Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهره‌برداری از پروژه احداث راه‌آهن چابهار- زاهدان به عنوان استراتژیک‌ترین خط ریلی ایران با وجود چند مرحله وعده در دولت قبل هنوز محقق نشده است.

به گزارش ایران اکونومیست از زاهدان، اتصال ریلی به گواه کارشناسان از شروط اصلی بالفعل شدن ظرفیت یک بندر آن است چرا که بارهای بندر با تناژ بالا و طی مسافت‌های طولانی اصطلاحاً ریل پسند هستند و به صرفه است که با ریل جا به جا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بندری در قد و قواره چابهار عملیاتی شدن سریع‌تر اتصال ریلی نیازی فوری است؛ برای اتصال چابهار به خط ریلی سراسری، پروژه احداث خط چابهار- زاهدان از سال 89 شروع شد؛ در آن سال قطعه اول حد فاصل چابهار- زاهدان شروع شد اما پروژه به دلیل کمبود منابع خوابید. تخصیص قطره چکانی، کارگزاران پروژه را به سمت صندوق توسعه ملی برد و در نهایت رهبر معظم انقلاب شهریورماه 98 با برداشت 300 میلیون یورو از صندوق برای تکمیل پروژه موافقت کردند و این پروژه طبق وعده رئیس جمهور روحاین باید در دولت دوازدهم به اتمام می‌رسید اما همچون بسیاری پروژه‌های دیگر در این دولت خاتمه پیدا نکرد!

منصور بیجار معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان نیز دی‌ماه 99 در جلسه شورای فنی استان  سیستان و بلوچستان اعلام کرده بود: مگاپروژه راه‌آهن چابهار- زاهدان و ادامه آن به «میلک» در هشت قطعه با  45 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست که بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال ارتباط زاهدان به خاش برقرار خواهد شد و براساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان سال 1400 کل این پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

تاکنون تاریخ‌های متعددی برای زمان افتتاح این پروژه اعلام شده که موعد بسیاری از آنها نیز گذشته است. خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل مهرماه سال گذشته در این رابطه در گفت‌وگو با اظهار داشت: برای تکمیل راه‌آهن چابهار- زاهدان حدود 300 میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته که سال 1402 به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون وزیر راه: راه آهن چابهار ـ زاهدان 47 درصد پیشرفت فیزیکی دارد/ اظهار امیدواری برای اتمام کل پروژه تا 1400

مدیر طرح‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در سیستان و بلوچستان اخیراً در جمع خبرنگاران اعلام کرده: پروژه احداث راه‌آهن چابهار- زاهدان به طول 633 کیلومتر شامل 33 ایستگاه بین راهی و درون شهری و 40 دستگاه تونل تاکنون با صرف اعتبار بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طبق برنامه‌ریزی قرار است تا پایان شهریورماه 1402 به بهره‌برداری برسد.

مهدی رضایی با اشاره به اینکه قطعه ریلی زاهدان- خاش تاکنون تکمیل شده و در حال حاضر ایستگاه‌های بین راهی آن در حال ساخت است، افزود: این قطعه از پروژه راهبردی راه‌آهن چابهار- زاهدان ظرف چند ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه پیمانکار این پروژه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) است و کارفرما پروژه شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل است، خاطرنشان کرد: در قالب این پروژه 48 میلیون مترمکعب خاکبرداری، 26 میلیون مترمکعب خاکریزی و دو میلیون مترمکعب بتن‌ریزی صورت گرفته است.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بهره برداری راه آهن چابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد

به گزارش خبرنگار مهر، از صبح شنبه و با حضور وزیر علوم در شهر یاسوج، چند پروژه زیرساختی حوزه دانشگاه یاسوج مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وزیر علوم تحقیقات فناوری در آئین افتتاح سردر دانشگاه یاسوج گفت: آموزش عالی توجه ویژه به علم و فناوری را در خود جای داده است.

محمدعلی زلفی گل افزود: این مهم از برکات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی با تقدیر از دست اندرکاران احداث سردر دانشگاه یاسوج اظهار کرد: امید است این سردر نمادی برای دانشگاه یاسوج بوده و همچون خورشیدی بدرخشد.

رئیس دانشگاه یاسوج نیز در این آئین گفت: با ساخت این سردر ورودی دانشگاه از وضعیت مناسبی برخوردار شد.

بهادر کرمی با اشاره به اجرای چند پروژه عمرانی دیگر در دانشگاه افزود: با انجام محوطه سازی در کنار این سردر، بهره‌برداری از آن را شاهد بودیم.

کرمی افتتاح سردر دانشگاه یاسوج، کلنگ خوابگاه متاهلی و بازدید از چند پروژه را از برنامه‌های عمرانی این سفر دانست.

کد خبر 6089706

دیگر خبرها

  • ‌بیمارستان نیایش خرم‌آباد کی به بهره‌بردا‌ری می‌رسد؟ + فیلم
  • پایگاه شکاری چابهار یکی از یگان‌های عملیاتی و استراتژیک نیروی هوایی ارتش است
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • فاز اول بیمارستان سلامت سیب و سوران در آستانه بهره برداری
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • چند پروژه عمرانی دانشگاه یاسوج با حضور وزیر علوم افتتاح شد