Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ویولن استرادیواریوس (یا استرادیو) زیبا و کم‌نظیری که با آن در فیلم کلاسیک جادوگر شهر اوز ترانه «Over the Rainbow» نواخته شد، با قیمتی بیش از ۲۰ میلیون دلار به فروش می‌رسد. 

این ویولن ۳۰۸ ساله که قبلا به توشا سیدل، یکی از بزرگترین نوازندگان ویولن قرن بیستم متعلق بود، در دوران طلایی آنتونیو استرادیواری ساخته شده است و انتظار می‌رود فروش آن، رکورد فروش ویولن‌های استرادیواریوس دیگر را بشکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویولن با ارزش‌ترین ویلونی است که در حراج تاریسیو فروخته شده است. 

قیمت بالای این ویولن که «داوینچی، سیدل سابق» نام دارد، به خاطر منشا منحصر به فرد آن است. این ویولن، علاوه بر اینکه از ویولن‌های مشهور ساخته استرادیواری است، و البته هنوز هم قابل نواختن است، ویولنی است که سیدل از آن برای ضبط موسیقی چندین فیلم اولیه هالیوود از جمله «Intermezzo» استفاده کرد؛ فیلمی که در آن یک ویولونیست مشهور با بازی لسلی هاوارد عاشق همنواز خود اینگرید برگمن می‌شود. 

از فیلم‌های دیگری که موسیقی‌شان با این ساز نواخته شده، فیلم کلاسیک تکنی‌کالر جادوگر شهر اوز محصول کمپانی MGM است. 

سیدل علاوه بر تکنوازی ویولن و اجرا همراه با ارکسترها در برخی از مشهورترین سالن‌های کنسرت جهان، ویولن‌نوازی را به دیگران هم آموزش می‌داد. 

سیدل در حال نواختن ویولن استرادیوی مشهورش

یکی از شاگردان او آلبرت انیشتین بود که در ازای آموزش ویولن، دست‌خطی از پدیده انقباض طول از نظریه نسبیتش را به سیدل داد. سیدل و اینشتین، در یک گردهمایی برای جمع‌آوری کمک مالی برای دانشمندان یهودی در معرض خطر نازی‌ها، ویولن نواختند. 

وقتی سیدل در سال ۱۹۲۴ ویولن استرادیو را به قیمت ۲۵ هزار دلار خرید، خبرش روی صفحه اول نیویورک تایمز درج شد. در آن زمان سیدل، مهاجری از اوکراین امروزی بود و گفته بود آن را حتی با یک میلیون دلار هم معامله نمی‌کند، زیرا این ویولن بارازش‌ترین دارایی‌ او است. 

آدام بائر، آهنگساز و نوازنده ویولن می‌گوید که همه احتمالا تحت تاثیر سیدل و ویولنش قرار گرفته‌اند، حتی اگر نام او را ندانند. او در مقاله‌ای در مجله امریکن اسکولار گفت: «اینکه ما تا حد زیادی صحنه‌های عاشقانه یا تصویر افراد نگون بخت را در فیلم‌ها - یا هر صحنه‌ای که اشک یا احساسات شدید را برمی‌انگیزد - با صدای ویولن مرتبط می‌کنیم، عمدتا به دلیل سیدل است.»

ویولن استرادیواریوس سیدل که رکورد فروش را می‌شکند
همان ویولنی که برای کمک به پناهندگان علیه نازی‌ها نواخت

جیسون پرایس، بنیانگذار حراج تاریسیو که در فروش آرشه و ویولن تخصص دارد، می‌گوید: «آنچه ویولن استرادیواری «داوینچی، سیدل سابق» را بسیار مهم می‌کند این است که چه بدانیم چه نه، قبلا این صدا را شنیده‌ایم و صدایش، خاطره همه لحظات پراحساس و صحنه‌های پراشک و عاشقانه پرده بزرگ نقره‌ای را به یادمان می‌آورد.»

در آستانه حراج، ویولن در یک تور جهانی به طور خصوصی برای خریداران بالقوه در لندن، برلین، شانگهای، هنگ‌کنگ و نیویورک به نمایش درمی‌آید. 

پرایس می‌گوید: «متاسفانه هیچ نوازنده‌ای در جهان قادر به خرید این ویولن نخواهد بود.» گرچه به این معنا نیست که نمی‌توانند با این ویولن بنوازند. 

به گفته پرایس، سندیکاها و تراست‌هایی برای خرید ویولن و امانت دادن آن به نوازندگان برای نواختن، تشکیل شده‌اند. در میان کسانی که در این حراج شرکت می‌کنند، تراست استرادیواری بریتانیا است که در سال ۱۹۸۵ توسط کارآفرین و خیر دانشگاه کمبریج، نایجل براون برای تامین کمک‌هزینه خرید ویولن برای نایجل کندی جوان تاسیس شد. چند بنیاد این‌چنینی در امریکا، نروژ، ژاپن و تایوان نیز از علاقمندان به خرید این ویولن هستند. 

پرایس می‌گوید: «این بنیادها ویولن را می‌خرند تا در دسترس نوازندگان قرار دهند.» چنین کاری البته راه خوبی برای ثروتمند شدن نیست و البته به این منظور هم کسی وارد آن نمی‌شود. 

اینشیتین و استادش در برنامه ویولن‌نوازی به نفع پناهندگان یهودی که جانشان از طرف نازی‌ها در معرض تهدید بود

این ویولن که از دهه ۱۹۲۰ در برنامه بازاریابیش، به یاد هنرمند ایتالیایی «داوینچی» نامگذاری شده است، آخرین بار در سال ۱۹۷۴ در حراجی در لندن به ثیمت ۳۴ هزار پوند خریده شد. مالک آن توکوجی مونتسوگو، مولتی‌میلیونر ژاپنی است که صاحب رستوران‌های زنجیره‌ای کوکو ایچیبانیا است و همین‌طور کلکسیون بزرگی از انوان سازهای زهی کمیاب دارد.

این مرد ثروتمند ژاپنی هر سه سال یک‌بار مسابقه‌ای برگزار می‌کند که هدف آن، تشویق هنرمندان جوان برای تبدیل شدن به نوازندگان حرفه‌ای است. جایزه برندگان این مسابقه، جدا از کمک‌هزینه برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، امکان استفاده از مجموعه گرانبهای مونتسوگو است و هنرمندان جوان می‌توانند بهترین سازهای جهان را امانت بگیرند و با آن‌ها بنوازند.

مونسوگوی ۷۳  نگفته است که چرا می‌خواهد این ویولن را بفروشد. رکورد قبلی فروش یک ویولن استرادیواریوس، متعلق به لیدی بلانت در سال ۲۰۱۱ است که ویولنش، متعلق به نوه لرد بایرون بود و ۹.۸ میلیون پوند فروخته شد. 

چندی پیش، شیء دیگری مربوط به فیلم کلاسیک جادوگر شهر اوز نیز به حراج گذاشته شد، که البته به دلیل مشکلات حقوقی بر سر آن باطل اعلام شد. 

منبع: ترجمه از گاردین با کمی تغییر. 

کد خبر 681349 برچسب‌ها سینمای جهان جنگ جهاني دوم موسیقی - چهره - ساز - آلبوم - اجرا حراج فیلم خارجی چهره‌های مشهور فیلم و سریال خارجی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان جنگ جهاني دوم حراج فیلم خارجی چهره های مشهور فیلم و سریال خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات شرایط دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، یازدهمین جلسه حراج سکه طلا در روز دوشنبه مورخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، برگزار خواهد شد. این حراج از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتی market.ice.ir برگزار می شود و دارایی موضوع یازدهمین حراج، تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است.

بیشتر بخوانید:
قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

حداکثر حجم سفارش و خرید برای هر متقاضی مجموعا ۵ قطعه سکه است. به نحوی که می‌توان ۵ قطعه ربع سکه یا ۵ قطعه نیم سکه یا ۵ قطعه تمام سکه، و یا ترکیبی از هر سه شامل تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه باشد که جمع هر سه باهم نباید بیش از ۵ قطعه باشد.

شروع جلسه حراج راس ساعت ۱۲ است و بازه ثبت سفارش نیز از ساعت ۱۲ الی ۱۵ خواهد بود. بازه نظارت و تخصیص نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۷همان روز است و ساعت ۱۷ نیز نتایج حراج اعلام می شود.

شیوه برگزاری حراج نیز از طریق ثبت سفارش و تخصیص بر مبنای اولویت قیمت-زمان انجام می‌شود.

قابل توجه است که واریز وجه معاملات از طریق کارت‌های هدیه، بن کارت، کارت اعتباری مرابحه و کارت‌های بانکی فاقد شماره شبا ممنوع است و مسئولیت عدم استرداد وجه بر عهده شخص متقاضی است.

شایان ذکر است، فرآیند استرداد وجه کیف پول، برای واریز از حساب‌های بانک ملی ایران در همان روز درخواست انجام می‌پذیرد و برای سایر بانک‌ها ظرف مدت ۴۸ ساعت انجام می‌شود.

متقاضیان جهت دریافت سکه، به جدول زمانی منتشر شده در تارنمای رسمی مرکز مبادله ایران توجه داشته باشند.

متقاضیان شرکت در حراج های سکه طلای سامانه معاملات مرکز مبادله ایران، می توانند طی ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز ، از طریق سامانه معاملات این مرکز به آدرس اینترنتیmarket.ice.ir ، اقدام به ثبت نام و احراز هویت کنند.

تاکنون ۱۰ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ایران برگزار شده است که در مجموع ۱۱۷ هزار و ۷۴۲ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان حراج تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص، ۸۵ هزار و ۵۸ قطعه، نیم سکه ۱۷ هزار و ۱۴۹ قطعه و تمام سکه ۱۵ هزار و ۵۳۵ قطعه بوده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229289 برچسب‌ها طلا

دیگر خبرها

  • تمجید ژاپنی‌ها از شهاب زاهدی/ لژیونر ایرانی مدعی آقای گلی جی لیگ
  • نگاهی به تغییرات جدید در جامعه ژاپن با محوریت خانواده‌های ژاپنی
  • روایت رستمی از مبارزه با فرنگی‌کار ژاپنی با وجود مصدومیت
  • شرایط دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳
  • جزئیات شرایط دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • سوزوکی هایابوسا: شاهین ژاپنی 25 ساله شد! (اینفوگرافی)
  • سوزوکی هایابوسا ؛ شاهین ژاپنی نسخه بیست و پنجمین سالگرد (اینفوگرافی)
  • روز معلم در این کشور هر روز جشن گرفته می‌شود
  • فوق‌ستاره ژاپنی جایگزین گران‌ترین والیبالیست جهان