Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید و مصرف سم، کود و بذر استاندارد در اولویت قرار دارد، گفت: اکنون با مشکل جدی سموم تقلبی در کشور روبرو هستیم که باید این موضوع را به صفر برسانیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «سید جواد ساداتی‌نژاد» امروز سه‌شنبه در همایش روز جهانی سلامت غذا که در سالن جلسات سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، اظهار کرد: کیفیت غذا باید در حد استاندارد و ایده‌آل باشد و عدالت در کیفیت و کمیت لحاظ شود که یکی از رسالت‌های ما در حوزه تامین امنیت غذایی بشمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: سازمان حفظ نباتات یکی از سازمان‌های مهم در کشور است که وظیفه تامین سلامت غذای مردم را بر عهده دارد که کمی ناشناختگی در نام و عنوان آن وجود دارد و مردم بیشتر با سازمان غذا و دارو آشنایی دارند، اما موثر بودن سازمان حفظ نباتات باعث می‌شود هزینه‌های بهداشت و درمان کاهش یابد.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بنابراین ما هرچقدر در سازمان حفظ نباتات سرمایه‌گذاری کنیم، هزینه درمان کمتری خواهیم داشت و مردم سالم و بانشاط داشته باشیم و از لحاظ اقتصادی نیز می‌تواند موثر باشد.

ساداتی نژاد اضافه کرد: تصور می‌کنم این عدم شناخت و آگاهی از سوی مردم یکی از دلایلش این است که این سازمان خیلی شفاف و رسمی در حوزه بهداشت و سلامت غذا واگذار نشده بود، درحالی‌که وظیفه این سازمان سلامت و امنیت غذایی بوده است.


حوزه سلامت غذا به سازمان حفظ نباتات محول شد


وی گفت: در ابتدای این دوره برگشت محصول فلفل‌دلمه‌ای از روسیه داشتیم که بسیار پذیرش این موضوع سخت و ثقیل بود، اما هر تهدید و اتفاقی یک فرصت تلقی می‌شود که ما آن را به فال نیک گرفته‌ایم، زیرا شاید اگر این اتفاق در انتهای دوره دیگری می‌افتاد اقدامی برای رفع آن انجام نمی‌شد، اما در ابتدای دولت این موضوع رخ داد و سازوکاری را برای آن مهیا کردیم تا دیگر چنین اتفاقی برای محصولات کشاورزی رخ ندهد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: بنابراین از آنجا رسماً حوزه سلامت غذا به سازمان حفظ نباتات محول شد، با ایجاد یک معاونت و سازوکاری که بتواند متولی این بخش باشد. اکنون سازمانی که در حوزه وزارت جهاد کشاورزی در بخش سلامت غذا پاسخگوست که سازمان حفظ نباتات کشور با برنامه‌ریزی که دارد که به‌طورقطع در آینده وضعیت بهتری خواهد داشت و مسائل و مشکلات نیروی انسانی و اعتبارات به‌تدریج تامین خواهد شد و این سازمان بر حوزه سلامت غذا تسلط بیشتری پیدا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات یار مهم در کنار سازمان غذا و دارو است تا در تامین استاندارد‌های مهم کار خود را انجام دهند.

ساداتی نژاد گفت: امیدوارم به جایی برسیم که هر محصول غذایی که در کشور عرضه می‌شود، دارای شناسنامه باشد و مردم به‌راحتی بتوانند به اطلاعات محصول دست پیدا کنند. این شفافیت در تولید محصول علاوه بر اطمینان‌بخشی به مردم کشور باعث اطمینان دیگر کشور‌ها می‌شود.


سموم تقلبی کشاورزی به طور کامل حذف شود


وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در واقع محصول شناسنامه‌دار در بخش صادرات نشان می‌دهد کالای تولید شده تحت کنترل است و دیگر محصول ما برگشت نمی‌خورد، البته برگشت محصول در دنیا امری رایج است که برای همه کشور‌ها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: در بحث سم‌ها باید سموم تقلبی به طور کامل حذف شود، به طور مثال کشاورزان در مزارع پنبه داراب با این مشکل روبرو هستند که باید هرگونه خطا و تقلب را به صفر برسانیم که این بحث مربوط به آگاهی‌رسانی به کشاورزان برمی‌گردد. اینکه سم استاندارد درجه یک را به چه میزان، چقدر و در چه طول دوره‌ای استفاده کنند و چه زمانی پس از استفاده بتوانیم محصول را برداشت کنیم.

ساداتی نژاد تصریح کرد: این مهم نیز به ترویج و آموزش علمی در مزارع و اراضی کشاورزی برمی‌گردد، البته آگاهی‌رسانی بخشی به نظام‌مهندسی کشاورزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و همچنین رسانه‌ها برمی‌گردد که می‌توانند با کمک یکدیگر این آگاهی‌رسانی را عملیاتی کنند.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: درخواست مطالبات پست قرنطینه و دغدغه‌ای که برخی دارند، موضوع بسیار مهمی است که باید آن را برای کشور حفظ کنیم و این گنجینه بخش کشاورزی باید مورد صیانت قرار گیرد.

به گفته وی، به طور حتم باید پست قرنطینه از لحاظ نیروی انسانی و تامین مالی تقویت شود، زیرساخت مهیا شده به شکل مطلوب پیش برود. امیدواریم با رونمایی از این دو سامانه حوزه غذا را تحت کنترل بگیریم.

ساداتی نژاد گفت: سموم کشاورزی باید استاندارد باشد و این جزو وظایف ماست که باید مورد ساماندهی قرار بگیرد.

وزیر جهاد کشاورزی آگاهی سازی کشاورزان در جهت برای مصرف سموم مورد تاکید قرارداد و افزود: بحث مکانیزاسیون نیز از اهمیت برخوردار است به نحوی که سم موثر در گیاه استفاده شود که این امر نیز نیازمند کمک شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید سم و مکانیزاسیون است.


رقیب بخش خصوصی نیستیم


وی با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات در بحث کنترل آفات عمومی وظیفه خود را انجام داده است اظهار داشت: اکنون قرارگاه امنیت غذایی را داریم که در زیرمجموعه آن ستاد سلامت غذا است. ساداتی نژاد با بیان اینکه ما با بخش خصوصی رقابتی نداریم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی رقیب بخش خصوصی نیست، اگر بخش خصوصی صادقانه با قدرت و قوت وظایف خود را انجام دهد و اعتمادسازی کند، اما به طور حتم می‌توانیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم؛ در عین حال بخش خصوصی خود باید ناظر بر تولید محصولات خود باشند، زیرا هرگونه تقلب و مشکل در این بخش تمامی مجموعه را زیر سوال می‌برد.

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: قبل از اینکه سازمان حفظ نباتات و وزارت جهاد وارد عمل شود لازم است خود بخش خصوصی بر عملکرد تولیدکنندگان نظارت و کنترل داشته باشد البته سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نقش مهمی در حوزه علمی و دانش‌بنیان شدن دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.

گفتنی است، در همایش روز جهانی سلامت غذا از سامانه‌های "سماک" و "نهالستان" با حضور وزیر جهاد کشاورزی و رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سموم تقلبی بخش خصوصی بذر استاندارد وزیر جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات ساداتی نژاد سموم تقلبی سلامت غذا بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۴۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط

علی رمضانپور مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ۵۷۴ واحد پرورش طیور با ظرفیت ۲۵ میلیون قطعه به ثبت رسیده است که می‌تواند رصد دقیقی از وضعیت صنعت طیور استان را به ما نشان دهد.

وی اضافه کرد: واحد‌های ثبت شده شامل ۴۱۲ واحد نیمچه گوشتی، ۲۲ واحد مادر گوشتی، سه واحد اجداد گوشتی، ۲۴ واحد پولت تخم گذار، ۷۵ واحد تخمگذار، سه واحد مادر تخمگذار، ۲ واحد اجداد تخمگذار، ۲۵ واحد بوقلمون گوشتی، یک واحـد بوقلمون مادر، شش واحد شترمرغ و یک واحد بلدرچین است.

رمضانپور ادامه داد: این سامانه از سال ۹۷ به منظور ایجاد ساماندهی صنعت طیور در سطح استان‌های کشور و شناسایی و مدیریت این واحد‌ها راه‌اندازی شده که استان قزوین از همان ابتدا در این سامانه فعالیت مستمری داشته است.

این مسئول بیان کرد: مدیریت تولید، امکان جلوگیری از فعالیت واحد‌های غیرمجاز، قابلیت ردیابی و پیگیری و فعالیت حلقه‌های تولید، رصد میزان تولید و توزیع جوجه یک روزه، ردیابی محصول از مزارع مرغ اجداد تا مزرعه مرغ مادر، گوشتی و در نهایت کشتارگاه از مزایای این سامانه است.

مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: واحد‌های مرغداری در استان که قصد جوجه ریزی دارند اطلاعات خود را در سامانه سماصط ثبت تا سازمان جهاد کشاورزی بتواند به آنها خدمات ارائه دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • ثبت ۵۷۴ واحد پرورش طیور از قزوین در سامانه سماصط
  • سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد