Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@22:33:36 GMT

خبر بد درباره گونه جدید ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۶۹۵۲۰

خبر بد درباره گونه جدید ویروس کرونا

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جوندگانی مانند موش‌ها نیز می‌توانند حامل ویروس‌هایی باشند که گاهی قادر است به گونه‌های انسانی نفوذ کند. اکنون محققان سوئدی یک ویروس کرونای رایج را در میان جوندگان شناسایی کرده‌اند که پس از مکان کشف آن، ویروس "گریمسو" (Grimsö) نامیده شده است.

"sciencealert" در این باره نوشت، محققان سوئدی هنوز نمی‌دانند که آیا ویروس تازه کشف شده به هیچ وجه برای انسان خطرناک است یا خیر؛ با این وجود، یافته‌ها یادآور خوبی هستند که چرا ما باید ویروس‌های حیات وحش، به‌ویژه ویروس‌هایی که توسط حیواناتی که در نزدیکی ما زندگی می‌کنند و حمل می‌شوند را نظارت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آکه لوندکویست", ویروس‌شناس سوئدی می‌گوید: ما هنوز نمی‌دانیم که ویروس "گریمسو" چه تهدیدهای بالقوه‌ای برای سلامت عمومی ایجاد می‌کند. با این حال، بر اساس مشاهدات ما درباره ویروس‌های کرونای قبلی شناسایی شده، دلیل خوبی برای ادامه نظارت بر ویروس کرونا در بین جوندگان وحشی وجود دارد.

"موش‌های بانکی" برخی از رایج‌ترین جوندگانی هستند که در اروپا یافت می‌شوند. مسیرهای آن‌ها اغلب با گونه‌های انسانی تلاقی می‌کند و آن‌ها میزبان شناخته شده ویروس "پومالا" هستند که باعث ایجاد تب خونریزی دهنده به نام "اپیدمی نفروپاتی" در انسان می‌شود.

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، محققان در "اوپسالا"، ۴۵۰ حفره که محل زندگی این موش‌ها بود را از سایتی به نام گریمسو در غرب استکهلم بررسی کردند. با آزمایش این موجودات برای ویروس کرونا، این تیم یک "بتاکرونا ویروس" جدید را در ۳.۴ درصد از نمونه‌ها پیدا کرد.

در طول سه سال، محققان در سوئد چندین گونه ویروسی مجزا از ویروس "گریمسو" را پیدا کردند که در میان جمعیت موش‌های بانکی در گردش بود. علاوه بر این، سایر کروناویروس‌های نزدیک به هم به طور گسترده در میان حشرات در سایر بخش‌های اروپا مانند فرانسه، آلمان و لهستان توزیع شده‌اند که نشان می‌دهد این موجودات مخزن طبیعی این بیماری هستند.

ماهیت بسیار واگرایانه ویروس "گریمسو" نشانه بدی است. این نشان می‌دهد که ویروس به راحتی با میزبان‌ها و زیستگاه‌های جدید سازگار است.

مطالعات دیگر اخیراً هشدار داده‌اند که بهره‌برداری انسان از فضاهای وحشی به طور مستقیم خطر سرایت بیماری حیوانی به انسان را افزایش داده است. این خطر به‌ویژه در میان حیواناتی مانند خفاش‌ها، جوندگان و پرندگان که دارای جمعیت فراوان هستند و به راحتی با محیط‌های انسانی سازگار شده اند، قابل توجه بود.

پستانداران بزرگتر، مانند گوزن وحشی، نیز در تماس نزدیک با تمدن بشری هستند و در شمال شرقی ایالات متحده، تقریباً ۴۰ درصد از گوزن‌ها در معرض "SARS-CoV-۲" قرار گرفته‌اند. همه‌گیری کووید ۱۹ باعث نگرانی محققان شده که این ویروس در میان این میزبان‌های حیوانی جهش پیدا کند و ما را با نسخه دیگری از این بیماری دوباره آلوده کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی قیام 15 خرداد محمود دعایی ویروس کرونا موش انتقال ویروس آبله میمونی متروپل آبادان مهدی صباغی قیام 15 خرداد محمود دعایی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۹۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند