Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضوهیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: کسانی که چنین وانمود می‌کنند که تامین بخشی از قطعات خودروی ایران به دلیل تحریم‌ها توسط چین نقطه منفی صنعت خودرو به شمار می‌رود، ستون پنجم دشمن هستند، چرا که با اینگونه اظهار نظر‌ها صنعت خودرو را زمین می‌زنند.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد وحیدی عضو فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی روز‌های گذشته در گفتگو با ایسنا بر این موضوع تاکید کرده که ۱۰۰ درصد قطعات خودرو در ایران چینی است! وی با تاکید بر این موضوع که در گذشته مونتاژ اروپایی داشتیم و اینک مونتاژکار چینی شده ایم، موضوع تولید داخلی خودروسازی داخلی را به شدت زیر سوال برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت و کارشناس بازار خودرو در گفتگو با دانشجو تحلیلی بر سخنان این نماینده مجلس شورای اسلامی دارد که در ادامه تقدیم می‌شود.

امیر حسین کاکایی؛ کارشناس بازار خودرو و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با دانشجو در خصوص اظهار نظر برخی مدیران و مسوولان، درباره صنعت خودروسازی و وابسته بودن کامل صنعت خودروسازی به قطعات چینی را رد کرد و در این باره گفت: متاسفانه برخی از مسوولین و نمایندگان درباره صنعت خودروسازی کشور سخنانی می‌گویند که واقعی نیست. یکی از این موارد سخنان نماینده‌ای درباره صد درصد چینی بودن قطعات خودرو در ایران است که این موضوع به هیچ وجه واقعیت ندارد.

وی در این باره گفت: متاسفانه برخی از نمایندگان اینگونه وانمود می‌کنند که در گذشته خودروسازی ما مونتاژ اروپا بوده و اینک مونتاژ چین است، این سخنان یقینا ظلم به صنعت خودروسازی و به مردم است، چرا که واقعیت ندارد. به تازگی برخی از مسوولین سخنانی بیان می‌کنند که حتی تبعات ملی به دنبال دارد، اما نهاد‌های مرتبط، به خساراتی که از اظهار نظر‌های بدون کارشناسی به اقتصاد و صنعت کشور تحمیل می‌شود، توجهی نمی‌کنند.

امیر حسین کاکایی با رد این موضوع که قطعات خودرو‌های تولید ملی کاملا چینی است، گفت: اگر آنچه یک نماینده مجلس درباره صد درصد چینی بودن قطعات خودرو‌های ملی درست است قطعا مسئولین صنعت خودروسازی برای اینکه سالهاست پز تولید خودروی ملی را به ما می‌دهند، باید محاکمه شوند و اگر این مسوول سخن و اطلاعات اشتباهی داده باید بازخواست شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با ارائه مثالی در این باره برای اثبات سخنان خود گفت: برای اینکه ثابت شود خودروی تولید ایران تا چه اندازه تولید داخلی است، میزان ارزبری خودرو‌ها می‌تواند ملاک مهمی برای این موضوع باشد. از سوی دیگر با توجه به تحریم شدید اقتصاد ایران امکانی برای واردات مواد اولیه از همه کشور‌های دنیا نداریم، بنابراین در این موضوع محدود به واردات از چند کشور از جمله چین هستیم.

 

وی افزود: آنچه در این موضوع مهم است به دلیل تحریم ها، چون هیچ کشوری به ما ckd نمی‌دهد چاره‌ای غیر از واردات سی کی دی از چین نداریم، بنابراین با قاطعیت می‌توان گفت بیش از ۵۰ درصد از ۹۵۰ هزار خودروی تولید ایران خودرو و سایپا یا حتی نزدیک به ۷۰ تا ۸۰ درصد خودرو‌های تولیدی این شرکت‌ها محصول داخلی است، ارز بری نشان می‌دهد خودروی معادل ۶ هزار دلاری ۱۲۰۰ دلار و ارز بری دارد یعنی یک ششم یا یک پنجم قیمت ارز بری دارد، بنابراین بقیه قطعات در ایران تولید می‌شود، لذا بی انصافی است که درباره صنعت خودرو و تولید ملی اینگونه سخن گفته شود.

کاکایی افزود: متاسفانه برخی از مسوولین در پشت سر قوانین و دستوراتی برای صنعت خودروسازی صادر می‌کنند که به شدت به این صنعت ضربه می‌زند، از آن سمت پیش روی مردم صنعت خودروسازی را با خاک یکسان می‌کنند به گونه‌ای که گمان می‌رود تا زمانی که این صنعت را به زمین نزنند از پا نمی‌نشینند.

وی با انتقاد از اظهار نظر برخی از مسوولین که به تولید ملی لطمه می‌زند، گفت: راهی که برخی مسوولین در پیش گرفته‌اند درست نیست، ضمن اینکه تحریم اقتصاد ایران که صنعت خودروسازی نیز تبعات آن را پس می‌دهد ربطی به خودروساز و این صنعت ندارد. کسانی که چنین وانمود می‌کنند که تامین بخشی از قطعات خودروی ایران به دلیل تحریم‌ها توسط چین نقطه منفی صنعت خودرو به شمار می‌رود، ستون پنجم دشمن هستند، چرا که با اینگونه اظهار نظر‌ها کل نظام را زیر سوال می‌برند و صنعت خودرو را زمین می‌زنند.

امیر حسین کاکایی در پایان گفتگو با دفاع از این موضوع که خودرو‌های داخلی تولید ملی است، گفت: با بررسی آمار گمرکات می‌توان پاسخ برخی که ادعا می‌کنند صنعت خودروسازی ما مونتاژ کار چین است را دارد، چرا که عمده تولید ما داخلی است و به حمایت‌هایی که این صنعت را وارد رقابت کند به شدت نیازمند است، نه سخنانی که تخریب صنعت خودروسازی را به دنبال دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: خودرو صنعت خودرو قطعات خودرو علمی دانشگاه علم و صنعت برخی از مسوولین صنعت خودروسازی قطعات خودرو صنعت خودرو اظهار نظر تولید ملی خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۳۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری ظهر یکشنبه در جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به تولیدکنندگان، ضمن تبریک به مناسبت قرار گرفتن در آستانه روز کارگر، با تقدیر از مدیران ارشد کارخانه‌های تولیدی، اظهار کرد: با همت و تلاش کارگران و مدیران در حوزه تولید، اقتصاد کشور به حرکت در آمده است.

وی با اشاره به ویژگی‌های شاخص اقتصاد مقاومتی که طی ۱۰ سال اخیر توسط مقام معظم رهبری به عنوان سیاست کلان کشور تعیین شده، مهم‌ترین موضوع در این اقتصاد را درون‌زایی و در نهایت ایجاد مقاومت اقتصادی دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی در سایه اتکا به تولید داخل محقق می‌شود.

استاندار تهران، پویایی در اقتصاد را نشانه مجهز بودن به دانش دانست و افزود: امروز سطح رقابت در دنیا در همه عرصه‌های تولیدی مبتنی بر دانش روز است.

فخاری در ادامه با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز کارگر، این روز را نماد اتحاد یک جریان انسانی برای نشان دادن قدرت تولید عنوان و اظهار کرد: طبق منویات مقام معظم رهبری «امنیت کارگر به شغل کارگر است»، برای ایجاد امنیت در شغل، دانش افزایی و مهارت آموزی، عبور از بن بست‌های فکری و اندیشه‌ای و به روز نگه داشتن دانش‌های کسب شده و به کارگیری آن‌ها و همچنین تأمین تسهیلات و امکانات و رابطه صحیح بین کار، کارگر و کارفرما و به تعبیری مجموعه‌ای از رفتارهای صحیح چندوجهی کنار هم می‌تواند یک شغل را تضمین کند.

استاندار تهران خاطرنشان کرد: امروز رابطه کار، کارگر و کارفرما تغییر کرده و با ایجاد ساختارهایی که می‌تواند نظام فکری و رفتاری جریان تولید را دست بگیرد و هدایت کند، شاهد یک تحول اساسی در تولید کشور هستیم.

وی گفت: امروزه شاخص‌های عملکردی نظام کار و کارگری، مبتنی بر دانش و ارزش‌هایی که خلق می‌کنند و متأثر از اراده‌هایی است که به فرصت جدید و پیش برنده در حوزه اقتصاد ملی تبدیل می‌شوند و سهم آن‌ها را در حوزه اقتصاد ملی بالا می‌برد.

فخاری عنوان کرد: اگر بخواهیم موقعیت جدیدی را خلق کنیم باید خودمان را با شاخص‌های استاندارد بین‌المللی تطبیق دهیم و در جایگاهی که قرار داریم، خودمان را ثابت نبینیم تا زمینه رشد و تعالی فراهم و رابطه صمیمی بین جریان کار، کارگر و کارفرما ایجاد شود.

کد خبر 6091453

دیگر خبرها

  • اعلام قیمت ارزان ترین خودروی برقی/ کاکایی: قرار بود از مونتاژکاریها کم شود/ خودروی برقی، مصرف سوخت کشور را بالا می برد / چرا درباره مافیا آدرس غلط می دهند/ رشد داخلی سازی ارزش افزوده ایجاد می کند
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود