Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا شکاریان روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش دبی رودخانه اترک علاوه بر اینکه تهدید برای بروز گرد و غبار است، وارد شدن آسیب به تنوع زیستی و آبزیان منطقه، افزایش غلظت بار آلودگی احتمالی رودخانه و منابع آبی دور از انتظار نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: کاهش دبی رودخانه اترک به طور قطع تحت تاثیر سطح زیر کشت اراضی کشاورزی و الگوی آبیاری و برداشت بی رویه آب های زیرزمینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در باره حقابه زیست محیطی رودخانه اترک گفت: رودخانه ها به عنوان ثروت طبیعی و ملی کشور دارای اهمیت بوده و حفاظت و بقای رودخانه و تنوع زیستی آن به عنوان یک رسالت سازمانی برای حفاظت محیط زیست مطرح است اما به علت افزایش غیرمتناسب سطح زیر کشت اراضی کشاورزی و الگوی ناصحیح آبیاری اراضی کشاورزی تحقق این امر برای رودخانه اترک تبدیل به موضوعی دشوار شده است.

شکاریان گفت: در این باره نیاز به همکاری بین بخشی ارگان‌های مرتبط، جوامع بهره بردار در قالب کارگروه احیای این رودخانه است در این خصوص ارگان عامل شرکت آب منطقه ای بوده و محیط زیست نیز به عنوان دستگاه پیگیر در صورت لزوم اقدامات قانونی را در دستورکار قرار خواد داد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دبی رودخانه اترک رابطه مستقیم با میزان نزولات جوی دارد کاهش بارندگی در سال های اخیر باعث کاهش دبی و جریان رودخانه شده است.

شکارچیان افزود: علاوه بر این وجود سدها و بندهای انحرافی در سرشاخه های فرعی رودخانه در تمام طول مسیر اترک در حوزه شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، بجنورد، مانه و سملقان و راز و جرگلان سبب شده تا جریان های ثابتی مانند چشمه ها وارد رودخانه اصلی نشده و جریان همیشگی رودخانه پشت سدها متوقف شود و شاهد جریان ثابتی در طول مسیر رودخانه نباشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: با توجه به بروز خشکسالی های پیاپی در چند سال اخیر در عمل امکان تحقق حق آبه زیست محیطی برای مقاطعی از طول مسیر رودخانه به خصوص در حوزه فاروج و شیروان فراهم نشده است.

رودخانه اترک از دامنه های جنوبی ارتفاعات هزار مسجد در حدفاصل شهرستان های قوچان و چناران سرچشمه می گیرد و پس از عبور از محدوده شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی وبخش های میانی شهرستان های فاروج، شیروان، بجنورد و مانه و سملقان در خراسان شمالی به شرق استان گلستان وارد شده و در نهایت به تالاب های حاشیه دریای خزر(تالاب آلاگل) می ریزد.
براساس این حدود ۲۱۱ کیلومتر ازمسیر ۵۳۵ کیلومتری این رودخانه در استان خراسان شمالی واقع شده است.  

برچسب‌ها بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی رودخانه اترک رودخانه های کوهستانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی بجنورد اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خراسان شمالی رودخانه اترک رودخانه های کوهستانی محیط زیست خراسان شمالی رودخانه اترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۱۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی

دادستان بجنورد در خصوص روند تاخیر نامتعارف در تکمیل و بهره‌برداری از پل کنارگذر شمالی به مسئولان هشدار داد و گفت: در صورت عملیاتی نشدن وعده‌ها پرونده قضایی تشکیل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، سید جواد ایلالی امروز _ یک شنبه نهم اردیبهشت_ در نشست شورای حفظ حقوق بیت‌المال اظهار کرد: ادامه مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی زراعی و باغات استان نگران کننده است.

و با اشاره به مبانی قانونی و وصف مجرمانه این نوع اقدامات، افزود: عملکرد دستگاه‌های مسئول در خصوص اجرای مقررات به منظور جلوگیری از ایجاد و تکمیل مستحدثات غیرقانونی در مراحل اولیه کار جای انتقاد دارد.

دادستان بجنورد خاطرنشان کرد: قلع و قمع مستحدثات غیرقانونی باید بلافاصله و قبل از تکمیل و استقرار کامل ابنیه در دستور کار نهادهای مسئول باشد تا از توسعه فرایند اقدامات مجرمانه و اتلاف وقت و تحمیل هزینه‌های گزاف بعدی پیشگیری شود.

ایلالی اضافه کرد: اجرای دقیق مقررات «قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات» از سوی جهاد کشاورزی به ویژه پیشگیری از ساز و کار آغازین در ابتدای عملیات مجرمانه می‌تواند کم هزینه تر از تشکیل پرونده و رسیدگی‌های قضائی باشد.

وی با اشاره به بروز تأخیر نامتعارف چندین ساله در خصوص بهره‌برداری از پل واقع در ورودی کنارگذر شمالی به مسئولان اجرایی و مدیران دستگاه‌های نظارتی ذی ربط و دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با ماجرا از حیث قصور، تقصیر، تساهل و تسامح و هر گونه فعل و ترک فعل مجرمانه هشدار داد.

دادستان بجنورد با اشاره به آخرین وعده‌ای که در این راستا مطرح شده است، گفت: این اطاله وقت، بعضی امکانات، تجهیزات و منصوبات مستقر در بخش‌های مختلف این پل، مورد سرقت و دستبرد سارقان واقع و از این منظر به بیت‌المال خسارت‌هایی وارد شده است.

ایلالی افزود: چنانچه مسئولان ذی ربط همچنان به وعده‌های خود عمل نکنند، مدعی العموم در مقام پیگیری مطالبات مردمی در این حوزه ورود کند و پس از اعلام جرم و تشکیل پرونده قضائی، بدون اغماض و مماشات با فرد یا افراد خاطی برخورد خواهد کرد.

کد خبر 748787

دیگر خبرها

  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم