Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلسکوپ جیمز وب به زودی دوره شش ماهه آماده‌سازی خود را به پایان می‌رساند و به شکل رسمی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. در همین راستا ناسا قصد دارد نخستین تصویر تمام رنگی این تلسکوپ را منتشر کند. تلسکوپ جیمز وب ناسا که به عنوان بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین رصدخانه فضایی جهان شناخته می‌شود به زودی دوره شش ماهه آماده‌سازی را به پایان خواهد رساند و فعالیت خود را به شکل رسمی آغاز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رصدخانه فضایی طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است در تاریخ ۱۲ جولای ۲۰۲۲ برابر با ۲۱ تیر ۱۴۰۱ نخستین عکس تمام رنگی و داده‌های طیف‌سنجی خود را منتشر کند.

اریک اسمیت، دانشمند برنامه وب از ناسا در این خصوص عنوان کرد انتشار نخستین تصویر تمام رنگی تلسکوپ فضایی جیمز وب برای ما یک لحظه بسیار ویژه خواهد بود؛ چرا که می‌توانیم منظره‌ای که بشر تاکنون موفق به دیدن آن نشده را ببینیم. وی افزود این تصاویر نتیجه چندین دهه فداکاری، تلاش و رویاپردازی است.

از حدود ۵ سال قبل ناسا، آژانس فضایی اروپا، آژانس فضایی کانادا و موسسه علمی تلسکوپ فضایی (STScI) در بالتیمور طی یک مشارکت بین‌المللی تصمیم گرفتند تا محل فعالیت علمی و ماموریتی وب در فضا چگونه باشد. از این رو این که تلسکوپ فضایی جیمز وب در ابتدا از چه مکانی باید تصویربرداری کند، از مدت‌ها قبل مشخص شده است.

کلاوس پونتوپیدان، ستاره‌شناس و دانشمند پروژه‌ی وب در STScI در همین خصوص بیان کرد ما قصد داریم با انتشار اولین تصاویر و داده‌های جیمز وب، میزان قدرت ابزار‌های این تلسکوپ را به نمایش گذاشته و از ماموریت علمی آینده آن پیش‌نمایشی را ارائه دهیم. به نظر می‌رسد این تصاویر اولیه برای بسیاری از ستار‌ه‌شناسان و علاقه‌مندان به فضا هیجان‌انگیز خواهد بود.

پس از این که تمام ابزار‌های وب کالیبره، تست و توسط تیم‌های علمی و مهندسی به تایید برسند، نخستین تصویر و داده‌های طیف‌سنجی نیز تولید می‌شوند. تیم ماموریت داده‌ها لیستی از اهدافی که توسط یک کمیته بین‌المللی برای اعمال قابلیت‌های قدرتمند وب انتخاب شدند را ثبت خواهد کرد تا در ادامه تیم تولید، این داده‌ها را به شکل تصاویری برای ستاره‌شناسان و سایر علاقه‌مندان به این حوزه پردازش کند.

آلیسا پاگان، توسعه‌دهنده‌ی تصاویر علمی در موسسه‌ی علمی تلسکوپ فضایی نیز در این خصوص بیان کرد از این که در چنین ماموریتی حضور دارم به خودم افتخار می‌کنم. وی افزود فرایند تبدیل داده‌های خام تلسکوپ به تصاویر نهایی که بتواند اطلاعات علمی در مورد کیهان را نشان دهد، حدود چند هفته تا یک ماه به طول می‌انجامد.

جوزف دی‌پاسکوال، توسعه‌دهنده اصلی تصاویر علمی در موسسه تلسکوپ فضایی در مورد این که در نخستین تصویر رنگی تلسکوپ جیمز وب شاهد چه منظره‌ای خواهیم بود گفت هرچند انتظارات ما از این تصویر از مدت‌ها قبل مشخص شده است، اما به دلیل این که جیمز وب یک تلسکوپ جدید بوده و داده‌های فروسرخ از وضوح بالا بهره می‌برند، تا هنگامی که اولین تصاویر منتشر نشود نمی‌توان دقیقا اعلام کرد نخستین تصویر تمام رنگی جیمز وب چه چیزی را به معرض نمایش خواهد گذاشت.

تصاویر تمام رنگی که طی تیرماه توسط ناسا منتشر خواهد شد اولین تصاویری محسوب می‌شوند که می‌توانند قابلیت‌های علمی کامل تلسکوپ جیمز وب را نشان دهند. علاوه بر این، جیمز وب داده‌های طیف سنجی را نیز به ثبت خواهد رساند که ستاره‌شناسان به کمک آن‌ها قادرند از داده‌های نوری به اطلاعات دقیقی دست پیدا کنند.

همچنین نخستین بسته تصاویر از داده‌های طیف سنجی مواد آغاز کار این تلسکوپ برای بررسی چرخه حیات ستارگان، تکامل کهکشان در طول زمان و جهان اولیه خواهد بود. ناسا علاوه بر انتشار تصاویر تمام رنگی، تمام داده‌های راه‌اندازی وب که در زمان تراز کردن تلسکوپ و آماده‌سازی ابزار‌ها جمع‌آوری کرده است را نیز به شکل عمومی منتشر خواهد کرد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: اخبار فناوری فناوری فناوری اطلاعات فناوری نانو فناوری نوین داده های طیف سنجی تلسکوپ جیمز وب نخستین تصویر تلسکوپ فضایی تمام رنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیک شگفتی‌ها

  تا این لحظه کاروان ایران با ۳۱سهمیه در المپیک حضور خواهدداشت و کمیته ملی المپیک پیش‌بینی کرده است که تعداد سهمیه‌های ایران به عدد ۳۵ برسد. باید اضافه کرد که هنوز مسابقات کسب سهمیه در رشته‌های مختلف برپاست و باید منتظر کسب سهمیه‌های بیشتر برای کاروان کشورمان باشیم. 
     
تاریخ‌سازی ورزشکاران ایران
اولین تیمی که موفق به کسب سهمیه در سال جدید شد، تیم ملی شمشیربازی ایران بود که در عید نوروز سهمیه تیمی خود را برای حضور در المپیک گرفت و تعداد سهمیه‌های ایران را به عدد ۲۰ رساند. پس از آن اتفاقات خوب پشت‌سر هم افتاد و محمد بیرانوند ۱۵ ساله در رشته تیراندازی تراپ موفق به کسب سهمیه المپیک شد و اولین سهمیه المپیک تاریخ اهداف پروازی را به دست‌آورد؛ اتفاقی که تقریبا هیچ‌کس انتظارش را نداشت. به این شگفتی باید نام مهدی الفتی را هم اضافه کرد. او پس از تاریخ‌سازی خود در بازی‌های آسیایی، در رشته ژیمناستیک باز هم تاریخ‌سازی کرد و اولین سهمیه المپیکی ایران را به نام خود ثبت کرد. شگفتی‌ها اما تمام نشد و ترکیب مهسا جاور و زینب نوروزی اولین سهمیه قایق دو نفره در تاریخ قایقرانی را برای ایران گرفتند. البته قایقرانی توانست دو بار تاریخ‌سازی کند. برای اولین بار در قایق دونفره سهمیه گرفت و برای اولین بار با بیشترین تعداد ورزشکار‌(پنج ورزشکار) در المپیک شرکت می‌کند. به این لیست باید نام شاگردان حسن رنگرز را هم اضافه کرد. تیم ملی کشتی فرنگی حالا به اولین و تنها تیمی در جهان تبدیل شده‌ که شش سهمیه المپیک پاریس را گرفت‌ و با ترکیب کامل به پاریس اعزام می‌شود. سایر تیم‌ها این شانس را خواهند داشت که در استانبول ترکیب خود را کامل کنند. 
     
المپیک بدون ستاره‌ها 
اگرچه تاریخ‌سازی ورزشکاران کشورمان در رشته‌های مختلف، خوشحالی بی‌اندازه‌ای داشت اما نبود برخی ستاره‌هایی که انتظار حضورشان در المپیک را داشتیم، شاید زنگ خطری برای ورزش باشد. تا این لحظه الهه احمدی، جواد فروغی و رضا دهدار، ستاره‌هایی هستند که المپیک امسال را از دست دادند. البته باید اضافه کرد که اوضاع تیم ملی تیراندازی خوب نیست و نجمه خدمتی هم نیم‌نگاهی به کسب سهمیه از طریق رنکینگ دارد؛اتفاقی که البته بعید است. این درحالی است که تیم ملی والیبال ایران نیز شانس بسیار کمی برای حضور در المپیک دارد و بسکتبال ایران نیز شانس حضور در این بازی‌ها را از دست داده است. این اتفاق البته فقط مختص ستاره‌های ایران نیست و نبود دیوید تیلور، کاکس و جردن باروز در پاریس هم از نکات قابل توجه این المپیک است. 
     
انتظار ۳۵ سهمیه داریم
پیش‌بینی کمیته ملی المپیک از سهمیه‌های ایران بیش از ۳۵ سهمیه فردی است. سید مناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک در خصوص سهمیه‌های کسب شده گفت: «پیش‌بینی می‌کنیم ۱۶ فدراسیون کسب سهمیه کنند مانند کشتی، تکواندو، قایقرانی، وزنه‌برداری، شمشیربازی، تیروکمان و حتی احتمال می‌دهیم والیبال هم کسب سهمیه کند و با تمام توان در کنار رشته‌هایی که هنوز درگیر رقابت‌های انتخابی هستند خواهیم بود و در صورت تداوم موفقیت‌های رشته‌های المپیکی ممکن است تعداد سهمیه‌های ما به بیش از ۳۵ نفر برسد.» همچنین محمدرضا داورزنی، عضو هیأت اجرایی کمیته ملی المپیک نیز اعلام کرد: «پیش‌بینی ۳۵ سهمیه و بیشتر از آن براساس واقعیت ورزش است و این در حالی است که ورزش در ایران اولویت نیست. اگر می‌خواهیم در المپیک نتیجه بگیریم باید ورزش را در اولویت قرار دهیم.» سی و سومین دوره بازی‌های المپیک پنج تا ۲۱ مرداد به میزبانی پاریس برگزار می‌شود و باید‌ همچنان منتظر شگفتی‌هایبیشتر ماند. 

سهمیه‌های قطعی ایران در پاریس 
ژیمناستیک  
۱ سهمیه
ورزشکار:
 مهدی الفتی اولین ژیمناست ایرانی است که در ۶۰ سال گذشته در المپیک شرکت می‌کند.

 تکواندو  
۴ سهمیه
اسامی ورزشکاران
: مهران برخورداری در وزن ۸۰ کیلوگرم، آرین سلیمی در وزن ۸۰ + کیلوگرم، مبینا نعمت‌زاده در وزن ۴۹ کیلوگرم و ناهید کیانی در وزن ۵۷ کیلوگرم

 وزنه‌برداری  
۲ سهمیه
اسامی ورزشکاران:
 مصطفی جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم و علی داودی در دسته ۱۰۲+ کیلوگرم

 دوچرخه‌سواری  
۱سهمیه
در بخش جاده به نام کشور

شمشیربازی  
۴ سهمیه
اسامی ورزشکاران:
 علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی و فرزاد باهر سه نفر در انفرادی شرکت می‌کنند و هر چهار نفر می‌توانند در تیمی شرکت کنند.

کشتی 
۱۱ سهمیه
پنج سهمیه کشتی آزاد:
 اوزان ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم شش سهمیه در کشتی فرنگی: اوزان ۶۰، ۶۷، ۷۷، ۸۷، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم

تیراندازی 
۴ سهمیه
دو سهمیه در تفنگ ۱۰ متر زنان، یک سهمیه در تپانچه ۲۵ متر زنان و یک سهمیه در تراپ مردان

قایقرانی 
۴ سهمیه
دو سهمیه در رویینگ: فاطمه مجلل در رویینگ یک‌نفره سنگین وزن و مهسا جاور و زینب نوروزی در رویینگ دونفره سبک وزن دو سهمیه در کانو یک‌نفره ۱۰۰۰ متر و کایاک یک‌نفره ۱۰۰۰متر به نام کشور 

تعداد سهمیه ایران در ۴ دوره اخیر بازی‌های المپیک:
۲۰۰۸ پکن: ۵۵ سهمیه (۵۲ مرد و ۳ زن)
۲۰۱۲ لندن: ۵۳ سهمیه (۴۵ مرد و ۸ زن)
۲۰۱۶ ریو: ۶۳ سهمیه (۵۴ مرد و ۹ زن)
۲۰۲۰ توکیو: ۶۵ سهمیه (۵۵ مرد و ۱۰ زن) 

رشته‌های به دنبال سهمیه 
شانس گرفتن سهمیه المپیک هنوز برای کاروان ایران وجود دارد، چراکه برخی رشته‌ها در اردیبهشت تا تیر از طریق مسابقه یا رنکینگ جهانی به‌دنبال گرفتن سهمیه المپیک هستند.رشته‌های دوومیدانی، تیروکمان، والیبال، سنگ‌نوردی، بوکس، شنا و تنیس روی میز هنوز سهمیه نگرفته‌اند و به‌دنبال گرفتن سهمیه از طریق مسابقات گزینشی یا رنکینگ هستند، البته در دوومیدانی گفته می‌شود سهمیه المپیک فرزانه فصیحی قطعی است اما هنوز از سمت فدراسیون جهانی اعلام رسمی نشده است.گفته می‌شود مریم بربط در جودو نیز از طریق وایلد کارت سهمیه المپیک گرفته است.

رشته‌هایی به‌دنبال افزایش سهمیه
کشتی آزاد در مسابقات جهانی به‌دنبال گرفتن سهمیه وزن ۵۷ کیلوگرم است. تیراندازی در بخش اهداف پروازی به‌دنبال گرفتن سهمیه است. شمشیربازی در مسابقات زون آسیا به دنبال گرفتن سهمیه المپیک در اسلحه‌های اپه و فلوره مردان و زنان و سابر زنان است.

دیگر خبرها

  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • المپیک شگفتی‌ها
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان