Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@03:18:49 GMT

طی ۱۰ سال گذشته فقط ۴ هزار کنتور هوشمند گاز نصب شده است!

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۶۲۶۴

طی ۱۰ سال گذشته فقط ۴ هزار کنتور هوشمند گاز نصب شده است!

‍‍‍‍‍‍

نصب کنتور‌های هوشمند برای مشترکان گاز، از سال ۱۳۹۸ تاکنون در قوانین بودجه سالیانه تکرار می‌شود.

آقای سید جلال نورموسوی مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران به سوالات زیر درباره آخرین وضعیت نصب کنتورهای هوشمند گاز پاسخ داد.

طبق قانون بودجه، وزارت نفت ملزم به هوشمندسازی پایش مصرف گاز شده؛ تاکنون چه میزان کنتور هوشمند به نصب رسیده است؟

آقای نورموسوی: شرکت ملی گاز در سال ۹۱ اولین قرارداد نصب ۵ هزار کنتور را به امضا رساند که کار اجرایی آن آغاز شد و اکنون، ۴ هزار کنتور از آن‌ها نصب شده و در حال رکوردگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قرارداد پیشینه‌ای برای بررسی اشکالات طرح هوشمندسازی کنتور‌های گاز بود و از ابتدای امسال، یک کمیته راهبری به محوریت مدیرعامل شرکت ملی گاز و یک کمیته فنی زیر نظر کمیته اصلی، در این زمینه تشکیل شده است.

کنتورهای هوشمند گاز هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده اند

تاکنون با ۱۱ شرکت که خود را در تولید کنتور‌های هوشمند توانمند می‌دیدند، مذاکراتی انجام شد که نشان می‌داد قابلیت‌های متفاوتی دارند. در مواجهه با این شرکت‌ها، سند هوشمندسازی که به تصویب هیئت مدیره شرکت ملی گاز رسیده را ملاک عمل قرار دادیم. قابلیت هوشمندسازی در بخش مشترکان عمده و جزء، بسیار زیاد است و هر چند شرکتی که توانمندی مطابقت با سند هوشمندسازی را داشته باشند، می‌توانند مشارکت کنند.

هر یک از این شرکت‌ها باید در مراحل اولیه، منطقه‌ای را به عنوان نمونه اجرایی کنند تا پس از آن، به صورت تجاری سازی و عمومی بتوان سند هوشمندسازی را روی مشترکان پیاده کرد.

الزام نصب تعدادی برای نصب کنتورهای هوشمند گاز وجود ندارد

طبق قانون بودجه تا پایان امسال برای چه تعداد از مشترکان باید کنتور هوشمند گاز نصب شود؟

آقای نورموسوی: الزام نصب تعدادی در این خصوص شاید مفهوم خاصی نداشته باشد. طرح آزمایشی اگر برای هزار مورد باشد، تعداد تجهیز هزار عدد می‌شود و تعداد خطوط ارتباطی برای هزار، ۱۰ هزار یا یک میلیون تجهیز، متفاوت نخواهد بود. مدل‌های ارتباطی به طور کلان دیده می‌شود و از طرفی، این داده‌ها باید در یک پلتفرم وارد و نگهداری شود تا بتوان با تحلیل آن، خروجی‌هایی را برای ادامه کار گرفت.

پلتفرم مورد نظر، برای داده‌های بسیار بزرگ دیده شده و در اجرای این قانون، مهمترین بخش مربوط به همین بخش ارتباطی و پلتفرم می‌شود که اگر این مرحله گذرانده شود، از نظر تعدادی می‌توانیم کار را سریع گسترش دهیم. برای اجرایی شدن مسئله هوشمندسازی، باید در تولید تجهیزات از جمله کنتور، از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و در جذب مشارکت‌های مالی از ظرفیت بخش خصوصی و بانک‌ها استفاده شود.

هزینه نصب کنتورهای هوشمند گاز پس از تولید انبوه مشخص می‌شود

اگر مشترکی در بخش خانگی تمایل داشته باشد که در طرح آزمایشی، سریعتر کنتور هوشمند را نصب کند، باید از چه طریقی اقدام کند و هزینه نصب این کنتورها چقدر است؟

آقای نورموسوی: در این بخش باید ابتدا سرمایه‌گذاری انجام شود و به مرور زمان، طبق ابلاغ قانونی از هزینه را از مشترکان دریافت کنیم. مکان پروژه آزمایشی نیز بر اساس شاخص‌ها مشخص می‌شود و فقط در آن محدوده از کنتورها استفاده می‌کنیم.

هم اکنون برخی از شرکت‌ها، اماکن خود را که ممکن است منازل مسکونی کارکنانشان یا سازمان‌ها و ادارات تابعه باشد را به عنوان نقاط آزمایشی انتخاب کرده اند؛ زیرا ممکن است با نصب کنتورها اختلالاتی به وجود آید که برای پذیرش این اختلالات نیز آمادگی دارند.

سرمایه‌گذاری در این بخش، در ابتدا با دریافت هزینه از سوی مشترکان نخواهد بود و به مرور زمان، با آغاز هوشمندسازی از مشترکان دریافت خواهد شد.

