Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم گرامیداشت ارتحال امام خمینی (ره) در محل انجمن اسلامی دانشجویان مسکو و با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، کاظم جلالی و با سخنرانی غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد.

حداد عادل در این مراسم در جمع دانشجویان ایرانی مقیم مسکو ضمن گرامیداشت سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب و بیان ویژگی‌های اخلاقی و سیاسی امام خمینی (ره)، به تشریح مبانی انقلاب اسلامی و بررسی وضعیت کشور در زمان پهلوی و حال حاضر پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدادعادل با بیان دیدگاه‌های موجود در بررسی ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: یکی از دیدگاه‌هایی که از طریق آن باید به بررسی و مقایسه ایران در زمان شاه و در حال حاضر پرداخت، بررسی علل شکل‌گیری این انقلاب و نهضت امام خمینی (ره) است. اصلی‌ترین معیار مقایسه وضعیت قبل و بعد از انقلاب، نگاه به مفهوم استقلال در دوران پهلوی و دوران انقلاب است؛ این مهم نیز با مطالعه تاریخ و نگاه به شرایط واقعی کشور در زمان پهلوی میسر می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر نگاه منصفانه در بررسی این موضوع با ذکر مثالی از دوران صدارت امیرکبیر گفت: در زمان امیرکبیر که نه بحث انقلاب اسلامی مطرح بود و نه امام خمینی (ره) در این زمان حضور داشت، شاهد این بودیم که امیرکبیر فقط ۳ سال مسئولیت اداره مملکت را بر عهده داشت و با اصرار بر مفهوم استقلال کشور، کشور‌های بیگانه بیشتر از این نتوانستند حضور وی را تحمل کنند و زمینه قتل وی را فراهم کردند. در تاریخ معاصر ایران هرگاه فردی سکان دار کشور بوده که به دنبال استقلال کشور بوده است از صحنه سیاسی کشور حذف شده و به تبع آن خیال قدرت‌های خارجی هم از بابت استقلال ایران راحت شده است.

وی ادامه داد: روی کار آمدن رضاخان و سلسله پهلوی هم در جهت تأمین هرچه بیشتر منافع قدرت‌های خارجی بوده است. رقابت دو ابرقدرت آن زمان یعنی انگلیس و روسیه بر سر ایران بیانگر اهمیت ویژه این کشور برای روس‌ها و انگلیس‌ها بود. بعد از انقلاب ۱۹۱۷ در روسیه، تمرکز این کشور بر روی ایران کاهش پیدا کرد و فرصت مناسبی را برای انگلیسی‌ها بوجود آورد تا نفوذ خود را در ایران بیشتر کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأکید بر نبودن استقلال در دوران قبل از انقلاب اظهار داشت: ژنرال آیرون ساید در کتاب خاطرات خود به نقش آمریکا و انگلیس در تعیین سیاست‌های ایران و حتی انتخاب نمایندگان مجلس و وزرا در زمان پهلوی اشاره می‌کند و روی کار آمدن محمدرضا شاه را نتیجه دخالت این کشور‌ها بر امور داخلی ایران به دلیل عدم استقلال کشور می‌داند. معروف‌ترین شعار در راهپیمایی‌های زمان انقلاب "استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" بود که اهمیت استقلال در دیدگاه ایرانی‌ها را بیان می‌کند، زیرا در حافظه تاریخی مردم ثبت شده بود که کشورشان استقلال ندارد.

وی افزود: بررسی همه این موارد می‌تواند علل شکل‌گیری انقلاب اسلامی را بیان کند. بعد از انقلاب هم از هفته اول، حساب‌های بانکی ایران مسدود شد با این که در آن زمان نه مسئله هسته‌ای ایران مطرح بود و نه مسئله تسخیر لانه جاسوسی آمریکا. این نشان می‌دهد که مشکل اصلی دشمنان ایران، استقلال داشتن مردم این کشور است، زیرا دیگر کشور‌ها با الگو قرار دادن ایران، منافع ابرقدرت‌ها را بیش از پیش تهدید خواهند کرد.

در پایان این مراسم نیز مسئول بخش صنفی انجمن اسلامی دانشجویان مسکو به بیان خواسته‌ها و مشکلات دانشجویان ایرانی مقیم روسیه پرداخت و حدادعادل و جلالی به گفت‌وگو با دانشجویان حاضر در این نشست پرداختند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: غلامعلی حداد عادل استقلال ایران استقلال سیاسی انقلاب اسلامی امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۴۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل

اما وقایع چندماهه اخیر در فلسطین، نشان داد این قواعد وآموزش آن نیاز به بازنگری جدی دارد؛ زیرا برخی از این قواعد برای کمک به برقراری مسالمت‌آمیز ارتباط میان تمامی ملت‌ها وضع شده است و هنگامی که هدف آن قاعده محقق نمی‌شود قطعاً کارکرد خود را ازدست می‌دهد.

همانند قاعده کشتیرانی در آب‌های آزاد که براساس (بند ۱ ماده ۵۲) کنوانسیون حقوق دریاها که طبق آن کشتی‌ها در دریای آزاد تابع هیچ قدرتی نیستند؛ بنابراین کشورهای صاحب قدرت حق اعمال نفوذ در کشتیرانی سایر کشورها را ندارند، اما درعمل شاهد آن هستیم کشور آمریکا بارها به بهانه‌های سیاسی اما با اعمال قدرت حقوقی مانع کشتیرانی کشور ایران و تجارت از طریق دریا شده است تا جایی که کشتی‌های کشور ما را به نفع خود توقیف و مصادره می‌کند و نهادهایی که باید ضمانت اجرا را علیه دولت آمریکا اعمال کنند، نه تنها از مکانیسم‌های موجود در حقوق بین‌الملل استفاده نمی‌کنند، بلکه روش‌های قانونی دیگری برای توجیه اعمال غیرقانونی آمریکا وضع نمی‌کنند.

این امر موقوف به همین قاعده نیست و سایر قواعد دیگر بین‌المللی دستخوش این اعمال قدرت در عمل شده‌اند، همانند حق برپایی تظاهرات مسالمت‌آمیز و ایمن که سازمان عفو بین‌الملل هم بر آن تأکید دارد، ولی درعمل توسط بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در قضیه تظاهرات دانشجویان در اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ، خدشه‌دار شده است.

موارد مذکور تنها موارد جزئی از قواعدی است که برای سایر کشورها تجویز و در عمل برای برخی کشورها نادیده انگاشته می‌شود.

این‌ها بخشی از مواردی است که بعضاً سایر کشورها هم ممکن است با آن درگیر شوند و توسط نهادهای بین‌المللی با برخورد متناقض مواجه شوند، اما نقض حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی فصل متفاوتی از این تناقضات آشکار را پدید آورده که هیچ کشوری تاکنون مشابه آن را ندیده است، به گونه‌ای که حتی برای حمایت از رژیم صهیونیستی برخی از قوانین حقوق بشری در کشورهایی همچون آمریکا تغییر یافته و اعتراض به اقدامات را غیرقانونی شناخته است!

از همین رو در نظم نوین جهانی و در شرایطی که حقوق ملت‌ها با افزایش توان نظامی و گسترش قدرت بازدارندگی تحقق می‌یابد، حقوق بین‌الملل و ارتباط جهان پیرامون از راه‌های حقوقی و دیپلماتیک نیاز به یک بازنگری اساسی و وجوب تعریف جدید از آن برای اساتید، دانشجویان و کاربران حقوق بین‌الملل در عمل دارد تا منافع و امنیت ملی را به بهانه رعایت این حقوق بین‌الملل پراز تناقض و جانبدارانه، ذبح کند و از طرف دیگر افکار کاربران عرصه حقوق بین‌الملل را با این زوایای پنهان آشنا و تحلیل‌های تئوری را به واقعیت جامعه بین‌الملل نزدیک کند.

دیگر خبرها

  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • سبک بسکتبال ایران باید تغییر کند
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • بررسی احتمال بازگشت مدیرعامل سابق به استقلال
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • حمایت قاطع مردم پشتوانه فرماندهی انتظامی کشور برای ادامه طرح نور
  • دشمنانی که به دنبال ناامیدی مردم ایران بوند در حال نابودی هستند
  • عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را به نمایش گذاشت
  • جمهوری اسلامی ایران مدافع تمامی مظلومان جهان است
  • ارزش‌های دین اسلام و انقلاب را باید تبلیغ و تبیین کنیم