Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-06@19:14:20 GMT

سیدمحمود دعایی؛ ایران به صدها مثل او نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۵۲۲۵

سیدمحمود دعایی؛ ایران به صدها مثل او نیاز دارد

او در عین حال شجاع بود از شجاعتش در رادیویی که قبل از انقلاب نقش روشنگری بر علیه سلطنت داشت هم اگر بگذریم بعد از انقلاب هم شجاعانه بدون واهمه دیدگاههایش را ابراز و منویاتش را اجرا میکرد.
او بود که اجازه داد در روزنامه تحت مدیریتش حرفهایی از جنس دیگر زده شود.
آقای محمد جوادحجتی کرمانی در زمانی که روزنامه رقیب اجدادش را به رخش می کشید با کوله باری از تجربه و دانش وصبوری که در زندان ستمشاهی آموخته بود با عنوان " کوتاه و گویا" مطالبی نو در روزنامه اطلاعات می نوشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحوم صابری با "دوکلمه حرف حساب" درددل مردم را منعکس می کرد و لبخندی هم برلبان ملت می نشاند.
در دوره ای که مذاکره مستقیم با آمریکا تابویی بزرگ بود عطاالله مهاجرانی مقاله اش در باب ضرورت مذاکره مستقیم در روزنامه اطلاعات به چاپ می رسید و ترکش هایش به دعایی اصابت می کرد و دم برنمی آورد.

صریحا از بیت و یاران امام دفاع می کرد و برای دوست شفیقش در سخت ترین دوران بدون واهمه جشن تولد می گرفت.
برای شعرا و نویسندگان غیر حکومتی و منتقد پناه بود تا بدانند یکی با شرح صدر مثال‌زدنی قدردان اندیشه آنها برای مملکت بود هرچند از نظر فکری با آنها زاویه داشته باشد.
هنرمندان می دانستند یکی هست با لباس روحانیت که آنها را خودی می پندارد و درجرگه متدینین و وطن شناسان به حساب می آورد.
دعایی در رفع زاویه بین روشنفکران و دولتمداران نقشی برجسته داشت.

مردی بود از جنس طالقانی و امام موسی‌صدر که همه اقشار را تکریم و احترام میکرد و جاذبه اش مثال زدنی بود. کاش صدها دعایی داشتیم و امید که داشته باشیم و شاید هم داریم ولی امکان بروز اندیشه خود را نیافته اند.
باید گشت و دعایی ها را پیدا کرد و دستشان را بوسید و کار قلم و فرهنگ را به آنها سپرد. انشا الله خداوند دعایی را رحمت کند و درجات معنوی او را تعالی بخشد.

کد خبر 1638946

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سید محمود دعایی سیدمحمود دعائی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید

به گزارش خبرآنلاین، فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی در نشست بررسی کتاب «تسخیر دولت» بیان کرد: باید یاد بگیریم از برخوردهای صفر و یکی در مواجهه با اندیشه‌ها پرهیز کنیم.

در این باره اقتصاد 100 نوشت: چقدر قبیح و چقدر سقوط اندیشه‌ای در جمهوری اسلامی محسوب می شود که شهید مطهری در یکی از سخنرانی های خود قسم جلاله می خورد و می گوید اگر جمهوری اسلامی تاسیس بشود تلاش می کنم تا برای معرفی مارکسیست در دانشکده الهیات یک استاد بسیار باورمند و باکیفیت بیاورم.

ببینید از آنجا به کجاها سقوط کرده ایم و دامنه حذف و سانسور کردن اندیشه ها به کجا رسیده است. به جایی رسیده‌ایم که حتی اندیشه‌های شریعتی هم توسط برخی تحمل نمی‌شود و کتاب مطهری را به جای نقد کردن خمیر می‌کنند، و این کارها را به نام دین انجام می‌دهند.

او همچنین تاکید کرد: با تکیه بر کتاب تسخیر دولت سه نشانه اصلی وجود دارد که حاکی از پدیده تسخیر دولت است که این سه نشانه عبارت است از تسلط پول و سرمایه بر سیاست‌گذاری‌ها، عدم تغییر سیاست‌ها با تغییر دولت‌ها و افراد، و عدم توجه به مسائل واقعی جامعه.

در ایران سالم‌ترین و باشرافت‌ترین افراد متهم به نفوذ می‌شوند! نفوذی کسانی‌اند که فقر و فلاکت و وابستگی را افزایش می‌دهند.

این اقتصادددان معروف خطاب به روسای قوا گفت: تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید. در تجربه قبلی حکومت یکدست، رییس جمهور وقت تمام منتقدان خود را به فساد متهم می‌کرد، اما بی‌سابقه‌ترین سقوط در شاخص فساد در دوره احمدی نژاد رقم خورد.

او گفت: مرکز پژوهش‌ها می‌گوید ۱۳۹۹ رتبه ایران از نظر کیفیت محیط زیست ۶۷ بوده و الان به ۱۳۳ رسیده است. این فرونشست‌ها، گسل‌ها، آلودگی‌ها و بحران آب انقدر کم اهمیت است؟

جریانی راه انداخته‌اند که درباره مسئله کمبود آب هر چه فریاد دارید بر سر کشاورزان بکشید. حواله دادن بحران آب به کشاورزانی که صدایی ندارند آدرس غلط است. امتیازهای غیرعادی به مافیای سدسازی می‌دهید، در حالی که از سال‌ها قبل ایرانی‌ها فهمیده بودند سدسازی در بخش‌های قابل توجهی از ایران حماقت است.

فرشاد مومنی در ادامه اضافه کرد: مافیاها به کلیشه‌های غلط درباره تورم ایران دامن می‌زنند.

۷۰ سال است مفهوم تورم ساختاری برای کشورهای در حال توسعه جا افتاده است؛ چرا کلیشه‌های نومحافظه‌کارانه‌ای که سال‌ها قبل نهادهای بین‌المللی ترویج می‌کردند هنوز تکرار می‌شود؟

این اقتصادادن در آخر با بیان اینکه الان وقت بریدن و کنار کشیدن نیست گفت: جامعه ما بیش از هر زمانی دیگری به ارتقای بنیه اندیشه ای نیازمند است پس تا اطلاع ثانوی افسردگی، سرخوردگی و بریدن ممنوع!

2323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900238

دیگر خبرها

  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • (ویدیو) کارخانه مشهور چگونه صدها تن «ژامبون» تولید می‌کند؟
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • آوارگی صدها خانواده براثر سیلاب در غور
  • لحظه یافتن یسنا از زاویه دوربین کایت هلال احمر
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • هشدار فرشاد مومنی به روسای قوا : تا کار به فاجعه نکشیده رویه‌ها را تغییر دهید