Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@17:17:58 GMT

سند ملی گوهرسنگ‌ها تدوین و ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۷۰۱۱

سند ملی گوهرسنگ‌ها تدوین و ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تکریم پویا محمودیان و معارفه مریم جلالی معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی امروز دوشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.

در این مراسم که علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور، مشاوران وزیر و مدیران کل ستادی وزارتخانه حضور داشتند، پویا محمودیان معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: در پنج محور مشخص از جمله حمایت و سامان‌دهی تولید، حفظ و ایجاد اشتغال، آموزش و ترویج، حفظ و صیانت صنایع‌دستی فعالیت خود را آغاز کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این مدت برای ۱۷۱ هزار و ۱۶۶ نفر شغل مشخص از محل صدور ۲۲۴ هزار و ۸۲۲ مجوز اداره‌کل حمایت از تولید معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی ایجاد شد.

محمودیان تصریح کرد: طی این مدت ۹ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض و ۷۴ میلیارد تومان تسهیلات کم‌بهره پرداخت شد. در سال ۹۷ بیمه صنعتگران بعد از پنج سال توقف دوباره آغاز شد. در حوزه بیمه صندوق روستایی و عشایری ۴ هزار نفر را بیمه کردیم و ۱۷ هزار نفر در نوبت بیمه قرار دارد.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: از حذف ماده ۱۴۲ قانون معافیت از بیمه جلوگیری کردیم و این امتیاز را برای صنایع‌دستی کشور حفظ کردیم. بزرگ‌ترین دستاورد ما معافیت مالیات بر ارزش افزوده برای خانواده بزرگ صنایع‌دستی بود. تعرفه برق و آب کارگاه‌ها را از تجاری تبدیل به صنعتی و بسیاری از مجوزهای دست و پاگیر را حذف کردیم.

او ادامه داد: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون ۲۷۱۸ روستا که شامل ۲۴۵ روستای هدف اقتصاد مقاومتی و ۲۴۷۳ روستای خارج از این پروژه، از لحاظ مجوزها، پرداخت تسهیلات، آموزش و… پایش شد.

محمودیان گفت: امضای تفاهم‌نامه‌ای برای استفاده از بند الف تبصره ۱۸ دستاورد بزرگی بود و ما به‌عنوان اولین دستگاه و معاونت از این تبصره برای حمایت از تولید و تحریک تقاضا استفاده کردیم و ۳۴۰ میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده شد.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: ۲۶۶ رشته صنایع‌دستی اعلانی محور اعلام شد، سند ملی گوهرسنگ‌ها را تدوین و ابلاغ کردیم و مراحل تفویض اختیار به استان‌ها نیز به خوبی انجام شد.

او تصریح کرد: برای ۱۵۱ هزار و ۹۵۴ نفر دوره آموزشی برگزار کردیم، اولین هنرستان ایرانی‌اسلامی را در مشهد راه‌اندازی کردیم. با تفاهم‌نامه‌های متعددی که با دانشگاه‌های مختلف امضا کردیم، آموزش را در اولویت خود قرار دادیم.

ثبت ملی ۶۷ روستا و شهر صنایع‌دستی

محمودیان گفت: ۴۵ شهر و ۲۲ روستا ثبت ملی کردیم. با ثبت‌هایی که انجام شد، گامی برای برندسازی و هویت‌بخشی برداشتیم. خوشبختانه این ثبت‌ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: پرونده سه شهر و روستای دیگر را برای ثبت جهانی آماده کردیم. ۱۴۲۶ اثر مهر اصالت ملی و ۸۴ اثرمان مهر اصالت بین‌المللی دریافت کردند.

او از برگزاری همایش‌ها، مسابقات و جشنواره‌های مختلف طی این مدت خبر داد و گفت: سه دوره فیلم مستند دست‌آفریده‌ها ساخته شد و بانک اطلاعاتی برندها نیز تدوین شده است. همچنین در راستای حفظ و صیانت از صنایع‌دستی برای احیای ۱۳۴ رشته در استان‌ها برنامه‌ریزی کردیم.

محمودیان تصریح کرد: بانک طراحی و نقوش تدوین شده است، همچنین اطلس صنایع‌دستی در آینده رونمایی می‌شود. ۹ نشان جغرافیایی ثبت بین‌المللی و ۲۹ نشان جغرافیایی ثبت ملی شده است.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور بیان کرد: این معاونت همواره از کمبود واحدی به نام هنرهای سنتی رنج می‌برد که خوشبختانه با پیگیری‌هایی که انجام شد، در چارت جدید وزارتخانه اداره هنرهای سنتی در نظر گرفته شده است.

او افزود: در سال ۹۷ در حوزه رونق کسب و کار از واردات صنایع‌دستی از خارج از کشور جلوگیری کردیم و شیوه‌نامه مقابله با قاچاق را ابلاغ کردیم. بر اساس اعلام آمار گمرک بالغ بر یک میلیارد و ۱۶۸ میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی بوده که نشان‌دهنده ظرفیت صادرات‌مان است. همچنین صادرات چمدانی ما ۸۶۶ میلیون دلار بر اساس اعلام رسمی ۳۱ استان کشورمان است.

اجرای طرح تجاری‌سازی در ۳۱ استان

محمودیان عنوان کرد: طرح تجاری‌سازی در ۳۱ استان انجام شد. در این حوزه همایش‌ها و اطلاع‌رسانی‌های مختلفی انجام شد. دو خانه در طرح اقدام ملی مسکن با صنایع‌دستی تجهیز شد که مورد استقبال همه قرار گرفت. همچنین با ایران خودرو برای سوزن‌دوزی جلد قرآن‌ها که در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد، قرارداد امضا کردیم و در حال حاضر با شرکت سایپا در حال مذاکره هستیم.

معاون سابق صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: ۹۷ نمایشگاه منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و ۱۰۱ نمایشگاه صنایع‌دستی در هشتی وزارتخانه برگزار کردیم.

او ادامه داد: امسال بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی بیش از ۱۲۳ میلیارد تومان فروش داشته است. طی این سال‌ها فروش صنایع‌دستی بر اساس خوداظهاری که انجام شد، ۷ هزار میلیارد تومان بوده است. بازراچه‌های صنایع‌دستی رشد ۹۳ درصدی نسبت به سال ۹۸ و رشد ۹۷ درصدی نسبت به سال ۹۷ داشتند. همچنین جایگاه ما در حوزه بین‌الملل ارتقا پیدا کرد. جایگاه ویژه‌ای در غرب آسیا به عنوان کشور مرجع داریم.

محمودیان تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌هایی برای جام جهانی قطر انجام شده است. صنایع‌دستی را طی این مدت از گوشه‌نشینی بیرون آوردیم و توجه دولتمردان را به این موضوع جلب کردیم. به‌طوری‌که تفاهم‌نامه‌های مختلفی با دستگاه‌های مختلف امضا کردیم.

کد خبر 5507910 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: پویا محمودیان صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرداری تهران سازمان محیط زیست سالروز ارتحال امام خمینی حج تمتع سالروز رحلت امام سازمان هواشناسی سازمان حج و زیارت ساختمان متروپل سازمان تامین اجتماعی شورای شهر تهران حفاظت از محیط زیست علیرضا زاکانی بهشت زهرا س عزت الله ضرغامی میلیارد تومان طی این مدت انجام شد سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۷۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به نقش مهم آموزش در حفظ و توسعه صنایع دستی، گفت: آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری سازی در این حوزه است. - اخبار استانها -

مریم جلالی دهکردی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر آن که می‌تواند منتقل کننده فرهنگ یک منطقه باشد، نقش مهمی نیز در اشتغال‌زایی و تولید ثروت دارد.

وی ادامه داد: لازمه اشتغال‌زایی و تولید ثروت در این حوزه آموزش در جهت بازاریابی و تجاری‌سازی است که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح به آن دست یافت.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای صنایع دستی و آشنایی بیشتر نسل جوان با فرهنگ و صنایع دستی مناطق خود، تصریح کرد: احیای این صنایع با هدف ایجاد ثروت و معرفی هر چه بیشتر آن از جمله وظایف ما است.

جلالی دهکری ایجاد خانه‌های صنایع دستی را راهکاری در جهت تحقق این موضوع عنوان کرد و گفت: امیدواریم با کمک بخش خصوصی و ظرفیت‌های مردمی بتوانیم خانه‌های صنایع دستی را ایجاد و توسعه دهیم و آنها را محلی به منظور آموزش، نمایش و عرضه محصولات صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی تاکید کرد: نسل جوان با پیوند نسلی می‌تواند دانشی که سینه به سینه در دل اجداد و بزرگان ما وجود دارد را به عرصه دانش، محل تحصیل و آموزش و پرورش منتقل کند.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • افتتاح نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای وابسته در زابل
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز