Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: از مدتی قبل شماری از شهروندان به پلیس فتای تهران بزرگ مراجعه و در اظهاراتی مشابه اعلام کردند که مبالغی به‌طور غیرمجاز از حساب آنان برداشت شده است. در همین راستا نیز تیمی ویژه از ماموران پلیس فتا رسیدگی به موضوع را دستورکار خود قرار دادند و با توجه به اینکه شیوه و نوع اقدام مجرمانه در تمام پرونده‌ها مشابه بود، این ظن نیز تقویت شد که احتمالا تمامی این اقدامات از سوی یک نفر یا اعضای یک باند انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به انجام تحقیقات تکمیلی از مالباختگان گفت: در تحقیقات ماموران مشخص شد همه شکات پس از استفاده از پایانه‌های خودپرداز غیرنقدی در نقاط مختلف تهران مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌اند. همین اطلاعات نیز تحقیقات ماموران را وارد فاز جدیدی کرد.

گودرزی ادامه داد: رسیدگی به این پرونده ادامه داشت تا اینکه ماموران پلیس فتا در جریان تحقیقات خود متوجه شدند مجرمان با پرسه‌زنی در نزدیکی پایانه‌های خودپرداز غیرنقدی اقدام به شناسایی افرادی کرده‌اند که آشنایی زیادی با نحوه کار با این دستگاه‌ها نداشتند. این افراد پس از آنکه مالباختگان کارت بانکی خود را در دستگاه کشیدند به آنها نزدیک شده و با پوشش دلسوزی و کمک ادعا می‌کردند که دستگاه خراب است و باید از دستگاه دیگری استفاده کنند. در واقع بخشی از این اقدام نیز ناشی از نواقص امنیتی برخی از این دستگاه‌ها بود.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه همزمان با تحقیقات برای دستگیری این افراد، مکاتبه با نهادهای مربوطه برای رفع نواقص امنیتی این دستگاه‌ها نیز انجام شد، گفت: در واقع مجرمان با سوءاستفاده از ضعف امنیتی نرم افزاری این دستگاه‌های خودپرداز غیرنقدی وارد عمل شده و پس از آنکه شکات با تصور خراب بودن دستگاه از آن فاصله می‌گرفتند، این افراد به دستگاه مراجعه کرده و تمام موجودی حساب بانکی آنان را سرقت کرده و به کارتی دیگر منتقل می‌کردند.  

وی با بیان اینکه سرانجام با تحقیقات انجام شده محل اختفای این افراد در یکی از مناطق حاشیه‌ای شهر تهران مورد شناسایی قرار گرفت، اظهارکرد: هماهنگی لازم با مقام قضایی انجام شده و چهار متهم در عملیاتی پلیس دستگیر و به مقر پلیس فتای تهران بزرگ منتقل شدند 

معظمی گودرزی با اشاره به انجام بازجویی از متهمان دستگیر شده، گفت: این افراد گرچه تلاش داشتند خود را بی اطلاع از موضوع نشان دهند اما پس از مشاهده ادله دیجیتال، تصاویر به دست آمده از دوربین‌های مداربسته و نیز مواجهه با برخی از شکات ناگزیر به جرم خود اعتراف کردند و گفتند که در پوشش کمک به افرادی که کار با دستگاه را بلد نبودند، به آنان نزدیک شده و زمانی که فرد با تصور خراب بودن دستگاه از آن فاصله می‌گرفت این افراد اقدام به خالی کردن حساب وی کرده‌اند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۰۰ شاکی در این پرونده به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه و شکایت خود از این افراد را ثبت کرده‌اند، گفت: باتوجه به پیگیری روال قانونی پرونده تعداد شکات نیز در حال افزایش است و از چندین استان همجوار نیز به شکات پرونده اضافه شده است، از این رو تحقیقات و پیگیری‌ها همچنان در حال انجام است.

وی افزود: اگر افرادی با این شیوه و شگرد مورد سرقت قرار گرفته‌اند، لازم است برای تشکیل پرونده و شناسایی مجرمان به پلیس فتای تهران بزرگ مراجعه کنند.

معظمی گودرزی به شهروندان توصیه کرد: در زمان استفاده از دستگاه های خودپرداز نقدی و غیرنقدی حتما ملزومات امنیتی را رعایت کرده و پس از پایان کار حتما گزینه خروج را انتخاب کرده و از خارج شدن از حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند. همچنین در صورتی که آگاهی کافی برای استفاده از دستگاه‌های خودپرداز غیرنقد را ندارند به هیچ عنوان از افراد ناشناس درخواست کمک نکرده و به افراد غریبه‌ اعتماد نکنند.

وی درباره رفع نقص امنیتی در دستگاه‌های خودپرداز غیرنقدی نیز گفت: در این خصوص رایزنی‌ها و پیگیری‌های لازم از سوی پلیس فتا انجام شد و خوشبختانه نواقص امنیتی بسیاری از این دستگاه‌ها رفع شده است. دیگر دستگاه‌ها نیز تا زمان رفع نواقص خود اجازه فعالیت ندارند.

کد خبر 681098 منبع: ایسنا برچسب‌ها پلیس فتا حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پلیس فتا حوادث ایران خودپرداز غیرنقدی پلیس فتای تهران بزرگ دستگاه های خودپرداز دستگاه ها پلیس فتا انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۷۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد

تین نیوز

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه با بیان این که کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت راه آهن سوءاستفاده کرد، گفت: کنسرسیوم مذکور به تعهدات خود عمل نکرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، مرتضی جعفری در خصوص قطار ترانزیتی افغانستان ـ ترکیه و اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در این رابطه، اظهار کرد: بر اساس صورت جلسه هایی که موجود است قرار بر این شد راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای قطارهای عملیاتی جهت اصلاح خطوط و ادامه خط آهن روزنک ـ هرات مساعدت کند.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این که طی بازدید معاون فنی راه آهن، اشکالات در خط آهن موجود را کتباً اعلام و آن را هم برای نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور افغانستان و هم راه آهن کشور افغانستان ارسال کردیم.

