Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:56:12 GMT

مدیریت پسماند در اردبیل با سرعت توسعه پیش نرفته است

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۵۶۶۲۳

مدیریت پسماند در اردبیل با سرعت توسعه پیش نرفته است

حسن قاسم‌پور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی به اندازه توسعه زیرساخت‌ها در زمینه مدیریت پسماندها از جمله شبکه جمع‌آوری و تصفیه‌خانه را توسعه نداده است که از جمله می‌توان به شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل اشاره داشت.

وی افزود: برای نمونه پیش‌تر زیرساخت‌ها برای فعالیت در سطح ۱۰۰ هکتار طراحی شده بود اما به تدریج این میزان به ۶۰۰ هکتار افزایش یافت و در حال حاضر ظرفیت مدیریت پسماند آن با حجم ورودی همخوانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: این شرایط در مجموع باعث بروز مشکلاتی شده بود که در این راستا با اصرار اداره محیط زیست، در نهایت دست‌ اندرکاران مجاب شدند تا نسبت به احداث مدول دوم تصفیه‌خانه اقدام کنند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل طرح مذکور در آینده نزدیک، اضافه کرد: در صورت افتتاح مدول دوم تصفیه‌خانه شهرک صنعتی، ظرفیت آن به ۲ تا ۳ برابر افزایش خواهد یافت و فاضلاب تولیدی را کاهش خواهد داد.

قاسم‌پور اضافه کرد: این کاستی در تصفیه‌خانه فاضلاب شهری اردبیل نیز به چشم می‌خورد؛ در گذشته تصفیه‌خانه‌ای با ظرفیت ۱۲۵ هزار نفر در روستای کرکرق طراحی شده بود، در حالی که اکنون جمعیت مرکز استان و حاشیه‌ها به حدود ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد.

وی افزود: اداره‌کل حفاظت محیط زیست با توجه به نقش نظارتی خود در این راستا نیز فشارهایی به نهادهای مسئول وارد کرده و اقدام‌هایی حقوقی را انجام داده که در نتیجه آنها نیز کار توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب شهری را آغاز کرده‌اند.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تصریح کرد: پیش‌تر مشکلات مالی برای اجرای طرح توسعه وجود داشت که با اختصاص مبالغی از منابع مختلف در مرحله اجرا است.

وی ادامه داد: نظارت بر پسماندهای کشاورزی نیز صورت می‌گیرد که به عنوان پسماند ویژه بیشتر شامل سموم سنواتی و ظروف سموم می‌شود؛ جهاد کشاورزی و دامپزشکی این پسماندها را در انباری جمع‌آوری می‌کنند و سالانه ۱ تا ۲ بار تحت نظارت حفاظت محیط زیست به مراکز مجاز امحا یا بازیافت انتقال می‌دهند.

قاسم‌پور بیان کرد: با این وجود گاه مشاهده می‌شود کشاورزی از روی ناآگاهی ظروف سموم را رها می‌کنند؛ در این راستا تلاش شده تا با ارایه آموزش‌ها و اعمال مشوق‌ها موضوع مدیریت شود.

وی یادآور شد: در مجموع پنج نوع پسماند شهری، عفونی، کشاورزی، شیمیایی و صنعتی وجود دارد که به ۲ دسته عادی و و یژه تقسیم می‌شود و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان ناظر بر نحوه جمع‌آوری و دفع آنها نظارت می‌کند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند استان اردبیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند استان اردبیل سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند استان اردبیل حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند تصفیه خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه این سازمان در راستای پرورش نگرش‌های محیط زیستی و نهادینه‌سازی مفاهیم مدیریت پسماند اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کودکان کرده است، گفت: سال گذشته ۱۵۱۲ نفر از دانش‌آموزان در مقاطع تحصیلی پیش‌دبستانی و ابتدایی در این دوره‌ها شرکت کردند.

غلامرضا ساکتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی و تجهیز مشترکین در راستای ارتقای کیفیت مشارکت و اعتلای فرهنگ زیست محیطی شهروندان اظهار کرد: سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اقدام به برگزاری برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در قالب‌های مختلف و اهدای زیرساخت‌های سخت‌افزاری به شهروندان کرده است.

وی با تاکید بر اینکه اهمیت آموزش محیط زیست به خوبی در سطح جهان میان جوامع شناخته شده است، افزود: دوران کودکی اهمیت بسیاری در ایجاد نگرش‌های محیط زیستی دارد و آموزش حفاظت از محیط زیست در این دوران، راهی برای پرورش نگرش‌های محیط‌زیستی در انسان است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان تصریح کرد: این سازمان در راستای پرورش این نوع نگرش اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان برای نهادینه‌سازی مفاهیم مدیریت پسماند با محوریت اهمیت تفکیک از مبدأ و تحویل اصولی آن کرده است.

ساکتی با بیان اینکه سال گذشته این دوره آموزشی ویژه ۱۵۱۲ نفر از دانش آموزان در مقاطع تحصیلی پیش‌دبستانی و ابتدایی برگزار شد، گفت: شناسایی انواع پسماند، اهمیت کنترل شیرابه، اهمیت تفکیک از مبدأ پسماندها و تحویل اصولی آن، آشنایی با فرایند بازیافت هر یک از انواع پسماندها، آشنایی با مضرات ناشی از مدیریت ناصحیح پسماندها و شناسایی پسماندهای خطرناک از موضوعات این دوره آموزشی بوده است.

کد خبر 746622

دیگر خبرها

  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان