Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، معصومه درخشان: همچنان عطر و بوی جهاد در کوچه پس کوچه‌های ایران اسلامی به ویژه آذربایجان شرقی آکنده است. سال‌هاست که از جنگ می‌گذرد، اما جهاد باقی است، این بار نه بار جنگ تن به تن... نه برای دفاع از مرزها و وطن، بلکه برای خدمت به محرومانی که به واسطه نامهربانی‌های روزگار، سال‌هاست طعم خوشی از زندگی نچشیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آری، امروز گروه‌های جهادی همانند هشت سال دفاع مقدس به صورت خودجوش و مردمی به میدان آمده اند، تا بگویند خوی جهادی هنوز وجود دارد، لذا در قالب‌های مختلف اعم از پزشکی، فرهنگی و عمرانی می‌آیند تا بگویند حس انسان‌دوستی هنوز ادامه دارد.

 شهید محمدعلی رهنمون، پزشک جهادگری بود که از شهر یزد برای مداوای مجروحین جنگی به مناطق عملیاتی رفته بود. 

 ششم اسفندماه  سال ۱۳۶۲ بود  که دکتر محمدعلی رهنمون در  عملیات خیبر در بیمارستان صحرایی خاتم‌الانبیاء و در حال اقامه‌ نماز در اثر بمباران‌ بیمارستان توسط هواپیماهای ارتش بعث عراق، آسمانی شد و  به سوی معبود شتافت.

حالا بعد از گذشت چندین سال از شهادت دکتر رهنمون  یاد و  نامش در  بین همکاران و دوستانش جاوید  و ماندگار است. او جهادگری را بین همکاران خود به ودیعه گذاشت و حالا پزشکان جهادگر با یاد و نام او با حضور در مناطق محروم و کم برخوردار  مشق جهاد می کنند.

لبخند خدا در چهره محرومان

بیش از ۱۰ سال است که اردو‌های جهادی توسط دانشجویان و نخبگان  بسیجی طرح‌ریزی شده است، قشری از متخصصان بسیجی پزشکان متعهد و متخصصی هستند که دل در گرو محبت مردمان محرومی دارند که فقر آنها را از دسترسی به برخی امکانات محروم ساخته است.

طرح شهید رهنمون یک طرح جامع ملی است که طی آن پزشکان جهادگر با حضور در مناطق محروم و حاشیه‌ای شهرها به ارائه خدمات پزشکی به صورت رایگان می‌پردازند.

تیم‌های جهادی شهید رهنمون بسیج جامعه پزشکی سپاه عاشورا استان آذربایجان‌شرقی نیز جهت ایفای نقش در محرومیت‌زدایی، در مناطق کم برخوردار این استان به بیماران نیازمند خدمات مختلف پزشکی ارائه می‌کنند.

 

پزشکانی که مشق عشق می‌نویسند/ نشستن لبخند رضایت بر لبان مردم مناطق کم برخوردار

جواد احمدیان، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اشاره به حضور مداوم همکاران پزشک در اردوهای جهادی گفت: بیش از ۱۰سال است که همکاران جهادگر ما در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در قالب طرح " شهید رهنمون" به صورت منظم جهت انجام خدمات رایگان پزشکی در مناطق حاشیه ای تبریز شرکت می‌کنند.

قبل از اجرای طرح اردوهای جهادی فعالیت‌های پزشکان جهادگر، حضور در بیمارستان‌های صحرایی بود که سالانه یک نوبت اجرا می‌شد ولی در طی سال‌های اخیر از بیمارستان صحرایی به اردوی جهادی یک یا دو روزه تغییر پیدا کرده و به صورت منظم و مداوم انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: قبل از شیوع کرونا برنامه ریزی به صورت هر فصل در یک شهرستان و معمولا دو روزه بود و تقریبا تمام افراد تحت پوشش قرار می‌گرفت.  

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته برای تشکیل اردوهای جهادی گفت: برای اجرای اردوهای جهادی ابتدا با شورای اداری، فرماندار، فرمانده سپاه و آموزش و پرورش هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و زمان حضور تیم‌های پزشکی جهادی شهید رهنمون اطلاع رسانی می‌شود.

تیم جهادی طرح شهید رهنمون با حضور بیش از ۲۰ گروه جهادی پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی، روانشناسی و ...برگزار می‌شود.

احمدیان ادامه داد: قبل از شیوع کرونا طرح ویزیت رایگان تیم جهادی پزشکان هر هفته پنجشنبه در حاشیه تبریز برگزار می‌شد. اهالی با حضور در مسجد محل به صورت رایگان ویزیت شده و داروی مورد نیاز نیز دریافت می‌کردند.
در ایام کرونا برای جلوگیری از شیوع کرونا این طرح به صورت موقت اجرا نمی شد ولی در حال حاضر و با توجه به کاهش کرونا مجددا شروع می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی در شهرستان‌ها افزود: پزشکان جهادگر متخصص، فوق تخصص، سایر کادر پزشکی و تیم پشتیبانی  معمولا در شهرستان‌های ورزقان، اهر، هوراند، چاراویماق، خداآفرین حضور پیدا می‌کنند.
در اردوهای جهادی معمولا کلاس‌های مدارس  با امکانات تجهیز شده و به عنوان مطب استفاده شده و اهالی منطقه به صورت جداگانه ویزیت می‌شوند.

احمدیان با اشاره به حضور پزشکان جهادگر طی هفته گذشته در جلفا و خداآفرین گفت: طی هفته گذشته همکاران ما سه روز در جلفا و سه روز در خداآفرین بودند. خدمات انجام شده همچون چشم پزشکی  رایگان بوده یا برخی خدمات با ۵۰درصد تخفیف انجام گرفت.

 

وی افزود: در این دو شهرستان حدود ۱۰۰ نفر از کادر درمان جامعه پزشکی حضور داشتند و به هشت هزار و ۷۰۶ نفر خدمات پزشکی ارائه شد.۶۷۰ نفر توسط پزشکان عمومی و دو هزار و ۹۸۰ نفر مورد ویزیت تخصصی قرار گرفتند.

رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی ادامه داد: ۷۲۶ خدمات دندانپزشکی شامل کشیدن و ترمیم دندان ، ۲۰۲ نفر اکوکاردیوگرافی( نوار قلب) و برای دو هزار و ۵۱۶ نفر نیز دارو تحویل داده شد.

وی اضافه کرد: در این اردوی جهادی متخصصان چشم، قلب، کودکان، زنان و مامایی، طب اورژانس ،طب فیزیکی و ارتوپدی، دندانپزشکی و ...حضور داشتند.

احمدیان گفت: گاهی وقت نیز به اقدامات رادیولوژی  یا آزمایشگاهی نیاز می‌شود سعی می‌کنیم این خدمات را با همکاری مراکز دولتی وخصوصی پوشش دهیم. در بعضی اردوهای جهادی نیز جراحی‌هایی لازم است که طبق هماهنگی بعد از پایان اردوهای جهادی با مراجعه به بیمارستان‌ها صورت می‌گیرد. مثلا در شهرستان ورزقان ۵۰ تا ۶۰ نفر نیاز به عمل جراحی چشم داشتند که با مراجعه به بیمارستان علوی مورد جراحی چشم قرار گرفتند.

وی افزود: در کنار خدمات پزشکی و دارویی، اهدای بروشور آموزش بهداشت، کتاب و محصولات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان نیز صورت گرفت.

احمدیان یکی از رسالت‌های بسیج را کمک به مردم محروم ذکر کرد و افزود: بسیج جامعه پزشکی نیز در کنار سایر گروه‌های جهادی مانند گروه‌های فنی و مهندسی، کشاورزی، فرهنگی و ...به رسالت پزشکی خود  و کاهش درد بیماران عمل می‌کند. 

 

خدمت بی‌منت پزشکان جهادگر زیر آسمان مناطق محروم

دکتر علیرضا فرشی‌آذر یکی از پزشکان جهادگری است که پای ثابت اردوهای جهادی است.

او که مسوولیت تیم‌های جهادی شهید رهنمون را بر عهده دارد ۱۵ سال است که به همراه سایر همکاران خود خدمت به مردمان مومن و نجیب مناطق محروم را تجربه کرده است.

وی به خبرنگار فارس در تبریز گفت: اساس تشکیل گروه‌های جهادی توصیه‌های مقام معظم رهبری است، چرا که مردم مناطق محروم ولی نعمتان انقلاب هستند و خدمت به این مردم و گره‌گشایی از کار آنان نوعی عبادت است.

فرشی‌آذر پزشک عمومی و پزشک خانواده است که فعالیت‌های جهادیش را در طرح شهید رهنمون از حضور در بیمارستان‌های صحرایی شهرستان‌ها آغاز کرده و پس از آن در اردوهای جهادی حاشیه‌های تبریز همچون شمس‌آباد، باغ معروف، آناخاتون، ارم حضور مستمر و فعال دارد.
    
وی با اشاره به نامگذاری اردوهای جهادی پزشکان به نام شهید رهنمون اظهار کرد: محمدعلی رهنمون دانشجوی ترم آخر پزشکی بود که به عنوان پزشک جهادگر در مناطق عملیاتی دفاع مقدس در کرمانشاه جهت مداوای مجروحان حضور داشت که در اثر بمباران بیمارستان صحرایی منطقه عملیاتی به شهادت رسید و حالا پزشکان جهادگر با یاد و نام این شهید در خدمت محرومان هستند.

وی ادامه داد: رسالت بسیج حمایتگری است و ما نیز در حوزه بهداشت و درمان تلاش می‌کنیم از قشر آسیب‌پذیر حمایت کنیم.

ویزیت رایگان ۱۵۰ هزاربیمار توسط پزشکان جهادی تبریزی

مسوول تیم‌های شهید رهنمون بسیج جامعه پزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به تعداد ویزیت‌های انجام شده در طی پنج سال گذشته خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵۰ هزار ویزیت رایگان اعم از ویزیت عمومی و تخصصی در طرح شهید رهنمون در حاشیه‌های شهر تبریز انجام شده است. همچنین هر سه ماه یک بار اردوهای جهادی در شهرستان‌های کلیبر، ورزقان، خاروانا، هشترود،چاراویماق برگزارشده است.

وی ادامه داد: در مناطق جلفا و خداآفرین نیز که تازه به پایان رسیده هشت هزار ویزیت عمومی و تخصصی از جمله دندانپزشکی و چشم پزشکی انجام شده است.

 

فرشی‌آذر در بخش دیگری از صحبت‌های خود خدمت به مردم مناطق محروم را اساس توصیه‌های حضرت امام خمینی ( ره) و مقام معظم رهبری ذکر کرد و گفت: اگر هر فرد در رشته خودش منشاء خدمات خیر بوده و کارش را به خوبی انجام دهد به تقویت انسجام ملی می‌انجامد و مردمان مناطق محروم که صاحبان اصلی انقلاب هستند احساس نشاط و شادمانی می‌کنند و در نتیجه ضریب امنیت ملی و رضایت اجتماعی افزایش پیدا می‌کند. 

وی تصریح کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری بهترین راه مبارزه با آمریکا خدمت رسانی به مردم است. 
      
 انتهای پیام / ۶۰۰۲۰

 

منبع: فارس

کلیدواژه: جلفا خداآفرین گروه جهادی امام خمینی ره مقام معظم رهبری معصومه درخشان طرح شهید رهنمون جواد احمدیان اردوهای جهادی سپاه عاشورا وزارت بهداشت و درمان چشم پزشک دانپزشکی ورزقان خاروانا هشترود کلیبر پزشکان جهادگر شهید محمدعلی رهنمون بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی طرح شهید رهنمون اردوهای جهادی پزشکان جهادگر ویزیت رایگان مناطق محروم انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • ایستادن
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • برگزاری اردوی جهادی در روستا‌های بخش روداب سبزوار
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به معلمان در مراکز درمانی یزد
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس
  • مایه کوبی ۲۶ هزار رأس دام سبک در منطقه بارز و شوارز
  • ویزیت رایگان بیماران خوی توسط گروه‌های جهادی + تصاویر