Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@05:32:41 GMT

اعتراف «بنت» به فروپاشی داخلی اسرائیل

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۲۱۸۸

اعتراف «بنت» به فروپاشی داخلی اسرائیل

«نفتالی بنت» پس از یک سال نخست‌وزیری در دولت ائتلافی رژیم صهیونیستی، در نامه‌ای سرگشاده با هشدار به افزایش احتمال فروپاشی اسرائیل در سایه اختلافات داخلی، اقدامات اپوزیسیون و حملات مقاومت، گفت دولتش در برابر آزمونی سخت و دشوار قرار دارد و از اکثریت صهیونیست‌ها خواست سکوت‌شان را شکسته و برای ثبات سیاسی و بهبود ساختار دولت وارد میدان شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: به نوشته «تایمز اسرائیل»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی این نامه سراسر استیصال و هشدار را در شبکه مجازی بارگذاری کرد که به گزارش روزنامه «هاآرتص»، وی از حدود یک ماه قبل با برگزاری نشست‌های مختلفی با مشاوران ارشد خود، امکان فروپاشی دولت و برگزاری دوباره انتخابات را مورد بررسی قرار داده و خطر را بسیار نزدیک دیده بود.

«بنت» گرچه در نامه اخیر با دفاع از ائتلاف خود و معرفی آن به‌عنوان تنها راهکار خروج تل‌آویو از بحران انتخابات‌ متوالی، به سلفش «بنیامین نتانیاهو» تاخت و خطر فروپاشی داخلی را بسیار نزدیک عنوان کرد اما حزب لیکود به سرکردگی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی نیز آرام نمانده و علاوه‌بر اقدامات پشت پرده سیاسی و ایجاد شکاف در دولت ائتلافی با جذب امثال «عیدیت سلیمان» از اعضای حزب یمینا و از بین بردن اکثریت کرسی‌های حزب حاکم در کنست و همچنین ایجاد هجمه واگذاری اختیارات از سوی بنت به اعراب مسلمان، جو را بیش از پیش برای دولت سیاه کرده است. 

موضوعی که «بنت» در توجیه اتهامات وارده لیکود به آن اشاره کرد و مدعی شد: «سال گذشته برای نجات تل‌آویو، ائتلافی متشکل از احزاب مختلف تشکیل دادیم تا بتوانیم به چرخه انتخابات بی‌حاصل پایان دهیم. آن هم در شرایطی که نبرد «سیف‌القدس» در برهه‌ای که همه چیز حول یک فرد با پرونده‌های قضایی‌اش می‌چرخید، دولت را بشدت ضعیف کرده بود.  در حال حاضر نیز کنترل این روند مرگبار و سمی بار دیگر در دست نمایندگان اپوزیسیون همچون نتانیاهو، ایتمار بن گویر، آیمان اوده و بزالل اسموتریچ قرار گرفته است و اکثریت حاکم تنها با خرسندی از حاکمیت اجرایی سکوت اختیار کرده‌اند. این هشداری جدی است.»


فراخوان نخست‌وزیر اسرائیل برای اتحاد احزاب در شرایطی است که براساس آخرین نظرسنجی رسانه عبری «اسرائیل هیوم»، دست‌کم 69 درصد شهرک‌نشینان چشم‌انداز روشنی نسبت به آینده اسرائیل نداشته و در ثبات سیاسی آن تردید دارند.  در همین حال 66 درصد نیز نسبت به توان نیروهای امنیتی این رژیم برای برقراری آرامش در اراضی اشغالی اطمینان ندارند، این در حالی است که شکاف اجتماعی ناشی از افزایش قیمت‌ها نیز آمار مهاجرت شهرک‌نشینان به خارج از سرزمین‌های اشغالی را تا حد زیادی بالا برده است.


لیکود: «بنت» دروغگو است
حملات «بنت» به «نتانیاهو» از سوی حزب او بی‌پاسخ نماند و «لیکود» با دروغگو خواندن نخست‌وزیر اعلام کرد: «دروغ‌های بنت نمی‌تواند واقعیت ناتوانی او در کنترل اسرائیل و واگذاری اختیارات به منصور عباس را توجیه کند. از طرفی قیمت گاز، غذا و مسکن افزایشی سرسام‌آور داشته و بنت و وزیر خارجه‌اش «لاپید» نتوانسته‌اند کاری برای آن انجام دهند.» بنا بر گزارش روزنامه «اسرائیل هیوم»، این افزایش قیمت‌ها، شکاف اجتماعی نگران‌کننده‌ای را در اراضی اشغالی به وجود آورده که به سود دولت ائتلافی نیست. در این شرایط بسیاری از ناظران نیز بحران اقتصادی، ضعف امنیتی، اختلاف احزاب و شکاف اجتماعی را در تقویت فرضیه «فروپاشی داخلی» اسرائیل حائز اهمیت می‌دانند.


از سوی دیگر به نوشته «هاآرتص»، تحلیلگران تصمیم دولت امریکا برای تعویق یک ماهه سفر رئیس‌جمهور این کشور به خاورمیانه را نیز نشانه‌ای بر جدی بودن خطر فروپاشی دولت «بنت» برای واشنگتن و نبود دولتی برای میزبانی از «جو بایدن» عنوان کرده‌اند که اوضاع را برای سران دولت ائتلافی وهم‌انگیزتر نشان می‌دهد.


یورش شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
گرچه خطر فروپاشی در یک قدمی دولت رژیم صهیونیستی قرار دارد، اما یورش شهرک‌نشینان افراطی به مسجدالاقصی تحت حمایت دولت همچنان ادامه دارد.
به نوشته العالم، در آخرین اقدام صهیونیست‌های افراطی که با اسکورت کامل نیروها و افسران ویژه رژیم اشغالگر همراه بود، آنها با محبوس کردن مسلمانان نمازگزار در داخل صحن‌ها، به حیاط مسجدالاقصی یورش بردند. در همین حال نمازگزاران تکبیرگویان به مقابله با صهیونیست‌ها برخاستند که این اقدام سبب تغییر مسیر کاروان مهاجمان شد. این در حالی است که یک منبع آگاه در مقاومت فلسطین نیز رویارویی نظامی و امنیتی با رژیم اشغالگر را قطعی خوانده که در زمانی نزدیک اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی دولت ائتلافی شهرک نشینان نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۲۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین

 روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: برخی از دولت‌های جهان عرب که در زمینه فرصت‌های اقتصادی و آزادی‌های سیاسی با مردمانشان همسو نیستند، مدت‌هاست که با افزایش نارضایتی از روابط با [رژیم]اسرائیل و حامی اصلی آن، آمریکا مواجه شده اند. اکنون جنگ غزه و همدستی دولت‌های عربی با تل آویو گسست دیرین میان حاکمان و مردم را افزایش داده است.

در ادامه این گزارش آمده است: چند هفته پیش و هنگامی که صد‌ها نفر در مرکز شهر قاهره برای تظاهرات در همبستگی با غزه تجمع کردند، ماموران امنیتی ۱۴ معترض را دستگیر کردند. در ماه اکتبر و در تظاهرات دولتی حامیان فلسطین نیز ده‌ها نفر پس از سردادن شعار‌هایی در انتقاد از دولت مصر بازداشت شدند که بیش از ۵۰ نفر آنها کماکان پشت میله‌های زندان هستند.

این گزارش اضافه کرده است: در مراکش نیز ده‌ها نفر در تظاهرات‌های طرفداران فلسطین تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند و یا به دلیل انتقاد از نزدیکی حکومت به [رژیم]اسرائیل در رسانه‌های اجتماعی بازداشت شده اند. در عربستان سعودی که به دنبال توافق عادی سازی روابط با [رژیم]اسرائیل بوده و در امارات متحده عربی که پیشتر به چنین توافقی دست یافته، مقام‌ها آنچنان نسبت به ابراز کوچکترین مخالفتی حساسیت نشان داده اند که بسیاری از مردم وحشت دارند در مورد این موضوع صحبت کنند.

به گفته سازمان عفو بین‌الملل، دولت اردن که از یک سو اکثریت جمعیتش را فلسطینیان تشکیل داده و از سوی دیگر با [رژیم]اسرائیل و آمریکا همکاری نزدیک دارد، از اوایل اکتبر تاکنون دست‌کم یک هزار و ۵۰۰ نفر را بازداشت کرده است. این رقم شامل حدود ۵۰۰ نفری می‌شود که در ماه مارس و در جریان برپایی یک تظاهرات بزرگ در برابر سفارت [رژیم]اسرائیل در امان دستگیر شدند.

نیویورک تایمز در این گزارش اعلام کرد: رژیم‌های خودکامه عربی که به ندرت مخالفت را تحمل می‌کنند، حساسیت خاصی نسبت به کنشگری پیرامون آرمان فلسطین دارند. فعالان عرب دهه هاست که مبارزه عدالت طلبانه برای فلسطینی‌ها را به مبارزه برای حقوق و آزادی‌های بیشتر در داخل کشورهایشان پیوند می‌دهند. برای آنها، [رژیم]اسرائیل نماد نیرو‌های مستبد و استعمارگری است که مانع رشد جامعه خود شده اند.

در این گزارش آمده است: در مصاحبه‌هایی که در سراسر مصر، مراکش و کشور‌های حوزه خلیج فارس - از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، عمان و کویت - انجام شد، بسیاری از شهروندان آرمان فلسطین را مبارزه عدالت طلبانه و [رژیم]اسرائیل را نماد ظلم و ستم دانسته و در برخی موارد، مراودات حاکمان خود با تل آویو را ورشکستگی اخلاقی توصیف می‌کنند.

نیویورک تایمز اضافه کرده است: پس از توافق بحرین، مراکش و امارات متحده عربی برای عادی سازی روابط با [رژیم]اسرائیل و گام‌های همراستای عربستان، جنگ اخیر خشم مردم این کشور‌ها را نه تنها نسبت به [رژیم]اسرائیل، بلکه علیه رهبران عرب که مایل به همکاری با آن هستند، برانگیخته است. این واقعیت که برخی از کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از ابزار‌های اسرائیلی برای نظارت بر منتقدان خود استفاده کرده اند، این برداشت را به حقیقت نزدیک‌تر می‌سازد.

بر اساس این گزارش، بسیاری از دولت‌های عربی سعی کرده اند با لفاظی‌های تند در محکومیت جنگ [رژیم]اسرائیل، خشم مردم را مهار کنند. به گفته تحلیلگران، با این حال، مزایای عملی روابط با [رژیم]اسرائیل نزد این دولت‌ها آنچنان زیاد است که از قرارداد‌های صلح صرف نظر نمی‌کنند. مصر، اولین کشور عربی که با [رژیم]اسرائیل صلح کرد، در طول سال‌ها مبارزه مشترک با ستیزه جویان در شمال شبه جزیره سینا، یک مشارکت امنیتی تنگاتنگ با همسایه خود برقرار کرده است. مصر و [رژیم]اسرائیل همچنین برای محاصره غزه و مهار حماس همکاری کرده اند. قاهره نیز برای جلوگیری از هجوم سیل عظیم آوارگان فلسطینی از غزه به همکاری تل آویو نیاز دارد.

در این گزارش آمده است: کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی، مدت‌هاست که ارتباطات امنیتی مخفیانه با [رژیم]اسرائیل را که ایران را بزرگ‌ترین تهدید علیه خود می‌داند، حفظ کرده و با بهره برداری از راهبرد "دشمنِ دشمنِ من"، راه را برای مذاکرات عادی سازی هموار کردند. انتقاد از این تدابیر نادر است چرا که بسیاری از کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس تمام اشکال اعتراض و سازماندهی سیاسی را ممنوع کرده اند.

بر اساس این گزارش، در گذشته، برخی از رهبران منطقه به مردم مستاصل خود اجازه می‌دادند تا با اقدام‌های عملی در حمایت از فلسطین و مبارزه با [رژیم]اسرائیل، خشم خود را خالی کنند، اما اکنون که بسیاری از شهروندان عرب، حکومت‌های خود را در رنج مردم غزه دخیل می‌دانند، حمایت از فلسطین با حساسیت بیشتری روبرو می‌شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • اسرائیل در گرداب
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • نیوزیلند: درخواست پایان اشغالگری اسرائیل
  • نامه اتحادیه انجمن‌های اسلامی به نخبگان دانشگاه‌های آمریکا
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • نوبت مکافات جنایت
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت
  • اعتراف یک تحلیلگر صهیونیستی به متلاشی شدن حکومت اسرائیل! + فیلم