Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مسئول انتشارات دانش بنیان فناور از نگارش، تدوین و انتشار بیش از ۲۷۰ مجلد به صورت مکتوب و دیجیتال گفت که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به نقش مکتوبات در قالب کتب، مقالات و مجلات برای ترویج و فرهنگ‌سازی مفاهیم و دستاورد‌های زیست‌بوم دانش‌بنیان و خلاق، افزود: برای تحول اقتصاد کشور از یک اقتصاد منبع‌محور، خام‌فروش و متکی به واردات و تبدیل آن به اقتصاد دانش‌بنیان و خلاق، فرهنگ‌سازی ترویج مفاهیم نوآورانه، تغییر رویکرد فرهنگی و آگاه‌سازی جامعه امری ضروری و حیاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوآوری، بیش از هر چیز یک بنیان فکری و فرهنگی نیاز دارد و برای برخورداری از اقتصادی دانش‌بنیان و خلاق می‌بایست، فرهنگ دانشبنیانی و خلاق داشته باشیم. بر همین اساس، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از رسالت‌های اصلی خود را در فرهنگ‌سازی و تغییر رویکرد‌های فکری و فرهنگی عموم جامعه، مسئولان و سیاستگذاران بنا نهاده است.

مدیر مسئول انتشارات دانش‌بنیان فناور، با اشاره به حمایت از تولید مکتوبات فرهنگی و ترویجی این حوزه ادامه داد: انتشارات دانش‌بنیان فناور، مکتوبات سازنده و ارزشمندی را در قالب کتاب‌های ترویجی، گزارش‌های عملکرد، مستند‌های مکتوب، ویژه نامه ها، کتاب‌های تجربیات ایرانی و جهانی استارتاپ‌ها، گزارش‌های راهبردی و ماهنامه‌های «زیست‌بوم خلاق»، «سرآمد» و «دانش‌بنیان» را به انتشار رسانده است که به صورت مکتوب و دیجیتال در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

کرمی ادامه داد: محتوای این کتاب‌ها و مجلات با بهره‌گیری از زبانی نرم و همه‌فهم، متناسب با جامعه هدف نگارش شده و به چاپ رسیده است. به طوری که علاوه بر دربرگیری و گستردگی گروه‌های سنی، تخصصی و فکری مخاطبان، تصویری جامع و روشن از زیست‌بوم فناوری و نوآوری به صورت مستمر به مخاطب داخلی و خارجی ارائه دهد و به همین منظور، ترجمه آن‌ها به زبان‌های دیگر نیز در دسترس قرار گرفته است.

رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری، با اشاره به انتشار بیش از ۲۸۰ عنوان مکتوب در قالب‌های یادشده عنوان کرد: تمرکز محتوا‌های تولیدشده و انتشاریافته در قالب‌های گوناگون، بر مفاهیم، دستاوردها، عملکردها، سیاست‌ها و راهبرد‌های حوزه زیست‌بوم دانش‌بنیان و خلاق است. به طوری‌که بخش قابل توجهی از منابع، محتوا‌ها و رهنمود‌های مورد نیاز پژوهشگران و علاقمندان و فعالان این حوزه را برطرف کند و تصویر جامعی از این زیست‌بوم در اختیارشان قرار دهد.

معرفی صنایع خلاق در قالب کتاب

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با اشاره به ترویج و معرفی صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در قالب انتشار کتاب‌های با دسته‌بندی موضوعی گوناگون عنوان کرد: در قالب مجموعه‌های چندجلدی و با هدف معرفی، ترویج و اطلاع‌رسانی درباره ابعاد مختلف صنایع خلاق و فرهنگی، کتاب‌هایی توسط این انتشارات به زیور طبع آراسته شده است که اطلاعات جامع و گسترده‌ای را در حوزه صنایع مختلف خلاق به مخاطبان عام، فعالان شرکت‌های خلاق و پژوهشگران این حوزه، ارائه می‌کند.

کرمی با اشاره به انتشار مجموعه‌ای از کتب تألیفی در حوزه صنعت پویانمایی عنوان کرد: یکی از مجموعه‌های انتشار یافته توسط انتشارات دانش‌بنیان فناور، مجموعه ۶ جلدی «صنعت پویانمایی» است که به ابعاد گوناگون این حوزه خلاق از جمله فناوری‌ها، ساختار پویا نمایی در کشور‌های پیشرو، دستاورد‌های این حوزه و چشم انداز این حوزه می‌پردازد.

مدیر انتشارات دانش‌بنیان فناور با اشاره به انتشار محتوای مکتوب در سایر حوزه‌های فناوری‌های نرم و صنایع خلاق عنوان کرد: یکی از اولویت‌های اصلی سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، اولویت بخشیدن به اطلاع‌رسانی، ترویج و معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های شرکت‌های خلاق و فناوری‌ها و نوآوری‌های این حوزه است. بر همین اساس، این کتاب‌‎ها با رویکرد شناخت و آشنایی هرچه بیش‌تر مخاطبان و جامعه هدف با حوزه‌های گوناگون صنایع خلاق، از گردشگری، گیم، انیمیشن تا دیجیتال، هوشمندسازی و پویانمایی و غیره، منتشر می‌شود.

به گفته کرمی، انتشارات دانش بنیان فناور، با چاپ بیش از ۲۷۰ عنوان کتاب، ویژه نامه و ماهنامه و ... تالیفی و ترجمه ای، نقش ویژه‌ای را در فرهنگسازی و ترویج دانش و فناوری در کشور ایفا کند. بسیاری از آثار منتشر شده توسط این مرکز به عنوان منابع اثر بخش در بین دانشجویان و اعضاء هیأت علمی دانشگاه‌های کشور و شرکت‌های دانش بنیان و خلاق داشته و مورد استفاده و استناد قرار می‌گیرد.

شایسته یادآوری است، انتشارات دانش بنیان فناور، با تکیه به دانش و تجربه پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه علم و فناوری، با هدف اعتلا و ارتقای اسناد مکتوب زیست‌بوم دانش بنیان و خلاق، آگاهی و تاثیرگذاری در این حوزه، از یک دهه گذشته تا کنون به عنوان مرکز نشر مکتوب علم و فناوری، در مسیر انتشار کتب زیست بوم فناوری و نوآوری، با عملکرد و فعالیت‌هایی در حوزه‌های تخصصی فناوری‌های راهبردی و صنایع خلاق گام برمی‌دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کتاب پرویز کرمی فرهنگسازی کتابخوانی مجلات زیست بوم دانش بنیان و خلاق فناوری های نرم علمی و فناوری صنایع خلاق فناوری ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۱۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی