Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-30@11:28:44 GMT

خشم جهانی علیه توهین به اسلام در هند

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۰۷۴۵

خشم جهانی علیه توهین به اسلام در هند

اظهارات موهن دو سیاستمدار هندی عضو حزب حاکم این کشور درباره پیامبر اسلام، نه تنها خشم مسلمانان سراسر جهان را برانگیخت که حزب بهاراتیا جاناتا نیز این اظهارات توهین‌آمیز را محکوم و آنها را از حزب اخراج کرد. این در حالی است که دولت هند نگران تأثیر این اظهارات بر روابط این کشور با کشورهای مسلمان و قطع روابط سیاسی و اقتصادی آنان با دهلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، «نوپور شارما»، سخنگوی حزب بهاراتیا جاناتا، حزب حاکم هند، هفته گذشته در جریان یک میزگرد تلویزیونی اظهاراتی موهن را درباره پیامبر اسلام و  همسر ایشان، عایشه  بیان کرد که با واکنش‌های بسیاری از سوی مسلمانان هند روبه‌رو شد؛ اظهاراتی که مسلمانان تأکید داشتند، در ادامه سیاست‌های ضد اسلامی دولت هند است. واکنش‌های مسلمانان هند باعث شد، «نوین کومار جیندال»، مسئول رسانه‌ای حزب بهاراتیا جاناتا نیز در توئیتی با تکرار اظهارات «شارما» از وی حمایت کند. حمایت او نیز با طوفان خشم مسلمانان هند روبه‌رو شد. اعتراض‌های مسلمانان هندی در نهایت باعث شد، کشورهای مسلمان منطقه و جهان، با چند روز وقفه متوجه اظهارات موهن این دو نفر شوند و کشورهای مسلمان جهان علیه دولت هند موضعگیری کنند.


روزهای سخت سفرای هند در کشورهای مسلمان
بنا بر گزارش‌ها، در پی بالا گرفتن خشم عمومی مسلمانان جهان، وزارت‌های امور خارجه‌ کشورهای مسلمان با احضار سفرای هند مراتب اعتراض خود به اظهارات توهین‌آمیز «شارما» و «جیندال» را اعلام کردند. وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای از هند خواسته است «اقداماتی قاطع و قابل اثبات علیه افرادی که اظهارات توهین‌آمیز و تعرض به کرامت پیامبر اکرم(ص) داشتند»، اتخاذ کند و در کنار آن «اقداماتی فوری در حفاظت از اقلیت‌های خود در برابر نقض حقوق بشر انجام دهد.» پاکستان همچنین از جامعه بین‌الملل خواست تا وضعیت اسلام‌هراسی در هند را دریابد.


در همین حال قطر نیز که روابط تجاری گسترده‌ای با هند دارد و نزدیک به 40 درصد از گاز مورد نیاز هند توسط این کشور تأمین می‌شود، سفیر این کشور در دوحه را فراخواند. به گزارش سایت خبری هندی «پرینت»، «ماجد محمد الانصاری»، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر خبر داد در این نشست، دولت قطر از دولت هند خواست فوراً این اظهارات را محکوم کرده و از همه مسلمانان جهان عذرخواهی کند. سفیر هند در قطر نیز کسانی را که چنین اظهاراتی بیان کرده‌اند، «عناصر شیطانی» خواند که می‌خواهند «قدرت و روابط دوجانبه هند را تضعیف کنند.» به گزارش خبرگزاری «رویترز»، کویت هم سفیر هند را احضار کرد و یادداشت اعتراضی به وی داد که در آن اظهارات موهن دو مقام هندی رد و محکوم شده است.


وزارت امور خارجه ایران نیز سفیر هند در تهران را فراخواند. در این نشست، سفیر هند با اظهار تأسف و غیرقابل قبول خواندن هرگونه توهین به پیامبر اسلام(ص)، اعلام کرد، این موضع حکومت هند که بیشترین احترام را به ادیان قائل است، نبوده و شخص اهانت‌کننده هیچ سمت دولتی نداشته و فقط جایگاه حزبی داشته و از این جایگاه هم اخراج شده است.


سازمان همکاری اسلامی که دومین سازمان بزرگ بین دولتی در جهان پس از سازمان ملل متحد، با جمعیتی بالغ بر 1.8 میلیارد نفر است نیز در بیانیه‌ای این اظهارات موهن را محکوم و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این اهانت‌ها در چهارچوب تشدید نفرت و اسلام‌ستیزی در هند و اقدام‌های سیستماتیک علیه مسلمانان و اعمال محدودیت بر آنها بویژه در زمینه ممنوعیت حجاب در تعدادی از ایالت‌های هند و تخریب اموال مسلمانان است.» این بیانیه همچنین از مقام‌های هندی خواسته تا سلامت، امنیت و رفاه جامعه مسلمانان هند را تضمین کنند.


«احمد بن حمد الخلیلی» مفتی عمان نیز در توئیتی با محکوم کردن این اظهارات نوشت: «جسارت وقیحانه سخنگوی رسمی حزب افراطی حاکم هند به پیامبر اسلام(ص) به مثابه جنگ با مسلمانان در سراسر جهان است.»
«محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله یمن نیز با محکوم کردن این اظهارات گفت: توهین سخنگوی حزب حاکم هند به پیامبر گرامی اسلام(ص)، نشان‌دهنده ورشکستگی اخلاقی است.
عربستان نیز در بیانیه‌ای با محکوم کردن این اظهارات از اقدام حزب بهاراتیا جاناتا برای تعلیق فعالیت سخنگوی توهین‌کننده این حزب استقبال و بر موضع ثابت ریاض مبنی بر احترام به همه عقاید، ادیان و مذاهب تأکید کرد.


لازم به ذکر است، همان‌طور که سایت روزنامه «ایندین اکسپرس» نوشته است، هند علاوه بر وابستگی به نفت خام و گاز، روابط تجاری گسترده‌ای با بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه دارد. برای مثال ارزش کل تجارت هند با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دو سال 2020 و 2021 به بیش از 87 میلیارد دلار می‌رسید. ضمن اینکه در همین سال کل تجارت دوجانبه هند با این کشورها نزدیک به 27 درصد رشد داشته است. بنابر این واکنش این کشورهای مسلمان در کنار سایر کشورهای مسلمان که هند روابط تجاری با آنها دارد، برای دهلی اهمیت زیادی دارد.


واکنش دولت هند
در پی این واکنش‌های تند، دولت هند تلاش کرد با برخوردهایی با دو سیاستمدار حزب بهاراتیا جاناتا، اذهان عمومی مسلمانان را آرام کند. به گزارش «رویترز»، دولت هند بر همین اساس، با تأکید بر احترام به همه مقدسات، عضویت «نوپور شارما»، سخنگوی حزب بهاراتیا جاناتا را در این حزب تعلیق و اعلام کرد، تحقیقات بیشتر درباره این اظهارات انجام خواهد شد. دولت هند همچنین قطع عضویت «نوین کومار جیندال»، مسئول رسانه‌ای حزب بهاراتیا جاناتا را از این حزب اعلام کرد.
«شارما» یکشنبه شب در توئیتی با عذرخواهی ضمنی نوشت: «هرگز قصد صدمه زدن به احساسات مذهبی دیگران را نداشته‌ام و می‌خواهم بی‌قید و شرط سخنانم را پس بگیرم.» «جیندال» نیز در توئیتی مشابه مدعی شد: «من فقط سؤالاتی را مطرح کردم، اما این بدان معنا نیست که مخالف دینی باشم.»


حمله‌های داخلی به دولت هند
دولت هند در حالی با واکنش تند کشورهای مسلمان به اظهارات دو نفر از اعضای حزب حاکم، روبه‌رو شده که در داخل کشور نیز با واکنش‌های سیاسی و اجتماعی گسترده‌ای مواجه شده است. در حالی که مسلمانان هند از روز نخست انتشار سخنان «شارما» خیابان‌های شماری از شهرهای هند را اشغال کرده و مراتب اعتراض خود را به این سخنان بیان داشته‌اند، پاره‌ای از این تجمعات نیز رو به خشونت گذاشته است. به گزارش «الجزیره» این اظهارت خشم کاربران شبکه‌های اجتماعی در کشورهای عربی را نیز برانگیخته است و آنان در پیام‌های خود، خواستار تحریم محصولات هندی شده و این کشور را به پیروی از فرانسه در ترویج اسلام‌هراسی متهم کردند. در شماری از کشورها مثل پاکستان نیز تجمع‌های اعتراض‌آمیز برگزار شد.
اما در کنار این اعتراض‌ها، حزب کنگره که حزب رقیب بهاراتیا جاناتا محسوب می‌شود نیز شدیدترین حملات کلامی خود را نثار حزب حاکم کرد. به گزارش خبرگزاری هندی «ایژن نیوز اینترنشنال»، «راندیپ سینگ سورجوالا»، دبیرکل و سخنگوی حزب کنگره هند، در انتقادی تند به حزب رقیب گفت: «حزب حاکم بارها با طراحی‌های قبلی به تمدن اخلاقی هند توهین کرده و با تفرقه انداختن و گسترش نفرت دو جامعه و مذهب را در این کشور روبه‌روی هم قرار داده است.» وی سپس با اشاره به اخراج و تعلیق عضویت دو عضو حزب بهاراتیا جاناتا گفت: «این اقدامات که آشکارا تحت فشارهای خارجی انجام شده، نشان‌دهنده موضعگیری‌های سست دولت مودی است.»


با این حال همان طور که «سبا نقوی»، روزنامه‌نگار مستقر در دهلی، به «الجزیره» گفته است، حزب حاکم هند در چند سال گذشته بارها با به راه انداختن حملات گسترده به مسلمانان هند از نظر سیاسی بهره‌های زیادی برده است، اما این بار برخلاف همیشه خود را رو در رو با جهان اسلام دیده است و می‌داند باید تاوان بین‌المللی اقدامات اسلام‌ستیزانه خود را بدهد. بنابراین برای رهایی از خشم مسلمانان بلافاصله با دو مقام ارشد خود که این اظهارات را بیان داشته‌اند، برخورد و اعلام کرد به همه ادیان احترام می‌گذارد. اما در بیانیه خود به طور مستقیم هیچ اشاره‌ای به توبیخ اساسی دو مقام این حزب نکرد.»
 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حزب بهاراتیا جاناتا کشورهای مسلمان اظهارات موهن پیامبر اسلام مسلمانان هند بیانیه ای امور خارجه سخنگوی حزب دولت هند حزب حاکم سفیر هند حاکم هند روبه رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۰۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • نگاه به ماجرای غزه از منظر «ما رأیت إلا جمیلا»
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • آخرین اظهارات سردار حاجی زاده درباره عملیات نظامی علیه اسرائیل + فیلم
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • دستگیری عاملان توهین به وینیسیوس در ال‌کلاسیکو
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت
  • خیزش دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی ظرفیت جهانی شدن دارد
  • شکست جادوگر بریتانیایی پس از توهین به وفایی