Web Analytics Made Easy - Statcounter

استادیار دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گفت:‌ محصول "نانو امولسیون زعفران ایرانی" که توسط یک تیم فناور در این دانشگاه ساخته شده، نخستین محصول نانویی کشور بوده که مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را بعد از گذراندن تست‌های سنگین دریافت کرده است. - اخبار اجتماعی -

"سید امیرعلی انوار" در حاشیه رویداد فناورانه گام دوم در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: محصول تولیدی ما "نانو امولسیون زعفران ایرانی" است که نخستین محصول نانویی کشور بوده که مجوز سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت را بعد از گذراندن تست‌های سنگین دریافت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد:‌ این محصول ارزشمند حاصل تلاش یک گروه تیمی در واحد علوم و تحقیقات است که "دکتر حامد اهری، خانم سارا اله‌یاری، خانم سیما مرادی و مهندس مهدی رحیمیان" از جمله اعضای این تیم هستند.

استادیار گروه بهداشت و مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گفت: زعفران به عنوان "طلای سرخ" شناخته می‌شود و این محصول با آخرین تکنیک در آزمایشگاه فوق تخصصی نانو اولتراسونیک در واحد علوم و تحقیقات تولید شد. با حمایت‌های واحد علوم و تحقیقات، آزمایشگاه بسیار ارزشمندی نیز تأسیس شد که از همه پژوهشگران عرصه نانو و غذا دعوت می‌کنم که این آزمایشگاه را از نزدیک مشاهده کنند.

وی تصریح کرد: زعفران محصولی بود که به صورت خام‌فروشی ارائه می‌شد و امروز هر کیلو زعفران قیمتی معادل 10 تا 15 میلیون تومان قیمت دارد. با تبدیل شدن به فرم نانو امولسیون این محصول، ضریب تبدیل یک به چهار یا یک به پنج پیدا کرده است و با مقدار بسیار کمتر، اثرات ارگانولپتیک یعنی طعم، رنگ، بو و مزه فوق‌العاده‌ای که از زعفران داریم، می‌توانیم در تولید محصولات غذایی خود داشته باشیم.

به گزارش تسنیم، محصول "نانو امولسیون زعفران ایرانی" حاصل از سه طرح مصوب برون‌دانشگاهی منتج شده به ثبت اختراع به شماره قراردادهای 14555، 14557، 14599 که منجر به اختراع محصول دانش‌محور نانو امولسیون زعفران شده است.

زعفران تولید شده مبتنی بر این روش، دارای طعم و بوی ایده‌آل‌تری نسبت به حالت ماکروسکوپی زعفران، رنگ و خاصیت‌ رنگ‌دهی بیشتری در مقایسه با زعفران عادی، مزه ماندگارتر و پایدارتر نسبت به زعفران پودر و آسیاب شده عادی است که در نهایت مقدار مصرف زعفران از لحاظ سطح در واحد حجم به شدت کاهش یافته و سبب صرفه‌جویی در میزان ماده موثره مصرفی می‌شود.

امروزه زعفران به عنوان کالای صادراتی صنایع غذایی ایران در دنیا شناخته می‌شود که تحت عنوان طلای سرخ حدود 79 درصد حجم زعفران دنیا را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که این محصول گران‌قیمت به صورت خام به فروش می‌رسد و ارزش افزوده چندانی برای آن لحاظ نمی‌شود.

با توجه به اینکه ایران به عنوان منبع اصلی و اولیه تولید زعفران در دنیا محسوب می‌شود و حجم کثیری از این تولید به صورت انبوه به کشورهای همسایه انتقال یافته و در آنجا بسته‌بندی شده و مجدداً در دنیا پخش می‌شود و از طرفی با توجه به رو اتمام بودن ذخایر انرژی و بهای بسیار ذی‌قیمت زعفران به عنوان طلای سرخ صادر می‌شود.

با توجه به بازار بزرگ زعفران و مصارف پزشکی بالقوه آن،‌ رقابت جدی بر سر بازارهای پر رونق آن، بسیاری از شرکت‌ها را به مطالعه و سرمایه‌گذاری در سایر اجزا و محصولات جانبی این طلای سرخ سوق داده است. علی‌رغم اینکه زعفران دارای جایگاه درمانی و تجاری فوق‌العاده‌ای است، هیچ تحقیق قابل توجهی در دسترس نیست که بر افزایش خواص زعفران یا تولید فرمولاسیون و عصاره‌های بهتر آن تمرکز داشته باشد.

لذا استفاده از تکنیک‌ها و فناوری‌های نوین در جهت کاهش حجم مصرف ماده اولیه و افزایش راندمان تولید در راستای ارتقای کیفیت محصول نهایی یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های نوآوری در اختراع مذکور است که منجر به افزایش مقدار راندمان تولید زعفران می‌شود.

اختراع دستگاه "ساکشن جراحی" با صرفه‌جویی 10 لیتر آب در دقیقه توسط مخترع ایرانیرویداد "گام دوم" سرآغاز حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین/ تفاهم‌نامه 1500 میلیارد تومانی دانشگاه آزاد با 40 نهاد مالی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات طلای سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۵۷۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس آغاز به کار کرد.

اجلاس کارگروه کشوری علوم اجتماعی با بررسی مباحث علوم اجتماعی در راستای سند تحول و تعالی و به‌منظور عملیاتی کردن برنامه‌های راهبردی دانشگاه با هدف توان‌افزایی مدیران گروه علوم اجتماعی از دقایقی پیش در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس با حضور اعضای این کارگروه شروع به کار کرد.

مقرر شده این اجلاسیه با هدف هم‌افزایی در قالب‌ها و کمیته‌های کارگروه سیاست‌گذاری و نظارت گروه اجتماعی، کارگروه تولید محتوا، کارگروه شاخص‌سازی در علوم اجتماعی، کارگروه راهبردی و آینده‌پژوهی در ساختمان شهید سلیمانی (اداری) به کار خود ادامه دهد.

نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی امروز و فردا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس برپاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • نخستین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی آغاز به کار کرد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع برای تمام اقشار
  • قیر امولسیون چیست و چه کاربردی در صنایع دارد
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی