Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی همایش روز جهانی سلامت غذا گفت: سلامت غذا پیش شرط و لازمه رسیدن به امنیت غذایی است و هر اتفاق مثبت و منفی در این بخش می تواند اثرات مثبت و منفی در سلامت عمومی، تجارت، اقتصاد و اشتغال در دنیا داشته باشد.

به گزارش ایران اکونومیست، « محمدکاظم رمضانی» امروز سه‌شنبه در همایش روز جهانی سلامت غذا که در سالن جلسات سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، افزود: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامه‌ای در دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، روز هفتم ژوئن ۲۰۱۹ (مطابق با ۱۷ خرداد  ۱۳۹۹ ) را به عنوان نخستین روز جهانی سلامت غذا اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان‌های غذایی و بهداشتی سازمان ملل متحد شامل سازمان خوار و بار کشاورزی (فائو)، سازمان بهداشت جهانی و کمیسیون مقررات مواد غذایی نیز در سراسر جهان برای افزایش آگاهی در مورد مسائل سلامت غذا و کمک به اهداف توسعه سازمان ملل تلاش می‌کنند.

وی اظهار داشت: سلامت غذا پیش شرط و لازمه رسیدن به امنیت غذایی است و در دنیایی که تامین غذا زنجیره جهانی است هر حادثه‌ای در سلامت غذا می تواند اثرات منفی بر سلامت عمومی، تجارت و اقتصاد در ابعاد جهانی را به همراه داشته باشد. از طرفی بهبود سلامت مواد غذایی به بهبود تجارت و اشتغال و همچنین کاهش فقر کمک می کند.

دبیر علمی همایش روز جهانی سلامت غذا اضافه کرد: هر کس حق دارد غذای سالم و مغذی و کافی داشته باشد، اما متاسفانه امروزه تقریبا از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می شود. وقتی غذا سالم نباشد کودکان نمی‌توانند آموزش ببینند بزرگسالان نمی‌توانند کار کنند و بدون شک توسعه انسانی اتفاق نمی‌افتد.

وی گفت: با توجه به اهمیت این موضوع سازمان حفظ نباتات کشور نخستین رویداد مهم جهانی سلامت غذا در کشور را برگزار کرد تا بتواند با تبیین مسئولیت مشترک دولت، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان ضمن کمک به ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی، این موضوع را در کشور نهادینه کند.

رمضانی افزود: باید به خاطر بسپاریم که برای بهبود سلامت زنجیره غذایی باید بنویسیم آنچه را انجام می‌دهیم و انجام دهیم آن چه را که می نویسیم. سلامت غذا یعنی تلاش مشترک و مسئولیت مشترک و بپذیریم که قدرت و پایداری سیستم سلامت غذا نیازمند ایجاد شفافیت، همکاری و ارتباطات متقابل است پس  باید مصرف کنندگان را در این سیستم دخیل کنیم و از نقش و تاثیر علم نواوری و فناوری در مدیریت زنجیره مزرعه تا سفره غافل نشویم.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت جهاد کشاورزی ، سازمان حفظ نباتات کشور ، سید جواد ساداتی نژاد

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات کشور سید جواد ساداتی نژاد روز جهانی سلامت غذا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند

پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آن‌ها را پوست می‌گیریم.

به گزارش سلامت نیوز، با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می‌تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آن‌ها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه‌ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می‌کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آن‌ها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور‌های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. آن‌ها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تن‌ها بافت لذت‌بخشی به آن می‌دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آن‌ها را به درستی می‌شویید تا همه آلودگی‌ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه‌ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B ۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آن‌ها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می‌دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می‌کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می‌کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده‌ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذا‌های دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می‌دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آن‌ها را کاملا بشویید تا آلودگی‌ها و آفت کش‌های آن را از بین ببرید!

دیگر خبرها

  • احساس امنیت، پایداری واحدهای اقتصادی را به‌دنبال دارد
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • جریمه تاوان ثبت نکردن موادبهداشتی فروشگاه مواد غذایی در کرمانشاه
  • تداوم پایداری جوی در آبادان و خرمشهر