Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب آقاجری گفت: محیط زیست تضمین‌کننده حیات و سلامت جامعه است؛ خداوند نعمت عظیم وجود خور‌های متعدد را به مردم این منطقه داده است که هر کدام زیستگاه خوب و غنی از آبزیان است. جغرافیای خاص خور موسی موجب شده انوع و اقسام گیاهان و آبزیان در این منطقه وجود داشته باشد.

او می‌گوید:  قبل از احداث پتروشیمی‌ها، صیادی یکی از راه‌های امرار معاش مردم بوده است، اما با احداث صنایع پتروشیمی و رعایت نکردن موارد مربوط به محیط زیست به ویژه در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ به محیط زندگی آبزیان آسیب وارد شد به گونه‌ای که کمیت بسیاری از آبزیان بسیار کم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته احداث پتروشیمی لازم و نیاز است.

نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: قبلا حتی مردم شهر‌های اطراف ماهی مورد نیاز خود را از ماهشهر تامین می‌کردند، اما اکنون به دلیل آلودگی، مردم ماهشهر برای تهیه ماهی خوب به بنادر دیگر می‌روند.

این مقام مسئول ادامه داد: در این شرایط باید صنعت و حتی توسعه آن در کنار حفظ محیط زیست انجام شود نه اینکه کار تبلیغاتی انجام شود. صنایع پتروشیمی اقداماتی در خصوص حفظ محیط زیست انجام دادند، اما بسیار ناچیز هستند.

آقای آقاجری گفت: هنوز پساب‌های بسیاری از این مجتمع‌ها در خور‌ها ریخته می‌شود. ۲۳ مجتمع در منطقه وجود دارد که پساب آن‌ها وارد خوریات می‌شود و تهدید جدی برای محیط هستند و باید جلوی این کار گرفته شود. مشکل با احداث پنج تصفیه‌خانه حل نمی‌شود هر چند این اقدام خوب است، اما کافی نیست.

نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم جلوگیری از آلودگی آب و هوا گفت: اگر این موارد رعایت نشود سلامت مردم دچار مشکل می‌شود بنابراین انتظار می‌رود در عین فعالیت و حتی توسعه صنایع پتروشیمی، محیط زیست اولویت اول باشد و هیچ طرحی بدون پیوست محیط زیست اجرا نشود.

این مقام مسئول با اشاره به بحث احداث سد مارون ۲گفت: در حال حاضر در خوزستان با مشکل ریزگرد‌ها مواجه هستیم که منشاء این مشکل احداث سد‌ها به ویژه پس از انقلاب است.

او ادامه داد: در گذشته به ویژه در خوزستان با طغیان رودخانه‌ها آب وارد هور‌های فصلی و دائمی می‌شد، اما با احداث سد‌ها دیگر آبی در رودخانه وجود ندارد تا طغیان کند بنابراین همه تالاب‌ها و هور‌های فصلی خشک و کانون ریزگرد شده‌اند و با وزش کمترین باد، ریزدگرد‌ها بلند می‌شوند و خوزستان و حتی استان‌های اطراف را آلوده می‌کنند.

حبیب آقاجری می‌گوید: در حال حاضر رودخانه جراحی آبی ندارد و سد مارون یک نیز آب ندارد. آب شرب هندیجان و ماهشهر مشکل دارد، اما به دلیل اینکه سد مارون یک آب ندارد نمی‌توانند به ما آبی بدهند و کشت نیز ممنوع شده است، اما می‌گویند سد مارون ۲ احداث شود تا دیگر هیچ آبی وارد منطقه نشود؛ در این شرایط انتظار می‌رود آقای سلاجقه جلوی این کار را بگیرد.

نماینده مردم ماهشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از کارشناسان می‌گویند سد چم‌شیر بر رودخانه زهره، در محل سازند گچساران و منطقه نمکی احداث شده و قرار است آذرماه آبگیری شود؛ اگر این سد آبگیری شود شرایط بدتری نسبت به سد گتوند برای روستا‌های اطراف ایجاد خواهد کرد و همه زمین‌های کشاورزی به شوره‌زار تبدیل می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد مارون مردم ماهشهر محیط زیست سد مارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد