Web Analytics Made Easy - Statcounter

بحران اوکراین و درپی آن وضعیت کالاهای اساسی مردم دنیا و بخصوص نیاز کشورهای صنعتی به نفت باعث شده تا اکنون کمتر کشوری برنامه‌ریزی لازم برای مدیریت بحران‌های قریب‌الوقوع غذایی و انرژی درپی نگرفته باشد.

روزنامه ایران: این مسأله باعث شده تا شکل جدیدی از روابط بین کشورها در حال رقم خوردن باشد. اتفاقی که برای جمهوری اسلامی ایران نیز فضایی را ایجاد کرده است که اکنون بدون عقب‌نشینی در حوزه پیشرفت‌های هسته‌ای خود و بدون تن دادن به زیاده‌خواهی‌های ایالات متحده، با فروش کمتر نفت درآمدی بیشتر را برای کشور در شرایط تحریم به دست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درآمدی که کارشناسان آن را نزدیک به درآمد پیش از تحریم می‌دانند. چرا که اتفاقات جهانی منجر به آن گشته است تا قیمت نفت به دو برابر افزایش پیدا کند و تبعات مختلفی برای کشورها داشته باشد.


بحران از امریکا شروع شد
در مقابل امریکا از زمان روی کار آمدن جو بایدن شاهد افزایش دوبرابری قیمت بنزین بوده و نارضایتی‌ها از مقامات کاخ سفید هر روز بیشتر می‌شود. از پایان ژانویه 2021 یعنی نخستین هفته روی کار آمدن بایدن، هر گالن بنزین در امریکا تنها 2،39 دلار بوده اما اکنون متوسط قیمت یک گالن بنزین در این کشور به 4 دلار و 81 سنت رسید که بالاترین رقم در تاریخ این کشور محسوب می‌شود. این وضعیت می‌تواند آرای شکننده دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای این کشور را بیش از پیش متزلزل کند. درحالی که افزایش قیمت سوخت در امریکا طی یک ماه اخیر رکوردهای جدیدی را ثبت کرده است، بسیاری از ناظران حتی انتظار افزایش بیشتر قیمت‌های جهانی و حتی کمبود انرژی در برخی کشورها را دارند. روزنامه «لا ونگوردیا»، چهارمین روزنامه پرفروش اسپانیا نیز نوشت، قیمت بنزین در اسپانیا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، یک لیتر بنزین 48 درصد گران‌تر شده و قیمت گازوئیل نیز 56 درصد افزایش یافته است. چندی پیش، رابرت‌ هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان در یک مصاحبه تلویزیونی هشدار داد‌ اگر اتحادیه اروپا تحریم نفتی روسیه را تصویب کند، بخش شرقی آلمان با کمبود بنزین مواجه خواهد شد. همه اینها منجر به افزایش فشارها بر تصمیم‌گیران غربی برای تجدیدنظر در برخی سیاست‌های آنها شده است.


افزایش صادرات نفت ایران به چین
همین موارد باعث شده است تا وبگاه شبکه بلومبرگ در خبری اعلام کند ایران امسال صادرات نفت را بالا برده است که مقادیر بیشتر آن هم به چین ختم می‌شود. بلومبرگ همچنین در گزارشی درباره تأثیر تحریم‌های امریکا بر صادرات نفت ایران به نقل از گروه ویتول، بزرگ‌ترین شرکت مستقل در زمینه تجارت نفت و انرژی مدعی شده است، امریکا ممکن است حتی بدون احیای توافق هسته‌ای اجازه بدهد مقادیر بیشتری از نفت تحریم‌شده ایران به بازارهای جهانی راه پیدا کند! بلومبرگ در این باره نوشت: درحالی که توافقی جدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران را محدود خواهد کرد و موجب سبک‌ شدن تحریم‌های اعمال شده امریکا بر صادرات انرژی آن خواهد شد، مذاکرات میان تهران و قدرت‌های جهانی در این زمینه از ماه مارس متوقف شده است. تاجران نفت نسبت به اینکه این مذاکرات به یک توافق منتهی شود، بدبین هستند. با وجود این، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا باید به این تصمیم برسد که ضرورت پایین آوردن قیمت‌های بی‌سابقه سوخت پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا بر مزایای اجرای سرسختانه تحریم‌ها از جمله از طریق توقیف بیشتر نفت‌کش‌های ایرانی ارجحیت دارد.


