Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@13:54:18 GMT

(ویدئو) پوست مصنوعی جدیدی که درد را حس می‌کند!

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۲۴۳۷

(ویدئو) پوست مصنوعی جدیدی که درد را حس می‌کند!

‍‍‍‍‍‍

فرارو-تیمی از مهندسان دانشگاه گلاسکو اسکاتلند یک پوست مصنوعی با نوع جدیدی از سیستم پردازش مبتنی بر "ترانزیستور‌های سیناپسی" ساخته اند که مسیر‌های عصبی مغز را برای یادگیری تقلید می‌کند. دست رباتیکی که از این پوست هوشمند استفاده کند، توانایی قابل توجهی در یادگیری واکنش به محرک‌های خارجی نشان می‌دهد.

به گزارش فرارو، در مقاله جدیدی که به تازگی در مجله Science Robotics منتشر شده است، محققان نحوه ساختن نمونه اولیه این پوست الکترونیکی و چگونگی بهبود وضعیت فعلی رباتیک با استفاده از آن را شرح داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان ده‌ها سال است که بر روی ساخت پوست مصنوعی حساس به لمس کار می‌کنند. یکی از روش‌هایی که به‌طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است، پخش مجموعه‌ای از حسگر‌های تماس یا فشار در سطح پوست الکترونیکی است که اجازه تشخیص تماس به یک جسم را می‌دهد. سپس داده‌های حسگر‌ها برای پردازش و تفسیر به رایانه ارسال می‌شوند. سنسور‌ها معمولاً حجم زیادی از داده‌ها را تولید می‌کنند که پردازش مناسب و پاسخ‌دهی به آن زمان زیادی لازم دارد و تاخیر‌هایی را ایجاد می‌کند که می‌تواند اثربخشی بالقوه پوست را در کار‌های دنیای واقعی کاهش دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پوست الکترونیکی جدید تیم گلاسکو با الهام از نحوه تفسیر سیگنال‌های پوست توسط سیستم عصبی محیطی انسان و با هدف حذف تأخیر و مصرف انرژی توسط سیستم عصبی محیطی طراحی شده است. برای ساختن یک پوست الکترونیکی که پاسخ گویی کارآمدی از خود نشان می‌دهد، محققان شبکه‌ای از ۱۶۸ ترانزیستور سیناپسی ساخته شده از نانوسیم‌های اکسید روی را مستقیماً روی یک سطح پلاستیکی انعطاف‌پذیر چاپ کردند. سپس ترانزیستور سیناپسی را به حسگر پوستی روی کف دست یک دست رباتیک مفصلی و انسانی متصل کردند.

هنگامی که سنسور‌ها لمس می‌شوند، تغییری در مقاومت الکتریکی خود ثبت می‌کنند. لمس سبک تغییرات کوچک و لمس شدیدتر، تغییرات بزرگتری در مقاومت‌ها ایجاد می‌کنند. این ورودی برای تقلید از نحوه عملکرد نورون‌های حسی در بدن انسان طراحی شده است. در نسل‌های قبلی پوست الکترونیکی، این داده‌های ورودی برای پردازش به کامپیوتر ارسال می‌شد. سپس مداری که در پوست تعبیه شده بود، به عنوان یک سیناپس مصنوعی عمل می‌کرد و ورودی را به یک ولتاژ ساده کاهش می‌داد که فرکانس آن بر اساس سطح فشار اعمال شده به پوست متفاوت بود و روند واکنش را سرعت می‌بخشید.

"پروفسور داهیا "می گوید:« همه ما در اوایل زندگی خود یاد می‌گیریم که به محرک‌های غیرمنتظره مانند درد واکنش مناسبی نشان دهیم تا از آسیب رساندن دوباره به خودمان جلوگیری کنیم. پوست الکترونیکی راهی مختصر برای توضیح فرآیند یادگیری از محرک‌های بیرونی است. آنچه ما توانستیم از طریق این فرآیند ایجاد کنیم، یک پوست الکترونیکی است که قادر به یادگیری توزیع شده در سطح سخت افزار است و نیازی به ارسال پیام‌ها به یک پردازنده مرکزی پیش از اقدام ندارد. این قابلیت کار را تا حد زیادی تسریع می‌کند. ما معتقدیم که این پوست مصنوعی گام جدیدی در ایجاد پوست الکترونیکی چاپی نورومورفیک در مقیاس بزرگ است که قادر به پاسخگویی مناسب به محرک‌ها باشد.»

منبع: techxplore

منبع: فرارو

کلیدواژه: پوست مصنوعی پوست الکترونیکی پوست مصنوعی محرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۲۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، کارشناس هواشناسی گفت: استان های چهارمحال و بختیاری، کهگلیویه و بویر احمد، استان فارس و مناطقی از استان های کرمان و یزد، شرایط رگبار بهاری به ویژه در ساعات بعدازظهر در این استانها مهیاست.

صحبت های کارشناس هواشناسی را در ویدئو ببینید.

کد خبر 847421 منبع: صدا و سیما برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • چین از مدل هوش مصنوعی تبدیل متن به ویدئو رونمایی کرد
  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان؛ علت چیست؟!
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • سامانه بارشی جدیدی در راه کشور | رگبار بهاری در این استان ها | چه زمانی هوا گرم تر می شود؟