Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دبیرخانه کارگروه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص بیماری تب مالت گفت: بیشترین فصل انتقال بیماری تب مالت در اواخر بهار و اوایل تابستان است خصوصاً فصل زایش دام‌ها بیشتر می‌شود و وجود دام‌های آلوده و کشتار غیرمجاز دام بیماری را به انسان منتقل می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حسین بیگلری با اشاره به اینکه بیماری تب مالت (بروسلوز) از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، اظهار کرد: اگر منبع آلودگی وجود دام آلوده، شیر و لبنیات غیر پاستوریزه باشد احتمال ابتلاء سایر افراد خانواده که از منبع مشترک غذایی مصرف کرده‌اند وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدت زمان استاندارد جوشاندن شیرهای غیرپاستوریزه از زمانی که شیر به دمای جوش یا غل زدن برسد به مدت پنج دقیقه است.

راه اصلی انتقال بیماری تب مالت از طریق خوراکی است

رئیس دبیرخانه کارگروه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: وجود دام‌های آلوده و کشتار غیرمجاز دام بیماری را به انسان منتقل می‌کند. بنابراین لزوم تقویت همکاری‌های بین بخشی حائز اهمیت ویژه‌ای است.

وی ادامه داد: راه اصلی انتقال بیماری تب مالت از طریق خوراکی است، اما در محل‌هایی که دام نگهداری می‌شود و فاقد تهویه مناسب هستند، از طریق تماس با دام آلوده یا استنشاق ذرات آلوده بیماری می‌تواند منتقل شود، برای پیشگیری از بیماری تب مالت باید در مرحله اول دقت کنیم که این بیماری در اثر تماس غیر بهداشتی با دام نیز منتقل می‌شود و در هرگونه تماس با دام باید حتماً از وسایل حفاظتی و بهداشتی استفاده شود.

از خرید گوشت‌های بین جاده‌ای خودداری شود

بیگلری افزود: به شهروندان توصیه می‌شود از خرید گوشت‌های بین جاده‌ای خودداری شود، چون هیچ‌گونه اطلاعی از سلامت آن‌ها در دسترس نیست و باید گوشت را از مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی و مراکز بهداشت تهیه کنند، همچنین گوشت قبل از مصرف به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای سرد یخچال قرار گیرد تا در صورت آلودگی احتمالی به بیماری تب مالت در فرایند گلیکولیز از بین برود.

وی ادامه داد: کشاورزان، دامپروران و قصاب‌ها حتماً از وسایل حفاظت فردی مناسب شامل عینک، دستکش، گان و چکمه استفاده کنند. اگر تب مالت به موقع و صحیح درمان نشود عوارض درازمدت مهم آن می‌تواند شامل از کارافتادگی، افسردگی و حتی نازایی باشد و می‌تواند بر روی ارگان‌های حیاتی بدن مانند طحال، مغز و مغز استخوان نیز اثر بگذارد، معلولیت حرکتی بدهد و حتی اعضای حیاتی بدن مانند کبد و قلب را در صورت عدم درمان مناسب درگیر کند.

انتقال از طریق پوست و لزوم استفاده از تجهیزات ایمنی در هنگام برخورد با دام

رئیس دبیرخانه کارگروه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت در هنگام شیردوشی است، در مناطق روستایی و عشایری که اغلب دامپروری دارند، اگر دست آن‌ها دارای زخم و خراش پوستی باشد باعث انتقال بیماری تب مالت از طریق پوست در هنگام شیردوشی می‌شود، به همین دلیل توصیه می‌شود حتماً از دستکش و گان استفاده کنند.

به گزارش ایمنا، بیماری تب مالت از طریق مصرف شیر، پنیر، خامه و بستنی سنتی دارای آلودگی یعنی محصولاتی که تازه هستند می‌توانند بیماری را انتقال دهند، در مورد ماست و دوغ، چون معمولاً طی فرایند تهیه حرارت داده می‌شوند باکتری عامل تب مالت تا حدود زیادی در آن‌ها از بین می‌رود، بنابراین اگر ماست و دوغ به روش سنتی و صنعتی طی مراحل حرارت دیدن تهیه شوند احتمال انتقال بیماری تب مالت خیلی کم وجود دارد، در نهایت در صورت ابتلاء هر فرد به بیماری تب مالت طی دوره دقیق هشت تا ۱۲ هفته‌ای درمان دارویی با دو دارو بنابر صلاحدید پزشک معالج برای جلوگیری از عود مجدد بیماری بسیار مهم است.

کد خبر 579978

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تب مالت علائم تب مالت درمان تب مالت افزایش شیوع بیماری تب مالت راه انتقال تب مالت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انتقال بیماری تب مالت دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۲۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است

منصور پوریان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر گزارش مرکز آمار، جمعیت دام سبک بیش از ۷۱ میلیون راس برآورد شده که ۱۸ میلیون راس آن آماده کشتار است، درحالیکه سال های گذشته ۷ تا ۷.۵ میلیون راس بود.

 به گفته او، با توجه به حجم بالای واردات و افزایش جمعیت دامی تولید داخل، قیمت روند کاهشی به خود گرفته است.

پوریان متوسط قیمت هر کیلو دام زنده را ۲۱۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هرکیلو لاشه گوساله و گوسفند ۳۷۰ تا ۳۷۵ هزارتومان است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام ادامه داد: طی ماه‌های اخیر با افزایش جمعیت دامی و رشد توزیع دام زنده در مراکز عرضه، قیمت گوشت قرمز روند کاهشی به خود می گیرد که می تواند با گوشت وارداتی قابل رقابت باشد.

به گفته او، با توجه به افزایش جمعیت دام زنده کشور نسبت به سال گذشته و گرم شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران کننده شده است.

پوریان گفت: با توجه به اشباع بازار، رایزنی‌هایی با وزارت جهاد کشاورزی در راستای خرید حمایتی دام‌توسط پشتیبانی لمور دام و صادرات دام در حال انجام است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی، یهودی‌ستیزی نیست
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • وزیر تندرو صهیونیستی پس از واژگونی خودرویش به بیمارستان انتقال یافت