Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@08:33:46 GMT

تاثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر بازار

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۵۴۶۳

تاثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر بازار

بورس در حالی امروز رشد هزار واحدی را تجربه کرد که خروج پول حقیقی از بورس افت قابل توجهی داشته است.

به گزارش ایران اکونومیست، بازار سهام امروز در حالی با رشد در شاخص کل مواجه شد که رفتار هیجانی ناشی از اخبار سیاسی و بین المللی بر بورس سایه انداخته است.

کاهش نرخ بهره بین بانکی در روزهای اخیر نشان از عزم بانک مرکزی برای کمک به بازار سرمایه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه در نیمه ابتدایی زمان معاملات در واکنش به این کاهش سبزپوش شد و با نزدیک شدن به پایان زمان، فشار فروش نیز در بازار سرمایه افزایش پیدا کرده است.

کارشناسان تکنیکال بورس معتقدند از لحاظ تکنیکال در موج چهار اصلاح قرار داشته و این موج می ‌تواند حوالی محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی به پایان برسد و پس از آن موج صعودی شکل بگیرد.

* اخبار سیاسی مانعی برای رشد بورس

فرامرز احدی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با ایران اکونومیست، درباره واکنش بورس به اخبار سیاسی و بین المللی که این روزها در فضای رسانه ای منتشر شده است، گفت: همواره اخبار و ریسک ‌های سیاسی بر بازار سهام اثرگذار هستند، اما حساسیت بورس تهران به اخبار منفی بسیار شدیدتر از اثر تحولات سیاسی بر اقتصاد ایران است.

وی ادامه داد: بازار به عوامل صعودی مانند تورم و رشد نرخ ارز واکنش مثبت چندانی نشان نمی ‌دهد، در مقابل عوامل نزولی اثر منفی بیشتری دارند. یعنی وضعیت بازار سهام بازتاب انتظارات و ذهنیت فعالان و نقش آفرینان بازارها است.

* رشد شاخص کل و افت شاخص کل هموزن

در جریان معاملات روز سه‌ شنبه، شاخص کل بورس با افزایش هزار و 78 واحدی نسبت به روز دوشنبه به رقم یک میلیون و 515 هزار و 387 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 7 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس بر خلاف شاخص کل، با افت 940 واحدی در سطح 419 هزار و 65 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی 22 صدم درصد بوده است. شاخص کل فرابورس نیز 15 واحد پائین آمد و در سطح 20 هزار و 838 واحد قرار گرفت.

* افت خروج پول حقیقی از بازار سهام

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 447 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. میزان خروج پول حقیقی از بازار سرمایه نسبت به روز گذشته با افت 139 درصدی مواجه شده است.

در معاملات روز سه‌ شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران)، حکشتی (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران) و وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت و نمادهای کایزد (فرانسوز یزد)، پلاستح (حق تقدم کارخانجات تولیدی پلاستیران) و سپاها (سیمان ‌سپاهان‌) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

گروه های محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و بانک ها موسسات اعتباری شاهد خروج بیشترین پول حقیقی بوده و گروه سیمان، آهک و گچ نیز بیشترین ورود پول را تجربه کرده اند.

* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سرمایه

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 8 هزار و 859 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 2 هزار و 373 میلیارد تومان بود که 27 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌ دهد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 24 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 770 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در سال 1401 بوده است.

* بررسی عرضه و تقاضای پایانی بازار

در جریان معاملات روز سه شنبه، 139 سهم با رشد قیمت روبه رو شدند و 31 نماد نیز در صف خرید قرار داشتند و 200 نماد هم با افت قیمت مواجه شدند و 33 سهم در صف فروش باقی ماندند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف ‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 79 درصد کاهش یافت و 87 میلیارد تومان شد. ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 87 درصد رشد کرد و در رقم 112 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای  کایزد (شرکت فرانسوز یزد)، آسیاتک (شرکت انتقال داده آسیاتک) و سپاها (شرکت سیمان سپاهان) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات امروز به نمادهای وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان)، فسازان (غلتک سازان سپاهان)، قثابت، قچار (قند چهارمحال و بختیاری) و لپارس (پارس الکتریک) تعلق داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خروج پول حقیقی میلیارد تومان بازار سرمایه ارزش معاملات پول حقیقی نسبت به روز بازار سهام شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!

به گزارش خبرآنلاین ،در پایان معاملات چهارمین روز هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۵۴ درصدی، معادل ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۸ درصدی (معادل ۶ هزار و ۳۲۱ واحد) تا پله ۷۵۰ هزار و ۸۰۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۸۷۵ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارمین روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

کارشناسان معتقدند هرچه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چراکه ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۲۳۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

شاید اگر دنبال بهترین کلمه برای توصیف معاملات بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ بگردید، فرسایشی و خسته‌کننده کلمات متناسبی برای این مقصود به شمار رود. در همین حین، معاملات بازارهای طلا و ارز جان دوباره‌ای گرفته است.

ربع‌سکه برای اولین بار از هفته گذشته بالاتر از سطح ۱۵ میلیون تومانی قرار گرفت. از سوی دیگر نیز پس از اصلاح تندوتیز دلار تا محدوده ۶۰ هزار تومانی، اهالی این بازار شاهد برگشت قیمت هستند. این موضوع در کنار عملکرد ضعیف نماگرهای بازار سهام، تالار شیشه‌ای را در رقابت بازدهی هفتگی در جایگاه‌ آخر قرار داده است.

سرمایه‌گذاران و سهامداران انتظار دارند اوضاع معاملات با اصلاح بند س ماده ۶ قانون بودجه بهبود پیدا کند. همچنین محرک دیگری که بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد تعیین تکلیف وضعیت دلار نیماست. در صورتی که گپ میان دلار نیما و آزاد کاهش یابد، یا حداقل در مسیر کاهش قرار گیرد، تمایل سرمایه‌گذاران نسبت به خرید سهام افزایش خواهد یافت.

در حال حاضر، بدون مشخص شدن ابهاماتی که در ذهن سهامداران راجع به سقف مالیات و وضعیت دلار نیما وجود دارد، نمی‌توان انتظار متحول شدن وضعیت بازار را در روز پایانی هفته داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901504

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • گزارش روزانه بورس امروز ۹ اردیبهشت؛ افت بیش‌از ۲۰هزار واحدی شاخص