تلاش امریکا در جلوگیری از فروش نفت ایران
ادعای بلومبرگ درخصوص اجازه دادن امریکا به ایران برای فروش نفت درحالی مطرح شده است که جهان تشنه انرژی بوده و کشورهای صنعتی به منابع در دسترس انرژی نیازمند هستند. با وجود این ایالات متحده ماه گذشته با چراغ سبز نشان دادن به یونان و دزدیدن نفت ایران نشان داده، در صورتی که بتواند همچنان مانع از فروش نفت ایران شود از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد. از همین رو می‌توان گفت افزایش فروش نفت ایران در شرایط کنونی و چشم‌انداز افزایش مجدد آن در ماه‌های آتی، نه به دلیل اراده ایالات متحده برای این کار که به دلیل شرایط ویژه جهانی و نیاز کشورهای مختلف به تأمین امنیت انرژی خود باشد.


انتقاد هند از تحریم نفتی تهران
شرایط ویژه جهانی باعث شده است تا صدای اعتراض بسیاری از کشورها شنیده شود. به عنوان نمونه «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند که چند روز قبل در «مجمع ۲۰۲۲ گلاب‌سِک» در پایتخت اسلواکی صحبت می‌کرد، از مواضع کشورهای غربی در ارتباط با ایران انتقاد کرد. وی گفت: «بیایید منصفانه و بی‌طرفانه صحبت کنیم. چرا اجازه نمی‌دهند نفت ایران و ونزوئلا وارد بازار شود؟ آنها به هر منبع نفتی که ما داریم، فشار وارد کرده‌اند و سپس می‌گویند که شما نباید به بازار بروید و بهترین معامله را برای مردم خود دریافت کنید. این رویکردی منصفانه نیست.» افزایش انتقادات از جانب کشورهایی که در وزن‌کشی‌های جهانی به عنوان دولت‌های نزدیک به امریکا شناخته می‌شوند، نشان از آن دارد که کشورهای دنیا تحمل پیروی از دستورات یکجانبه ایالات متحده را ندارند و هر روز فضای بیشتری برای خنثی‌سازی تحریم‌ها برای کشورمان فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده نفت ایران تحریم ها فروش نفت باعث شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۱۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳

امتداد- اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک ملی ایران در نخستین روز از همایش ارزیابی عملکرد سال 1402 و تبیین اهداف سال 1403 بانک ملی ایران ضمن بررسی و تبادل نظر در خصوص شاخص های عملکردی شعب بر اهمیت استفاده از ابزارهای مالی تعهدی برای ارائه خدمات بهینه به مشتریان تاکید کردند و بسیج امکانات و فعال شدن همه ظرفیت های بانک را در راستای جذب منابع پایدار و ارزشمند و افزایش کسب سهم از بازار همسو با سیاست های راهبردی و اعتباری بانک در سال جاری را مهم دانستند.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، این همایش که با حضور اعضای هیأت مدیره، قائم مقام،اعضای هیأت عامل، معاونان، رؤسای ادارات کل، رؤسای ادارات امور شعب استان‌ها و شعب مستقل بانک برگزار شد، حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با بیان این که در سایه رهنمودهای مدیرعامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل و مدیران ارشد بانک توانستیم سال گذشته شاهد تحولات و دستاوردهای بزرگ و خوبی باشیم،افزود: کسب رتبه نخست در شبکه بانکی، رفع تراز نقدینگی، موفقیت در مدیریت دارایی و بدهی و افزایش سهم بازار از مهمترین دستاوردهایی بود که در سال گذشته با حمایت های واحد های صف و ستاد بدست آمد.

گام های بلند در مسیر کسب سهم از بازار

وی با توصیف این مطلب که با تکیه بر کارِ گروهی و توان همکاران در تمامی ارکان بانک توانستیم مجدد با کسب سهم از بازار در رتبه نخست کشور بایستیم، گفت: امسال بنا داریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و هماهنگی‌های به عمل آمده، سهم بیشتری از بازار را به دست آوریم تا بانک را به عنوان بانکی ارزش‌آفرین و تحول‌آفرین همانند گذشته در نظام بانکداری کشور و معرفی کنیم.

مونسان با بیان این که بهار بانک را از ابتدای فصل بهار امسال رقم خواهیم زد، گفت: در سال جاری مصمم هستیم با کمک و تلاش همکاران در راستای تحقق شعار سال و اهداف بانک قدم های مناسب و خوبی را برداریم.

وی با اشاره به این که برای موفقیت باید همه دست به دست هم در مسیر توسعه و موفقیت حرکت کنیم، اظهارداشت: با طراحی و تدوین سیاست ها و اهداف بانک برای سال ۱۴۰۳ ما انتظار داریم که تمامی همکاران در واحد های صف و ستاد در سراسر کشور براساس نقشه راه موجود حماسه ای دیگر را خلق کنند.

عضو هیات عامل بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش با برشمردن این نکته که نیروی انسانی  موتور محرکه بانک است، گفت: ما در سال جاری با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود به دنبال جذب مستمر منابع ارزشمند و پایدار و همچنین افزایش سهم بازار در تمامی شاخصه ها هستیم .

معاون امور شعب بانک ملی ایران در بخش دیگری از سخنانش در این همایش از ایجاد و راه اندازی طرح اقتدار ملی خبر داد و تصریح کرد: این طرح از ابتدای امسال در راستای جذب منابع و کسب سهم از بازار بانک بزودی راه اندازی خواهد شد.

وی در بخش دیگری از این همایش طی سخنانی مدیریت بهینه منابع و مصارف را یکی از اولویت ها و برنامه های اصلی پیشِ روی بانک دانست و افزود: همکاران باید نسبت به مدیریت منابع و مصارف و تراز نقدینگی در شعب حساسیت کافی داشته باشند.

وی بزرگترین ویژگی این بانک را وجود نیروهای توانمند آن دانست و ادامه داد: در سال جاری محور اصلی حرکت بانک رفع ناترازی و استفاده از ابزارهای مالی تعهدی است.

لزوم توجه به ابزارهای تعهدی مالی

عباس پیروزی عضو هیات عامل و معاون اعتباری بانک ملی ایران در ادامه این همایش ارائه خدمات مالی و اعتباری بهینه را به مشتریان در بانک ملی ایران لازم و ضروری دانست و یادآورشد: با توجه به شرایط رقابتی و حرکت شبکه بانکی در مسیر ارائه خدمات بهینه به مشتریان، بانک ملی ایران با ارائه خدمات متنوع اعتباری در صدد برداشتن گام های موثری است.

وی در ادامه به همفکری، همکاری، همگرایی و کمک ها و حمایت های همه همکاران در رشد و گسترش بانک اشاره کرد و افزود: با سازوکاری مناسب و تامین زیرساخت های اساسی زمینه موفقیت در بانک را فراهم خواهیم کرد.

معاون اعتباری بانک ملی ایران استفاده از ابزارهای تعهدی مالی را از اولویت های بانک دانست و افزود: در راستای تحقق شعار سال و دست یابی به اهداف بانک با استفاده از ابزارهای تعهدی منابع خوبی را برای اجرای پروژه های تولیدی و صنعتی در کشور جذب خواهیم کرد.

در بخشی از این همایش ضمن ارزیابی عملکرد واحدها و پاسخگویی به سوالات حاضران، بر نقش مشتری محوری در تحول بانکداری، لزوم داشتن محصولات برتر، توجه به نیاز مشتری، جذب منابع، فرآیندهای جدید بانکداری و… تاکید شد.

گفتنی است، در این همایش اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد بانک ضمن بررسی عملکرد سال گذشته و تشریح اهداف و سیاست های اعتباری سال جاری به بیان طرح دیدگاه ها و ارائه نظرات خود پرداختند و مهمترین سیاست ها و برنامه های کاری پیش روی بانک و همچنین موضوعات و ‏سوالات مطرح شده در قالب چندین کارگروه تخصصی ‏نظیر طرح اقتدار ملی، فناوری، اعتباری، بازار ‏سرمایه ، بازارانرژی، مرکز مطالعات اقتصادی و بانکداری اسلامی و گروه های مدیریتی مناطق تهران، یک و دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با ارائه پیشنهاداتی، راهکارهایی برای عملیاتی کردن هر چه بهتر برنامه های بانک مطرح شد.

در بخش دیگری از این همایش نیز شاخص های عملکردی بانک در بخش های مختلف توسط حامدرضا فقیهیان علیرضائی، رئیس و میثم سراج معاون اداره کل تحقیقات و مدیریت استراتژیک بانک مورد بررسی قرار گرفت.

در این همایش از طرح اقتدار ملی با هدف ایجاد انگیزه برای همکاران در راستای جذب منابع جدید و تلاش برای افزایش کسب سهم از بازار رونمایی شد.

در کارگروهی دیگر هم که با حضور معاونان و مدیران امور سه گانه برگزار شد، هر یک از مدیران حاضر به بیان نقطه نظرات خود درباره امور بانک پرداختند و پیشنهادها و پرسش های خود را مطرح کردند.

لازم به ذکر است، این همایش فردا در روز دوم نیز با حضور مدیر عامل، اعضای هیات مدیره، هیات عامل، معاونان، مدیران امور، روسای ادارات کل، ادارات امور شعب و شعب مستقل بانک پیرامون ارزیابی عملکرد واحد های بانک و بررسی نقشه راه سال جاری پیگیری خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • تاکید بر جذب منابع پایدار و افزایش سهم بازار محور همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۳
  • بایدن از تحریم گردان‌های نظامی رژیم صهیونیستی صرفنظر کرد
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها