Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید سید مرتضی طباطبایی رفیعی ، یکی از هفت شهید قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ است که در حادثه فیضیه ، در قم به سر می برد و نخستین کسی بود که خبر دستگیری امام را به مردم ورامین و پیشوا داد ، کسی که با پیام خود زمینه شکل گیری قیام خونین ۱۵ خرداد را  از روستای محمدآباد عرب‌ها فراهم کرد و جزو نخستین افرادی بود که در قیام ۱۵ خرداد خون پاکش سنگفرش‌های پل باقرآباد قرچک را رنگین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیکر پاک و مطهر این شهید، همچون دیگر همرزمانش غریبانه و بدون نشان در گورستان مسگرآباد تهران به خاک سپرده شد ولی خانواده  او، پس از ۱۳ سال توانستند مزار وی را پیدا کرده و شبانه پیکر پاک و مطهرش را به زادگاهش روستای محمدآباد عرب‌های ورامین منتقل کنند.

برادرزاده این شهید در خصوص نحوه شهادت و انتقال پیکر شهید به خبرنگار ایرنا گفت : در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ تعداد زیادی از مردم روستای محمدآباد عرب ها از مسیری فرعی به سمت تهران حرکت کردند و نزدیک پل باقرآباد با سایر مردم که از پیشوا و ورامین در حمایت از امام راه افتاده بودند به هم می پیوندند.

سیدعلی طباطبایی که خاطرات خود را بر اساس صدای قدیمی ضبط شده از یک نوار کاست بسیار قدیمی بازگو می کرد اظهار داشت : شهید طباطبایی در مقابل این جمعیت حضور داشت و در هنگام رسیدن به پل باقرآباد با تعداد زیادی از نیروهای شاهنشاهی که با اتوبوس به این محل منتقل شده بودند مواجه می شوند .

وی گفت : تمامی شاهدان این قیام اذعان دارندکه نیروهای شاه بدون هیچ گونه اخطار ، به سمت مردم تیراندازی می کنند.

وی اظهار داشت : اسلحه نیروهای شاهد از نوع برنو بوده و چون این اسلحه تک تیر بوده و صدای زیادی نداشته ، قیام کنندگان با سردادن شعارهای «پنبه ایه» اینگونه تصور می کنند که تیرها هوایی است ولی در همین تیراندازی تعدادی از جوانان حاضر در جمعیت از جمله شهید طباطبایی مورد اصابت گلوله قرار می گیرد و به شهادت می رسد.

برادر زاده شهید طباطبایی افزود : پس از شهادت شهید طباطبایی ، پدرم به اتفاق تنی چند از فامیل در جست وجوی پیکرش برآمدند و تلاش کردند اثری از وی پیدا کنند.

طباطبایی گفت : دکتر سیدصادق طباطبایی ، رئیس وقت پزشک قانونی کشور که اصالتا از اهالی زواره اصفهان بود ، با پدرم آشنایی قدیمی داشت و با استفاده از نفوذ وی و با استفاده از شماره لباس عموی شهیدم موفق می شوند محل دقیق دفن غریبانه وی در گورستان مسکرآباد را پیدا کنند .

وی افزود : در سال ۱۳۵۵ ، خانواده شهید طباطبایی متوجه می شوند که شاه قصد دارد گورستان مسکرآباد را تخریب و به پارک تبدیل کند لذا خانواده شهید با مراجعه به قم ، مجوز شرعی نبش قبر را دریافت می کنند و شبانه به گورستان مسکر آباد می روند و با نبش قبر ، پیکر پاک و مطهر شهید را پس از ۱۳ سال به زادگاهش در روستای محمد آباد منتقل می کنند.

وی اظهار داشت : پیکر شهید در امامزاده این روستا به خاک سپرده و امروز مزار این شهید به عنوان سند افتخاری برای مردم این دیار محسوب می شود.

شهید طباطبایی درسال ۱۳۰۸ در روستای محمد آباد به دنیا آمد و ثمره زندگی وی چهار فرزند به نام های حسن ، حسین ، محسن و زینب است .

در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

برچسب‌ها قیام ۱۵ خرداد قم ورامین اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قیام ۱۵ خرداد قم ورامین قیام ۱۵ خرداد قم ورامین اصفهان قیام خونین ۱۵ خرداد شهید طباطبایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۰۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف پیکر مطهر پنج شهید دیگر در دهلران

مسئول گروه تفحص منطقه عملیاتی فکه از کشف پیکر پنج شهید دیگر در منطقه عملیاتی فکه در شهرستان دهلران ایلام خبر داد و گفت: از ۲۹ فروردین تاکنون در مجموع پیکر پاک ۱۲ شهید جاویدالاثر در این منطقه عملیاتی کشف شده است.

رضاعلیجانی شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پیکر این شهدا در محل اجرای عملیات والفجر یک در منطقه جنگی فکه کشف شد.

وی افزود: همه این شهدا دارای پلاک شناسایی هستند.

علیجانی ادامه داد: پیکر پاک این شهدا در فاصله نسبتا نزدیک هفت پیکر قبلی که چند روز قبل تفحص شده اند، کشف شد.

وی اضافه کرد: این پیکرها به معراج شهدای تهران جبرای نجام آزمایش های تشخیص هویت و سپس استان محل اعزام به جبهه ها، فرستاده می شوند.

علیجانی ابراز امیدواری کرد: در روزهای آینده پیکرهای مطهر دیگری از شهدای جاویدالاثر در این منطقه تفحص شود.

به گزارش ایرنا، طی روزهای گذشته پیکر هفت شهید دیگر در این منطقه تفحص شد که همه این شهدا پلاک شناسایی داشتند.

۹۲ شهید گمنام در ۴۲ یادمان استان ایلام مدفون هستند.

استان ایلام دارای بیش از سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و ۳۰۰ آزاده است که در مقایسه با کل جمعیت استان در دهه ۶۰ (۲۵۰ هزار نفر) بیشترین تعداد ایثارگر کشور متعلق به ایلام است.

مناطق مسکونی استان ایلام بیش از ۳۰۰ بار مورد حمله هوایی رژیم بعث قرار گرفت و تا پایان جنگ تحمیلی و هنگام عملیات مرصاد در محاصره نیروهای عراقی بود.

شرهانی، نقطه ایثار، قلاویزان، سه راهی جندالله، قرارگاه بانروشان، کانال کمیل، قرارگاه شهید باقری، زمین فوتبال چوار، میمک و کوشک از جمله یادمان های دوران دفاع مقدس استان ایلام هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیکر مطهر شهید گمنام عصر روز جمعه مورد استقبال مردم رفسنجان قرار می‌گیرد
  • رفسنجان به عطر شهید گمنام دیگری عطرآگین می‌شود 
  • تفحص پیکر پاک شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده» پس از ۴۱ سال
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجو معلم در لرستان
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجومعلم در لرستان
  • روز صعود از لیگ یک به لیگ برتر: 16 خرداد
  • بازگشت پدر به خانه
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • کشف پیکر مطهر پنج شهید دیگر در دهلران
  • قیام جامعه دانشگاهی ایران در حمایت از دانشجویان آزادیخواه اروپا و آمریکا +تصاویر