد و نه تنها نتوانست بازار را تنظیم کند و جلوی افزایش قیمت برنج ایرانی را بگیرد بلکه حتی باعث شد در ذخایر احتیاطی کشور با کاهش مواجه شویم. وزارت جهاد کشاورزی وعده داد که شرکت بازرگانی دولتی وارد بحث تنظیم بازار برنج نشود. همچنین موضوع ممنوعیت واردات برنج از تایلند نیز لغو شود.

به گفته این فعال بخش خصوصی اگر دولت به تعهدات خود عمل کند می‌توانیم تا پایان سال یک میلیون و ۳۰۰  هزار تن برنج وارد کشور کنیم.

کشاورز در پایان با بیان اینکه وزارت جهاد و سازمان حمایت وعده داده‌اند که دوره ممنوعیت واردات برنج برداشته خواهد شد، مکاتبات در حال انجام است و منتظر نتیجه آن هستیم، گفت: امیدواریم تجربه تلخ سال ۱۴۰۰ در کمبود و گرانی برنج خارجی و غیر قابل کنترل بودن برنج ایرانی با بهره‌مندی از نظرات بخش خصوصی تکرار نشود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: برنج خارجی ، برنج ایرانی ، ممنوعیت واردات برنج ، وزارت جهاد کشاورزی1401 ، انجمن واردکنندگان برنج

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: برنج خارجی برنج ایرانی ممنوعیت واردات برنج وزارت جهاد کشاورزی1401 انجمن واردکنندگان برنج انجمن واردکنندگان برنج دوره ممنوعیت واردات ممنوعیت واردات برنج وزارت جهادکشاورزی دوره ممنوعیت وارد سازمان حمایت برنج خارجی اعلام شود ثبت سفارش سال ۱۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات

رئیس سازمان راهداری با بیان این‌که برای ایام اربعین با مشکل تامین ناوگان مواجه هستیم، گفت: این مشکل را از طریق واردات و استفاده از ظرفیت داخلی رفع می‌کنیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داریوش امانی با اشاره به اقدامات سازمان راهداری برای اربعین 1403، اظهار کرد:‌ در حوزه زیرساخت‌ها اقداماتی در مسیرهای منتهی به پایانه مرزی در حال انجام است، بر اساس پیش‌بینی‌ها یک هفته قبل از اربعین حسینی پروژه‌ها تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: بخشی از این پروژه‌ها مربوط به روکش آسفالت، رفع نقاط پرحادثه، روشنایی، نصب نیوجرسی و تابلو علائم بوده که در حال انجام است.

وی از برنامه‌ریزی برای ارائه خدمات بهتر به زائران در اربعین امسال خبر داد و با اعلام این‌که امسال 14 هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش پروژه‌های زیرساخت راه اربعین تأمین اعتبار شده است، یادآور شد: پروژه‌هایی که در پایانه‌های مرزی انجام می‌شود مربوط به بحث بهسازی و بازسازی سرویس‌های بهداشتی، افزایش سایبان‌ها، مه‌پاش و ایجاد تونل‌های سرد در ایام گرم از سال است.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای تأکید کرد: در پایانه برکت مهران نیز برنامه‌ریزی‌های لازم برای افزایش سایبان‌ها، سرویس‌های بهداشتی و مسقف کردن سازه‌ها در این محوطه انجام شده است.

امانی تاکید کرد: در زمینه ناوگان حمل‌ونقل نیز که با مشکل کمبود و نوسازی مواجه هستیم، نشست‌هایی برگزار شده تا بتوانیم تعدادی اتوبوس را از خارج از کشور وارد و از ظرفیت کارخانه‌ها و صنایع بزرگ نیز در این ایام و در زمان مسیر رفت زائران بهره بگیریم.

وی با بیان این که باید با تدابیر خود در بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار بتوانیم جوابگوی مردم باشیم، گفت: به فضل الهی و مدد امام حسین (ع) سال گذشته با وجود کمبود ناوگان با کمترین مشکلی اربعین باشکوهی برگزار شد و طبق آمار ستاد اربعین بیشترین معطلی دو ساعت بود. همه مدیران با تمام توان و امکانات سازمانی باید در خدمت اربعین و خدمت‌رسانی به زائران حضرت اباعبدالله الحسین باشند و هیچ‌گونه کوتاهی از هیچ مدیری پذیرفته نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • روایتگری عملیات وعده صادق به سبک پرده خوانی
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • ممنوعیت عقد قرارداد مسکن با اتباع غیر مجاز
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات