Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-06@00:05:06 GMT

انگل دمودکس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۶۴۰۷

انگل دمودکس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مایت دمودکس نوعی انگل است که روی پوست انسان زندگی می کند و میتواند باعث تشدید مشکلات پوستی شود. در این مقاله در مورد انگل دمودکس بیشتر توضیح داده شده است. پوست انسان میزبان مناسبی برای جانداران میکروسکوپی  است ، یکی از انگل هایی که میتواند روی پوست انسان زندگی کند ، مایت دمودکس ( به انگلیسی : Demodex mites ) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به طور کلی روی پوست هر انسانی حداقل دو نوع مایت زندگی می کند که در حالت عادی مشکل ساز نیست ولی در صورتی که تراکم جمعیتی انگلهای روی پوست زیاد شود میتواند منجر به بروز بیماری های پوست شود.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه کارولینای شمالی انجام شد ، نشان داد که رد پای دمودکس را میتوان روی هر فرد بالغی پیدا کرد. اماکن عمومی به خصوص آرایشگاه ها ، باشگاه های ورزشی و استخرها مکان های مناسبی برای شیوع و انتقال انگل دمودکس هستند. هر چه تراکم جمعیت دمودکس روی پوست بیشتر شود ، شدت مشکلات پوست و مو افزایش پیدا میکند. 

طول عمر دمودکس

چرخه حیات مایت های دمودکس ۵ مرحله دارد. 

مایت های دمودکس شب ها روی پوست جفتگیری می کنند و بعد از ۱۲ ساعت داخل فولیکولهای مو یا غدد سبابه تخم گذاری می نمایند. 

هر مرحله تخم گذاری حدود ۵۰ – ۶۰ تخم است که در فولیکول مو و غدد سبابه قرار می گیرند و بعد از چند روز تبدیل به لارو و سپس نوزادان شش پا می شوند. 

لارو مایت دمودکس بعد از یک هفته بالغ می شود و به چرخه تولید مثل ادامه می دهد. 

طول عمر انگل دمودکس حدود ۳۰ – ۹۰ روز است. 

این انگل تمام مواد زائد تولید شده در چرخه زندگی اش را داخل بدن نگه میدارد تا زمانی که بمیرد.

این انگل از چربی پوست و محصولات آرایشی بهداشتی تغذیه می کند.


 

ویژگی های انگل دمودکس 

مایت دمودکس جانداری میکروسکوپی با ۸ پای کوچک و پرز دار در نزدیکی سرش است ، بدنی نیمه شفاف و شبیه کرم دارد. این حشره تمام طول عمرش را روی پوست انسان زندگی می کند.

اندازه این انگل ۰.۳ – ۰.۴ میلی متر است بنابراین یا چشم قابل دیدن نیست و اغلب در پلکها ، بینی ، گونه ها و مجاورت  بینی و اطراف گوش زندگی میکنند. 

دو نوع دمودکس فولیکولاروم و دمودکس برویس روی پوست به ویژه در قسمت سر و صورت که حفره ها و غدد چربی بیشتر دارد زندگی میکند. 

دمودکس فولیکولاروم به نام انگل عنکبوتی مو یا انگل فولیکول مو شناخته می شود و دمودکس برویس به نام انگل غدد سبابه معروف است. 

نسبت دمودکس برویس به دمودکس فولیکولاروم در مردان ( ۱ به ۴ ) و در زنان ( ۱ به ۱۰ ) است. 

نوع دیگری از دمودکس ها به نام دمودکس کانیس روی پوست سگ های خانگی زندگی می کند ولی از آنجا که بعد از الوده کردن انسان نمی تواند روی پوست انسان زندگی کند و بعد از مدتی کوتاه می میرد به عنوان انگل مشترک انسان و حیوان شناخته نمی شود. 

علایم وجود دمودکس

وجود دمودکس روی پوست باعث تشدید عفونت های پوستی می شود از جمله : 

آکنه

روزاسه

جوش

خارش

ریزش مو 

کم پشت شدن و نازکی مو

خارش پوست

چین و چروک پوست

پیری زودرس

خشکی و خشن شدن پوست

جوش های سر سیاه

کک و مک

آتوپیک

درماتوز

تغییر رنگ صورت

به طور کلی وجود این انگل روی پوست باعث تشدید مشکلات پوست و مو می‌شود.

مطالعه‌ای  تجربی که روی افراد مبتلا به روزاسه انجام شد ، نشان د اد که جمعیت دمودکس ها روی صورت این افراد بسیار بیشتر از کسانی است که مشکل روزاسه ندارند. میانگین تراکم دموددکس روی پوست بیماران مبتلا به روزاسه ۱۰.۸ انگل در سانتی متر مربع است ولی در افراد سالم ۰.۷ انگل در سانتی متر مربع. 

بر اساس مطالعات انجام شده ، انگل های دمودکس ، باکتری ها را در اطراف صورت منتقل می کنند.

در صورت وجود انگل دمودکس روی پوست تا زمانی که  انگل ها از بین نرود ، مشکلات ایجاد شده برای پوست و مو از بین نخواهند رفت. 

میزان انگل دمودکس در افراد مبتلا به آکنه روزانه به طور معنی داری فزاینده است. میزان وجود این انگل در صورت و سر افراد مسن بسیار شدیدتر است. 

روش انتقال دمودکس

دمودکس با استفاده از وسایل شخصی مشترک به سرعت منتقل می شود از جمله استفاده از حوله ، شانه ، برس مو ، رو بالشی یا تماس پوستی مانند بوسیدن یا دست دادن. 

تماس پوست با وسایل آلوده در اماکن عمومی به خصوص سالن های زیبایی و آرایشگاهها. 

راههای تشخیص دمودکس؛ تنها روش تشخیص قطعی وجود دمودکس ، نمونه برداری از لایه سطحی پوست و سپس مشاهده میکروسکوپی در آزمایشگاه است که در عرض چند دقیقه میتواند وجود یا عدم وجود این انگل را تشخیص دهد. 

آیا با شستشو می‌توان دمودکس را از بین برد؟

از آنجا که انگل دمودکس روی سطح پوست زندگی نمی کند نمی توان با شستشوی زیاد آن را از بین برد و نیاز به درمان ضد انگل برای ریشه کن شدن بیماری خواهید داشت. 

افرادی که جوش صورت دارند ، دچار قرمزی صورت یا فلاشینگ شده اند و با تحریک گرما و سرما یا استرس و مصرف غذاها و نوشیدنی های تند و داغ ، صورتشان برافروخته می شود باید برای درمان به پزشک مراجعه نمایند. 

روش های درمان و از بین بردن دمودکس

لیزر پی دی ال

استفاده از داروی ضد انگل

محلول بنزیل بنزوات

کرم پرمترین

پماد سولفور

کرم کروتامیتون

ژل مترونیدازول

ژل اسید سالیسیک

کرم ایورمکتین

انتهای پیام/

کد خبر: 1143042 برچسب‌ها بیماری پوست

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بیماری پوست روی پوست انسان زندگی انگل دمودکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علل شایع پیری زودرس پوست صورت

ظهور زودرس چین و چروک‌های پوستی در سنین جوانی برای هر کسی ناخوشایند است و به همین علت افراد همیشه سعی می‌کنند با کمک کرم‌ها و لوسیون‌های ضد چروک تا جایی که می‌توانند ظهور این چروک‌ها را به تعویق اندازند غافل از اینکه شاید طرز زندگی کردن و عادت‌های ما دلیل پیر شدن ظاهرمان باشد.

به گزارش ایسنا، حفظ شادابی و نشاط پوست همواره یکی از دغدغه‌های مهم افراد است که به همین دلیل اقدام به خرید کرم‌ها، استفاده از روش‌های درمانی، جوانسازی، لیزر و... می‌کنند غافل از آنکه سبک زندگی مناسب، تاثیرگذارترین عامل در حفظ جوانی پوست است.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا ۹ علت شایع پیری زودرس پوست و روش‌های مقابله با آن‌ها ذکر شده است:

_ نور خورشید: قرار گرفتن در معرض نور خورشید یک عامل بسیار مهم در بروز لکه‌های پوستی، چین و چروک و کاهش قابلیت ارتجاعی پوست به علاوه افتادگی پوست است. در واقع ۷۰ درصد از روند پیری پوست بستگی به میزانی نوری دارد که از خورشید به طور مستقیم به پوست انتقال یافته است. تابش خورشیدی باعث شتاب در تخریب الیاف کلاژن در پوست از طریق فرایند اکسیداسیون می‌شود و پدیده‌ای به نام الاستوزیس خورشیدی ایجاد می‌شود. اکسیداسیون همچنین باعث آسیب به سلول‌های پوست شده و منجر به تقسیم غیر طبیعی این سلول‌ها می‌شود؛ بنابراین تابش نور خورشیدی خطر ابتلا به ضایعات بدخیم و پیش بدخیم پوست را افزایش می‌دهد و البته پوست را خشن، نازک و پر چین و چروک می‌کند.

در این زمینه لازم نیست که کلا آفتاب را از زندگی خود حذف کنید فقط باید هر بار که از خانه خارج می‌شوید، یک کرم ضد آفتاب مناسب با فاکتور حفاظت در برابر خورشید حداقل ۱۵ را استفاده کنید. فراموش نکنید که نور خورشید در ساعات ۱۰ تا ۴ بعد از ظهر بیشترین آثار مخرب را دارد.

_ سیگار کشیدن: سیگار باعث چین و چروک‌های زودرس و بخصوص در مکان‌هایی از پوست می‌شود که نازک‌ترند. مانند دو طرف چشم، خطوط خنده، بالای لب فوقانی. این خطوط معمولا ۱۰ تا ۱۵ سال زودتر در افراد سیگاری نسبت به غیر سیگاری‌ها ظاهر می‌شود. بروز این تغییرات پوستی به این دلیل است که در میان افراد سیگاری سطح ویتامین C بدن کاهش می‌یابد. ویتامین C جزء کلیدی تولید الیاف کلاژن است که مسئول حفظ جوانی و سلامت پوست هستند.

در این زمینه نیز اگر شما یک فرد سیگاری هستید، از پزشک خود می‌توانید در مورد راه‌های ترک سیگار مشورت بگیرید. می‌توانید از مطالب آموزشی موجود در اینترنت و کتاب‌های مربوط به ترک سیگار هم استفاده کنید.

_ رژیم غذایی کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات‌های ساده: رژیم غذایی غنی از قند‌های ساده و شیرینی باعث می‌شود بافت همبند پوست سفت و سخت شود و قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهد؛ بنابراین برای حفظ شادابی پوست‌تان از همین الان به سراغ منابع پروتئین کامل بخصوص لبنیات و گوشت‌های کم چرب، تخم مرغ، آجیل فاقد نمک، سویا و غذا‌های دریایی بروید.

_ رژیم غذایی کم میوه و کم سبزی: میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند. از طرفی قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سیگار، بیماری‌های مزمن، آلودگی هوا و ... فرد را در معرض آسیب‌های اکسیداسیون قرار می‌دهد. آنتی اکسیدان‌های محلول در رژیم غذایی مانند لیکوپن، لوتئین، بتاکاروتن و سایر آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات تا حد زیادی فرایند آسیب‌های اکسیداتیو را کاهش می‌دهد.

در این زمینه نیز سراغ میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین C بروید که برای تولید کلاژن ضروری است. انواع توت‌ها سرشار از این ویتامین هستند.

_ رژیم‌های لاغری: رژیم‌های غیراستاندارد و مداوم باعث پیری زودرس پوست می‌شوند. این رژیم‌ها معمولا همراه با پایین و بالا رفتن مداوم وزن هستند. کاهش وزن باعث ایجاد چین و چروک و شل شدن پوست می‌شود. مصرف بیش از حد نمک، سیب زمینی سرخ کرده، قهوه و شیرینی‌جات نیز در طولانی مدت به پوست آسیب می‌رساند و باعث پیری زودرس پوست می‌شود؛ بنابراین بهترین حالت کاهش وزن کم کردن نیم کیلو در هفته است.

_ استرس: استرس عاطفی طولانی مدت باعث ترشح زیاد هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین می‌شود. این هورمون‌ها روند پیری را با سرکوب سنتز طبیعی بافت همبند، چاقی صورت و آسیب به تراکم استخوانی بیشتر می‌کنند.

برای کاهش استرس می‌توانید از یک مشاور روانشناس کمک بگیرید یا ورزش را به فهرست کار‌های روزانه‌تان اضافه کنید. مدیتیشن و انجام کار‌های مورد علاقه‌تان نیز تاثیر بسزایی روی کاهش سطح استرس می‌گذارند.

_ کمبود خواب: کمبود خواب به سلول‌های پوستی فشار می‌آورد و تولید سلول‌های جدید را مختل می‌کند. از طرفی باعث استرس می‌شود و کل سیستم بدن را به هم می‌ریزد؛ در نتیجه دور چشمان‌تان تیره شده و روز به روز چروک‌ها عمیق‌تر می‌شوند؛ بنابراین هرشب بین ۷ تا ۸ ساعت خواب مداوم داشته باشید و از خوابیدن هنگام روز خودداری کنید.

_ نوشیدن الکل: نوشیدن الکل باعث آسیب به بافت و رنگ پوست می‌شود. یکی از نشانه‌های سوء مصرف الکل قرمزی پوست گونه‌ها و روی پل بینی به دلیل تغییر ظاهر مویرگ‌ها است.

به این ترتیب اگر می‌خواهید این عوارض پوستی ناشی از الکل را برطرف کنید، تنها چاره این است که الکل را کنار بگذارید و در عوض روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.

_ استفاده از لوازم آرایشی: لوازم آرایشی به خودی خود باعث پیری زودرس و چروک پوست نمی‌شوند، اما می‌توانند باعث خشکی پوست شوند. خشکی نیز می‌تواند حالت چروک کاذب ایجاد کند. معمولا یکی از علل چروک به صورت کاذب، خشکی شدید پوست است که با استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب، ممکن است اتفاق افتد و باعث پیری زودرس پوست‌تان شود؛ بنابراین هنگام خرید لوازم آرایشی حتما به برچسب استاندارد آن‌ها توجه کنید و قبل از خواب به طور کامل آن‌ها را از صورت خود پاک نمایید.

دیگر خبرها

  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • آیا وازلین پوست را سفید میکند؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت