Web Analytics Made Easy - Statcounter

باغداران سنتی قزوین خواستار استفاده از ایده و نظر باغداران پیش کسوت و با تجربه در تصمیم گیری برای صیانت از باغستان های سنتی شدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی برنا از قزوین؛ روز دوشنبه در مراسمی با حضور جمعی از باغداران سنتی و پیش کسوت قزوین و کارگردان فیلم مستند « ماریان» از پوستر این مستنذ فاخر رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که به همت حوزه هنری قزوین در یکی از باغات سنتی قزوین برگزار شد تعدادی از باغداران قدیمی و پیش کسوت و نیز باغدارانی که با شیوه های مدرن در صدد حفط این میراث ارزشمند هستند حضور داشتند.

عباس بابائیان از باغداران سنتی قزوین در این مراسم اظهارداشت: مستند زیبای« ماریان» به نظر اکثر باغداران یک اثر ماندگار از هویت باغستان سنتی قزوین است و خوشحالیم که افرادی دوستدار محیط زیست و هویت شهر قزوین پیدا می شوند که برای روشنگری و آگاهی بخشی در صیانت از یک میراث ارزشمند حاضرند از وقت و سرمایه و هنر خود استفاده کنند تا یک موضوع مهم را مطرح کنند.

وی بیان کرد: باغستان با قدمت هزاران ساله امروز نیز هویت شهر قزوین و موجب حیات آن در زمان بحران هایی چون سیلاب و گردو غبار است و با این تغییرات اقلیم اگر اهمیت باغستان را درک نکنیم آینده نگران کننده ای برای خود و فرزندانمان رقم خواهیم زد.

این باغدار قزوینی یادآورشد: به نظر می رسد روش غرقابی در باغستان که برگرفته از یک سنت و تجربه اجداد ما محسوب می شود امروز نیز بدرستی جوابگوی نیازهاست البته می توانیم با تلفیقی از دانش و تجربه و بهره گیری از تکنولوژی روز در برخی مواقع به صیانت از باغستان کمک کنیم.

وی گفت: باید پذیرفت که باغداران ما گنجینه ای از تجربه و دانش عملی هستند و آنقدر در سالهای گذشته آزمون و خطا داشته اند که به یک دانش کاربردی دست یافته اند که بهتر از کارشناسان می توانند آینده هر طرحی را پیش بینی کنند لذا توصیه می کنیم مدیران دولتی و دست اندرکاران ساماندهی باغستان قبل از هر تصمیمی در مورد این میراث ارزشمند حتما از نظر باغداران به عنوان متولیان اصلی استفاده کنند.

باباییان اضافه کرد: در زمان ساخت سد لاستیکی بر روی رودخانه ارنجک جمعی از باغداران با تجربه با آن مخالفت کردند چون پیامدهای آن را تشخیص می دادند و هر چه فریاد زدیم کسی آن را نشنید تا با کمک سمن ها از ادامه کار جلوگیری شد.

در ادامه مصطفی حاج کریمی از دیگر باغداران استان اظهارداشت: در گذشته اگر یک درخت خشک می شد پدران ما اجازه نمی دادند اما امروز برخی پشت میز نشینان نه تنها به نابودی باغستان اهمیت نمی دهند بلکه گاهی خود مدیران شهری نیز موجب قطع درخت می شوند و تداوم این روند نگران کننده است.

وی اضافه کرد: امیدواریم مسئولان در عمل از باغستان چند هزار ساله قزوین که جغرافیای کمی از آن باقیمانده صیانت کنند و آینده این شهر را به خطر نیندازند.

حاج کریمی تصریح کرد: فیلم مستند«ماریان» در واقع حلقه مفقوده صیانت از باغستان بود تا برخی از مردم و مسئولان را هوشیار کند تا مراقب باشند این گنجینه ارزشمند بسادگی نابود نشود.

وی یادآورشد: اگر باغستان نبود پس از سیلاب سال 98 دیگر چیزی از محله منتظری جدید و قدیم و راه آهن نداشتیم و شهر تخریب می شد لذا امیدواریم مدیرانی که هر چند سال تغییر می کنند با کمک باغداران اطلاعات درست و جامعی از وضعیت باغستان کسب کرده و سپس تصمیم گیری کنند.

در ادامه اصغر بابوک یکی دیگر از باغداران اظهارداشت: در باغستان 132 محل و 13 هزار چاله باغ داریم و بهترین کاربرد آن «آبخوانداری» بوده و ضمن صیانت از شهر قزوین در بلایا و حوادث طبیعی به تلطیف هوای شهر و تولید محصول هم کمک کرده است.

وی اضافه کرد: اگر در گذشته دسترسی به آب زیرزمینی در عمق 38 متری ممکن بود امروز به دلیل افت شدید این منابع آبی باید تا عمق 130 متری حفر کنیم که این فاجعه نشان می دهد کاهش و افت آبهای زیرزمینی بسیار نگران کننده است.

بابوک تصریح کرد: توسعه شهر قزوین و حل ترافیک  با ساخت پل و کمربندی نباید باغستان را نابود کند لذا درخواست می کنیم در اجرای طرح های عمرانی به حفظ باغستان اهمیت دهند.

وی اظهارداشت: اقتصاد باغستان قابل مقایسه با هیچ فعالیتی نیست و در گذشته باغداران به اقتصاد پایدار متکی بودند و در کنار باغداری به دامداری هم اهمیت می دادند لذا اگر از این منابع ارزشمند بخوبی صیانت کنیم و با دانش جلو برویم می توانیم به معیشت و اقتصاد باغداران هم کمک کنیم.

 این باغدار اضافه کرد: توجه به نیازهای اساسی باغستان مانند امنیت، آب، برق و گاز و مسیر دسترسی می تواند در حفظ باغات موثر باشد لذا پیشنهاد می کنیم ضمن مشارکت جهاد کشاورزی در این کار، ماموریت صیانت از باغستان به شورای عالی باغستان سپرده شود تا ساماندهی امور بهتر باشد.

میثم گردانی ها از دیگر باغداران بود که ضمن تقدیر از دست اندرکاران تولید مستند «ماریان» اظهارداشت: باغداران صبورترین انسانهایی هستند که زندگی خود را به درخت گره زده اند و با عشق و علاقه از باغستانها مانند فرزند خود نگهداری می کنند اما حمایت لازم از آنها صورت نمی گیرد.

وی اضافه کرد: تعدد قوانین و مقررات تعریف شده در حوزه باغستان موجب سرگردانی باغداران شده و در گرفتن خدمات چالش جدی داریم.

گردانی ها یادآورشد: میراث فرهنگی و شهرداری محدودیت هایی تعیین کرده که مثلا فنس کشی ممنوع است و در این زمینه اداره برق برای دادن خدمات اعلام می کند باید محدوده باغ فنس کشی شود که این دوگانگی موجب محرومیت باغداران از خدمات رسانی می شود که باید برای آن تدبیر کرد.

این باغدار بیان کرد: در صورت تامین آب پایدار قادریم محصولات مناسب و کیفی تولید کرده و نیازهای استان را جوابگو باشیم. 

 در ادامه از پوستر فیلم مستند« ماریان» رونمایی  شد.

رونمایی از پو.ستر مقدمه ای برای اکران فیلم مستند 60 دقیقه ای « ماریان» است که به عنوان یک رنجنامه دغدغه مردم و کارشناسان و باغداران قزوین را در بی توجهی و نابودی باغستان سنتی را به زیبایی به تصویر کشیده است.

فیلم مستند ماریان که حاصل بیش از دو سال کار مستمر پژوهشی و تحقیقی است در واقع پیشینه شکل گیری، تحولات 70 سال اخیر در موضوع باغستان سنتی قزوین را به تصویر کشیده و دغدغه و مطالبات باغداران سنتی و دوستداران محیط زیست و تشکل های زیست محیطی را در صیانت از این میراث ارزشمند به تصویر کشیده است.

مستند « ماریان» برای برخی هنرمندان و اصحاب رسانه، استاندار و معاون عمرانی استانداری و مدیرکل میراث فرهنگی به صورت محدود به نمایش درآمده و قرار است پنجشنبه 19 خرداد نیز برای جمع دیگری از مسئولان و باغداران در سینما بهمن قزوین اکران شود.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حوزه هنری قزوین باغداران قزوین باغداران سنتی میراث ارزشمند فیلم مستند سنتی قزوین شهر قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۵۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در برنامه‌ریزی‌ها استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: باید در برنامه‌ریزی‌هایی که در اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان صورت می‌گیرد استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود.

آیت‌الله مصطفی محامی شامگاه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در دیدار سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ضمن آرزوی توفیق برای ایشان در مسئولیت جدید عنوان کرد: باید برنامه مشخص کاری خود را به صورت خلاصه و مکتوب ارائه نمایید تا بتوان پس از گفت‌وگو و تبادل نظر آن را مبنای کار قرار داد که در این صورت عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران قابلیت ارزیابی هم خواهد داشت.

امام جمعه زاهدان افزود: باید در برنامه‌ریزی‌هایی که صورت می‌گیرد استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود چرا که در برخی سیستم‌ها مشاهده می‌کنیم که وقتی فردی مسئولیت دستگاه را بر عهده می‌گیرد در ابتدای کار عنوان می‌کند که یک خرابه را تحویل گرفته و تلاش‌های گذشتگان را نادیده می‌گیرد که چنین چیزی از لحاظ اخلاقی، عُرفی و سیاست کاری صحیح نیست و البته کار را هم بی ریشه نشان می‌دهد در صورتی که اگر کار خود را در استمرار تلاش‌های مسئولان گذشته بداند هم رعایت اخلاق داشته و هم کار خود را ریشه دار نشان داده‌ است.

آیت‌الله محامی با تاکید بر جنبه کیفی و تاثیرگذاری فعالیت‌ها بیان کرد: اثربخشی فعالیت‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای اهمیت است و باید ارزیابی صورت گیرد که چه مقدار در رسیدن به اهداف خود موفق بوده است.

وی ادامه داد: برخی امورات روزمره باید به طور مستمر انجام پذیرد اما باید توجه داشته باشید که این‌ تنها کارهای اولیه است و باید به مراتب فراتر از این تلاش صورت گیرد و در همین راستا امام علی(ع) در نامه به مالک اشتر عنوان می‌کنند:« انجام کارهای کوچک نباید شما را از کارهای بزرگ بازدارد و انجام کارهای بزرگ نباید مانعی برای انجام کارهای کوچک باشد».

همچنین در ابتدای این دیدار مجتبی میرحسینی سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان نیز به ارائه بخشی از اهداف و برنامه‌های طراحی شده در اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان پرداخت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • رشته روانشناسی از شکل سنتی فاصله می‌گیرد/ افزایش تعداد کلینیک‌های درمانی
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • در برنامه‌ریزی‌ها استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • وحیدی: اجرای طرح انسداد مرزها در حال پیگیری است