Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- حمیدرضا بوجاریان: عباس سلیمی‌نمین، پژوهشگر حوزه تاریخ، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی اصولگراست. او به رویکرد امام(ره) در برخورد با دولت‌های جمهوری اسلامی اشاره و بر ارجح دانستن تفکر بر کار اجرایی در قاموس امام تاکید می‌کند. وی معتقد است امام راحل با جامع‌نگری به‌گونه‌ای الگوی مدیریت انقلابی را تبیین و تعریف کرده است که بسیاری به‌دلیل شناخت ناقص از اندیشه امام(ره) نتوانسته‌اند این الگو را درک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت‌وگوی همشهری را با این پژوهشگر تاریخ و استاد دانشگاه بخوانید.

یکی از نکاتی که همواره در تفکر و اندیشه امام(ره) وجود دارد، مسئله الگوی مدیریت اسلامی و عدالت‌طلبی در جامعه اسلامی است؛ مسئله‌ای که به‌نظر می‌رسد با گذشت ۴۴سال از پیروزی انقلاب هنوز به شکل درست برای برخی مدعیان روشن نشده است. عباس سلیمی‌نمین نیز این موضوع را تأیید می‌کند و با اشاره به ضرورت تبیین الگوی مدیریت اسلامی از نگاه امام راحل و رهبر انقلاب در جامعه می‌گوید: الگو و شاخص مدیریت جوان انقلابی در کشور به‌خوبی ازسوی امام(ره) و نیز رهبر انقلاب تبیین شده است، اما عده‌ای در تلاشند به اندازه درک و فهم خود این الگو را معرفی کنند.

سلیمی‌نمین، شهیدسلیمانی را الگویی ناب برای مدیریت اسلامی در جامعه معرفی و تأکید می‌کند: شهید سلیمانی در نامه‌ای که بسیار معروف نیز هست و آن را برای حسن روحانی ارسال کرد، می‌نویسد برای مردم حاضر است دست حسن روحانی را ببوسد تا مشکلی از مشکلات مردم کم شود. نه اینکه این شهید با روحانی اختلاف نداشته باشد، اما برای پیش بردن کار مردم حتی حاضر بود چنین کاری را انجام دهد. بعد از این نامه دیدیم که افرادی که مدعی عدالت‌طلبی‌اند اما درکی از این مفهوم ندارند با ذهن‌های کوچک خود به این شهید هجمه‌های زیادی وارد کردند.معتقدم شهید سلیمانی به‌عنوان الگوی مدیریت اسلامی و انقلابی بالاترین شاخص عدالت‌طلبی است و از موضع عدالت و دفاع از مردم در عراق، سوریه و ایران در برابر ظالمان ایستاد تا عدالت جاری شود.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: مدیریت اسلامی که ما شهید سلیمانی را الگو و شاخص آن می‌دانیم به این معناست که با استفاده از ارتباطات وسیعی که وجود دارد، با جامع‌نگری به‌گونه‌ای تدبیر شود تا حقوق مردم تامین و تضمین شود. اگر شهید سلیمانی با روحانی قطع ارتباط می‌کرد، آیا می‌توانست نگاه جامعی به وضعیت کشور داشته باشد و گامی برای برطرف کردن مشکلات مردم بردارد؟ 

وظیفه همه، حمایت از دولت جمهوری اسلامی 

این پژوهشگر تاریخ در ادامه به رویکرد جریان‌های سیاسی در مواجهه با دولت‌های مختلف و نگرش امام(ره) به موضوع دولت در جمهوری اسلامی و حمایت از دولت‌هایی که با رأی مردم بر سر کار آمده‌اند، اشاره می‌کند و با بیان اینکه رویکرد امام(ره) در برخورد با دولت‌ بنی‌صدر نیز با وجود همه اختلاف‌نظرها حمایت از این دولت بود، ادامه می‌دهد: برخلاف مشی و رویه امام(ره)، ما فقط دولتی که خودمان انتخاب کردیم را به‌رسمیت می‌شناسیم و بعد می‌گوییم طرفدار نظام هستیم.

هنگامی می‌توانیم ادعای طرفداری از نظام را داشته باشیم که هم دولتی را که خودمان انتخاب کردیم به رسمیت بشناسیم و هم اینکه اگر دولتی آمد که ما دوست نداشتیم را هم به رسمیت بشناسیم و از آن برای رسیدن به اهدافی که برای پیشرفت کشور ترسیم شده است حمایت و پشتیبانی کنیم.

او حرفش را اینطور ادامه می‌دهد: همانگونه که امام(ره) از دولت بنی‌صدر با وجود علم به اشتباه در انتخاب آن از سوی مردم پشتیبانی کردند و حتی از سوی نزدیک‌ترین شاگردان و یارانشان به‌دلیل همین پشتیبانی‌ها توهین شنیدند، رهبر انقلاب نیز در همین مسیر از دولت‌هایی که با رأی مردم سر کار آمدند با وجود برخی نقدهایی که به عملکرد آنها دارند، پشتیبانی می‌کنند. سلیمی‌نمین اضافه می‌کند: هنوز با گذشت ۴۴سال از پیروزی انقلاب، بسیاری این را درک نمی‌کنند که چرا امام از بنی‌صدرحمایت کردند یا چرا رهبری از روحانی حمایت کردند. این موضوع نشان‌دهنده این است که امام(ره) و رهبری نگاه جامعی به مسائل کشور دارند؛ درحالی‌که متأسفانه اغلب افراد به این موضوع به شکل تک‌بعدی نگاه می‌کنند و به ابعاد مختلف مکتب امام(ره) که خود را پیرو آن می‌دانند، اشراف و آگاهی ندارند.

چرخش قدرت و لزوم تولید فکر 

براساس الگوی امام(ره)، باید چرخش قدرت شکل می‌گرفت. در چرخش قدرت باید هزینه‌هایی بدهیم. به تعبیر دیگر باید برای رشد مردم همواره هزینه‌ای را قائل باشیم؛ خصوصا اگر در زمینه‌هایی در ارتباط با تبیین و انتقال تجربه‌ها غفلت کرده باشیم. سلیمی‌نمین در تبیین این الگو به همشهری می‌گوید: نمی‌شود به اصل چرخش قدرت قائل بود و بعد مانع ورود افراد کم‌تجربه به میدان شد. چرخش قدرت یعنی اینکه هاشمی یا لاریجانی کنار بروند و اجازه دهند فرد یا افرادی بیایند که قبلا تجربه ریاست‌جمهوری یا ریاست مجلس را نداشته باشند، اما مشکل ما در چرخش قدرت بودن یا نبودن این افراد نیست، بلکه مشکل اصلی در نبود کارخانه‌های تولید اندیشه برای مدیران است. او توضیح می‌دهد: مشکل ما در تولید فکر است. الان جوانی آمده و مدیریتی را به‌دست گرفته است.

این مدیر آنقدر درگیر کار اجرایی است که قادر به تولید اندیشه نیست. این استاد دانشگاه و پژوهشگر تأکید می‌کند: امام(ره) مبنای انقلاب اسلامی را کار فکری می‌دانستند. در نگاه امام(ره) بالاترین کار اجرایی در دولت اسلامی کار فکری است. اهمیت این مسئله از آنجا دوچندان می‌شود که امام بلافاصله بعد از ورود به ایران، به قم رفتند؛ چراکه تأکید داشتند انقلاب نیاز به فکر دارد و فکر بر کار اجرایی مقدم است. او اضافه می‌کند: مدیران انقلابی و جوان باید با تأسی از رویکرد امام(ره) در تفکر محوری و برنامه ‌محوری به‌گونه‌ای عمل کنند که حلقه چرخش قدرت با استفاده از تفکر زنجیره‌ای کامل و بدون عیب باشد. امام(ره) چنین مسیری را برای مدیران انقلابی ترسیم کرده بودند؛ مسیری که لازم است به شکل مستمر بازخوانی و تبیین شود. 

کد خبر 681251 برچسب‌ها انقلاب‌ اسلامی‌ ایران امام خمینی عباس‌ سلیمی‌ نمین قاسم سلیمانی تاریخ انقلاب اسلامی ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انقلاب اسلامی ایران امام خمینی عباس سلیمی نمین قاسم سلیمانی تاریخ انقلاب اسلامی ایران مدیریت اسلامی الگوی مدیریت شهید سلیمانی عدالت طلبی کار اجرایی سلیمی نمین چرخش قدرت امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۱۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی باقری در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی - سیاسی «ماجرا» که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.

باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی شد.

باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که «طوفان الاقصی» سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، «وعده صادق» نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

باقری با بیان اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه نقد می شود
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است