Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@22:29:18 GMT

قصه ناتمام هایپرلوپ یزد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۳۲۹۷

قصه ناتمام هایپرلوپ یزد

هایپرلوپ، نسل بعدی وسایل نقلیه پرسرعت است که در دنیا در حال توسعه است و حال، محققان یزدی با تلاش بی وقفه در حال انجام فاز آزمایشی این طرح کلان ملی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، آخرین خبر منتشر شده در زمینه هایپرلوپ آن هم در استان یزد در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ در سایت وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسشی که مطرح می شود این است: سرنوشت این طرح چه شد؟ آیا مسئولان و سازمان هایی که در این زمینه قول همکاری دادند به وعده های خود عمل کردند؟

شرکت توسعه الماس فاطر مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد، مطالعات امکان‌سنجی و کسب فناوری برای ساخت هایپرلوپ که نوع جدیدی از حمل و نقل سریع است را با بهره‌گیری از دانش بومی آغاز کرد.

حمید مطهری مدیرعامل شرکت توسعه الماس فاطر با اشاره به ایده سفر از طریق شلیک کپسول‌های پرسرعت در لوله‌های خلاء که سرعت جابجایی در آنها سریع‌تر از هواپیما (تا ۱۲۰۰ کیلومتر بر ساعت) انجام می‌شود، اظهار کرد: این ایده در سال ۲۰۱۳ مجدداً از سوی ایلان ماسک بنیان‌گذار شرکت‌هایی همچون تسلا، پی‌پل و اسپیس ایکس مطرح شده است.

وی در ادامه افزود: در کشور ایران شرکت توسعه الماس فاطر مستقر در پردیس فناوری و صنعتی دانشگاه یزد اولین شرکتی است که به صورت رسمی در این حوزه ورود پیدا کرده و با پارک علم و فناوری یزد قرارداد همکاری منعقد کرده است و همچنین این شرکت فاز مطالعات امکان‌سنجی و کسب فناوری برای ساخت نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی هایپرلوپ را در دانشگاه یزد مدت زیادی است که آغاز کرده است.

به گفته مطهری، این شرکت در این حوزه مطالعات امکان‌سنجی، آزمایش‌های اولیه و بسیاری از شبیه‌سازی‌ها را در سال‌های گذشته انجام داده و همچنان نیز در حال توسعه و کسب فناوری‌های مورد نیاز است.

وی تصریح کرد: دانش بومی، نیروی انسانی متخصص و مناسب، پتانسیل و امکان تولید این فناوری در کشور وجود دارد و اگر حمایت‌های مورد نیاز صورت پذیرد، می‌توانیم به این هدف مهم دست یابیم و از خروج نخبه های کشور جلوگیری کرده و با این اقدام روحی دوباره به دانش علوم پایه دمیده می شود.

مطهری هدف از انجام این طرح را تبدیل آن به یک پروژه کلان ملی که در استان یزد مستقر است، عنوان کرد و اظهار داشت: این پروژه کلان ملی به همراه خود اشتغال دانش‌بنیان، تولید دانش و فناوری بومی، دستیابی به محصول، افزایش ظرفیت گردشگری استان در بلند مدت، درآمدزایی جانبی و مستقیم، افزایش تجربه دانشجویان و دانش‌آموختگان در موضوعات فناورانه روز دنیا، استقرار یک طرح ملی دانش پایه در استان یزد، ایجاد امید و انگیزه در بین جوانان و دانشجویان، خودباوری، پیشرفت همگام با دنیا در زمینه‌های علمی جذاب و تربیت نیروی انسانی متخصص در موضوع را به دنبال دارد.

وی با اشاره به رقابت شدید دانشگاه های مطرح کشور در مورد این طرح، عنوان کرد: دانشگاه های مطرح کشور چنانچه خواستار همکاری در این پروژه کلان ملی هستند، می توانند با دانشگاه یزد در این زمینه مکاتباتی داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه یزد کلان ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران

در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴)، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی از آمادگی این کشور در جهت همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور با حضور تاجران و بازرگانان خارجی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان، از ابتدای هفته جاری در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرده و تا امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) دایر است.

در حاشیه این نمایشگاه، اسکات روباد-وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی- در گفت‌وگویی تصویری، نسبت به همکاری‌های همه جانبه معدنی با ایران در زمینه‌های مختلف نظیر ساخت کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی، انتقال دانش فنی و مهندسی و آموزش اعلام آمادگی کرده و گفت: در آفریقای مرکزی ۴۰۰ معدن از آهک تا فلزات مختلف (همچون الماس، کبالت و طلا) و مواد معدنی گوناگون شناسایی شده است که نیاز به انجام کار و فعالیت دارد.

وی افزود: ما برای بهره‌مندی از این معادن، نیاز به شرکای تجاری داریم که هم دانش فنی و تجهیزات داشته باشد تا بتوانیم در همکاری باهم به لحاظ صنعتی از این معادن بهره‌برداری کنیم. توانمندی علمی که ایران دارد، نیازمندی ماست.

وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط جمهوری آفریقای مرکزی، خاطرنشان کرد: شاید شرکت‌های ایرانی، از کشور ما اطلاعات کاملی نداشته باشند اما با توجه به توانمندی‌های وسیعی که ایران دارد و از تجهیزات، دانش‌ فنی و تجربه‌ای که ایران دارد، می‌توان در بهره‌برداری از مواد معدنی که موجود ندارد اما در کشور ما قابل استخراج است، استفاده کرد. ایران به لحاظ وسعت، دو برابر کشور ماست.

روباد تاکید کرد: حضور شرکت‌های ایرانی و همکاری مشترک در حوزه‌های معدنی، می‌تواند تامین‌کننده بخش عمده‌ی نیاز ما به لحاظ علمی و فنی است. ما آمادگی داریم که دانشجویان خود را برای کسب دانش نیز به ایران بفرستیم تا آموزش دریافت کنند.

گفتنی است که اخیراً دومین اجلاس ایران و آفریقا با بررسی روابط صنعتی و تجاری بصورت برد-برد با آفریقا برگزار شد؛ ضمن اینکه آفریقا در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران حضوری پررنگ داشت و در بسیاری حوزه‌ها، زمینه همکاری‌های مشترک فراهم شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • حضور دانش‌بنیان‌های ایرانی در اوگاندا برای توسعه ICT
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • جایزه یک میلیارد تومانی شیخ مفید به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور اعطا شد
  • توسعه همکاری های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران با اوگاندا
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • اعلام آمادگی آفریقای مرکزی برای توسعه همکاری‌های معدنی با ایران