      Video Player is loading. Play Video Play Mute   Current Time 0:00 / Duration 0:00 Loaded: 0%   0:00 Progress: 0% Stream Type LIVE Remaining Time -0:00   Playback Rate   1x Chapters Chapters Descriptions descriptions off, selected Subtitles subtitles settings, opens subtitles settings dialog subtitles off, selected Audio Track   Fullscreen

This is a modal window.

 

Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.

TextColor White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent BackgroundColor Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent Transparent WindowColor Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Transparent Semi-Transparent Opaque Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Dropshadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset restore all settings to the default valuesDone Close Modal Dialog

End of dialog window.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تعرفه‌های گاز تغییر می‌کند، اما سنجش مصرف هنوز هوشمند نیست

مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، سی بهمن پارسال به ایران اکونومیست گفته بود: مدیریت امور گازرسانی شرکت ملی گاز، بهره بردار طرح هوشمندسازی شرکت ملی گاز محسوب می‌شود و پس از برطرف شدن ایراداتی که از سوی دو واحد پژوهش و فناوری اطلاعات این شرکت به آن اعلام شده، به دنبال پیمانکاران بخش خصوصی خواهد بود تا نصب کنتور‌های هوشمند در بخش مشترکان جزء و عمده با اولویت پرمصرف‌ها را از اوایل سال ۱۴۰۱، عملیاتی کند.

آقای نورموسوی همچنین اواخر اردیبهشت امسال نیز در گفت‌وگو با ایران اکونومیست از ارائه پیشنهاد شرکت ملی گاز از طریق وزارت نفت به هیئت دولت، برای تغییر تعرفه‌های گاز خبر داد تا امسال با ابلاغ زودتر آن‌ها، مشترکان فرصت بیشتری برای انجام فعالیت‌های بهینه‌سازی مصرف داشته باشند.

تعرفه‌های گاز به گفته آقای جواد اوجی وزیر نفت، با هدف عادلانه‌تر شدن توزیع یارانه انرژی تغییر خواهد کرد و هزینه رایگان شدن گازبهای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی، باید از محل افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف گاز جبران شود.

طبق بند «د» تبصره ۱۵ قانون بودجه امسال، شرکت ملی گاز مکلف شده تا به منظور اصلاح الگوی مصرف، از طریق بخش غیردولتی نسبت به هوشمندسازی مصرف و نصب کنتورهای هوشمند برای واحد‌های جدیدالاحداث اقدام و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت کند.

نصب کنتور‌های هوشمند برای مشترکان گاز در این بخش از قانون بودجه، در سال‌های ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز قید شده بود؛ مشترکانی که طبق آمار شرکت ملی گاز، تعداد آن‌ها بیش از ۲۵ میلیون است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند

تین نیوز

انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی، نحوه درخواست ابطال ( غیر فعال نمودن )  کارت هوشمند رانندگان را اعلام کرد.

به گزارش تین نیوز، بر  اساس نامه تاریخ 26 فروردین امسال انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های حمل و نقل بین المللی خراسان رضوی به کلیه شرکت های حمل و نقل بین المللی عضو و غیر عضو که به امضای احمد زمانیان رئیس هیئت مدیره این انجمن رسیده، ابطال و یا غیر فعال نمودن کارت هوشمند راننده و یا ناوگان حمل و نقل، در صورت احراز تخلف و رای صادره از سوی کمیسیون های ماده 11 و 14 سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با دستور مراجع قضایی مبنی بر انجام این امر امکان پذیر است.

کمیسیون ماده 11 ، مرجع رسیدگی به شکایات و تخلفات رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ای و کمیسیون ماده 14 نیز از دیگر کمیسیون های بخش حمل و نقل جاده ای است که به تخلفات مالکان ناوگان حمل و نقل جاده ای رسیدگی می کند. کمیسیون های ماده 12  نیز ویژه رسیدگی به تخلفات شرکت ها و موسسات حمل و نقل کالا و مسافر است.

حمل بار بدون اخذ بارنامه دولتی، حمل بار اضافه بر ظرفیت مندرج در کارت خودرو، رعایت نکردن مقررات حمل بارهای عادی و ترافیکی، فقدان یا عدم بکارگیری تجهیزات ایمنی، در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه به راننده ای که نام وی در بارنامه درج نشده، جابه جایی مسافر بدون اخذ صورت وضعیت، مسافرگیری در اطراف پایانه مسافربری، اخذ کمیسیون اضافی از راننده، عدم مسئولیت پذیری شرکت در خصوص پرداخت کامل و به موقع کرایه رانندگان از جمله مواردی هستند که در کمیسیون های حمل و نقل جاده ای قابل رسیدگی هستند.  سوء استفاده از کارت هوشمند رانندگان، تحمیل هزینه ها و مسئولیت های اضافی به رانندگان، عدم پرداخت حقوق دولتی، صدور بارنامه یا صورت وضعیت صوری، اجبار به حمل بار اضافه بر ظرفیت مجاز، عدم رعایت مقررات مربوط به سالن اعلام بار و درج اطلاعات نادرست در بارنامه نیز به عنوان بخش دیگری از موارد قابل طرح در کمیسیون ویژه رسیدگی به تخلفات شرکت ها و موسسات حمل و نقل جاده ای است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • کنترل هوشمند ترافیکی شهر زابل
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • نصب سه هزار و ۲۰۰ دستگاه کنتور هوشمند روی چاه‌های آب
  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • افزایش ۵ درصدی میزان مصرف گاز در زنجان