وی افزود: نظر بر این بود بعد از انجام اصلاحات خط آهن، قطار تجاری (افغانستان ـ ترکیه) راه اندازی شود، اما تا کنون هیچ اقدامی که منجر به رفع اشکالات شود به راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

معاون بهره برداری و بازرگانی راه آهن با بیان این که کنسرسیوم به صورت کلی اعلام کرده که کارهایی را در این رابطه انجام داده است، اضافه کرد: البته مشخص بود با توجه به امکانات این کنسرسیوم، امکان این که بتواند استانداردهای اولیه راه آهن را فراهم کند، ندارد، به این دلیل که رعایت استانداردها نیازمند به ماشین آلات تخصصی دارد و کنسرسیوم مذکور این دستگاه ها را در اختیار ندارند.

جعفری با یادآوری این که "همواره اعلام کرده ایم این آمادگی را داریم تا با همکاری راه آهن افغانستان به استانداردهای موردنظر برسیم."، گفت: در آخرین مکاتبه با کنسرسیوم توسعه ریلی در اواخر سال گذشته تأکید کردیم که «نتیجه اقدامات تعهدشده را به راه آهن اعلام نکرده اید اما در راستای تعاملات قطارهای عملیاتی را به این مسیر اعزام می کنیم»".

وی بیان کرد: این در حالی بود که کنسرسیوم از حسن نیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران سوء استفاده کرد و واگن تخلیه شده را بارگیری کرده و بدون هیچ هماهنگی با راه آهن ایران ارسال کرده است. همان شب (اوایل اردیبهشت 1403) از مأمور مربوطه و مدیرعامل کنسرسیوم موضوع را پیگیری کردم که گفتند واگن بارداری وارد کشور نشده است.

وی با تأکید بر این که "در آنجا (افغانستان) هنوز هیچ ارتباطی با مرز نداریم."، اظهار کرد: هنوز چه از طریق تلفن ثابت، چه بیسیم و چه تلفن همراه ارتباطی با مرز ریلی نداریم، فقط به استناد اظهارات مدیرعامل کنسرسیوم و مأمور وی مبنی بر این که لکوموتیو به صورت منفرد وارد کشور شده است و واگن بارداری وارد نشده است، اعلام کردیم که قطاری وارد ایران نشده است.

معاون بهره برداری راه آهن جمهوری اسلامی ایران در عین حال ادامه داد: این در حالی بود که با بررسی های صورت گرفته متوجه شدیم کنسرسیوم دروغ گفته است و قطار وارد ایستگاه شمتیغ در مرز ایران و افغانستان شده است و اظهارات آنها مبنی بر ورود منفرد لکوموتیو هم دروغ بوده است.

جعفری خاطرنشان کرد: فیلم منتشرشده از ایستگاه روزنک بود و برآورد راه آهن این بود که کنسرسیوم توسعه ریلی یک فیلم تبلیغاتی ساخته است، نکته جالب این که مسئولان گمرک هم در این رابطه ابراز بی اطلاعی کرده اند، چگونه کنسرسیوم مذکور مدعی شده است که همه سازمان های مربوطه از ورود قطار به کشور اطلاع داشته اند؟

وی خواستار ارائه مستندات کنسرسیوم توسعه ملی در رابطه با داشتن مجوزهای لازم برای ورود قطار شد و با بیان این که هیچ هماهنگی ای در جهت در جریان قرار دادن راه آهن برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان انجام نشده است، اضافه کرد: 10 واگن باردار در مرز شمتیغ متوقف شده است. با دستور مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با ورود این 10 واگن موافقت شد، این در حالی است که هنوز هیچ اقدامی از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی برای انجام تشریفات گمرکی صورت نگرفته است.

وی با بیان این که کنسرسیوم مذکور اظهارات گمرکی را به گمرک تسلیم نکرده اند، تصریح کرد: با توجه به این که امکان سوء استفاده مجدد کنسرسیوم وجود دارد، فعلاً راه آهن اقدامی در این رابطه انجام نداده است. بهتر است کنسرسیوم به جای ادامه دروغ پردازی و تشویش اذهان عمومی از مسیر درست کار را پیش ببرند.

وی همچنین گفت: در زمان حاضر در ترکمنستان دو مرز فعال داریم و فعالان اقتصادی در حال واردات و صادرات بار ترانزیتی هستند. در مرز رازی و میرجاوه نیز ترانزیت کالا در جریان است، اما کنسرسیوم توسعه ریلی چون نمی خواهد مقررات راه آهن را انجام دهد تلاش می کند با دروغ پردازی جو را به هم بریزد و کارهایی را که خارج از مقررات است، انجام دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۲۲ نفر از اعضای شرکت هرمی در نوشهر دستگیر شدند
  • کشف ۸ فقره سرقت در دیر/ سارق دستگیر شد
  • جزییات قتل بازپرس سابق در آمل؛ ۵ نفر دستگیر شدند
  • تخلیه بخشی از فرودگاه «ونوکوو» مسکو در پی تهدید به بمب‌گذاری
  • ۲۷ متهم متواری در اصفهان دستگیر شدند
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • دستگیری عاملین نزاع و درگیری در ارومیه
  • ماجرای عجیب سارقی که با پابند الکترونیکی به سرقت می‌رفت
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • دستگیری عوامل نزاع و درگیری در پل قویون ارومیه