Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از "رویترز"، مارسلو ابرارد وزیر امورخارجه مکزیک سه‌شنبه شب، آمریکا را به رویکرد دوگانه به دلیل خودداری از دعوت از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه به اجلاس سران قاره آمریکا به بهانه دموکراتیک نبودن آن‌ها و در عین حال حفظ روابط با دولت‌های غیر دموکراتیک در جنوب شرقی آسیا متهم کرد. 

ابرارد در مقاله‌ای در نشریه مکزیکی "اکسلسیور" نوشت: اصل به اصطلاح دموکراتیک در همه موارد به طور یکسان اعمال نمی‌شود، فقط در برخی موارد که مناسب باشد از این اصل استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر خارجه مکزیک این تصمیم آمریکا را متناقض توصیف کرد. 

اشاره وی به روابط آمریکا با کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) است که از نظر آمریکا دموکراتیک نیستند. میانمار یکی از این کشورها است که پس از کودتای نظامی، توسط ارتش این کشور اداره می‌شود. 

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی به وقت محلی در گفت‌ وگو با خبرنگاران مدعی شد که تصمیم برای عدم دعوت از کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه پس از هفته‌ها رایزنی‌های فشرده و به دلیل نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و فقدان دموکراسی در این سه کشور بوده است. 

 سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره تصمیم مکزیک مبنی بر تحریم این نشست نیز ادعا کرد که واشنگتن موضع مکزیک را درک می‌کند، اما یکی از عناصر کلیدی این اجلاس، داشتن دولت دموکراتیک است و این کشورها نمونه‌ای از حکومت دموکراتیک نیستند. 

کاخ سفید کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه را به اجلاس سران قاره آمریکا به میزبانی آمریکا دعوت نکرده است و این اقدام رئیس جمهور مکزیک را بر آن داشت تا تهدید خود مبنی بر تحریم این رویداد به دلیل عدم دعوت از همه کشورهای نیمکره غربی را عملی کند. 

تحریم این اجلاس از سوی آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهوری مکزیک و برخی رهبران دیگر کشورهای آمریکایی لاتین می‌تواند اهمیت نشست سران در لس آنجلس را کاهش دهد. 

آمریکا از طریق این اجلاس قصد دارد به مسائل مهاجرت منطقه‌ای و مسائل اقتصادی رسیدگی کند. 

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امیدوار است که بتواند روابط را با آمریکای لاتین که در زمان دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا آسیب دیده است بازسازی و نفوذ آمریکا در این کشورها را مجدداً تقویت و با چین مقابله کند. 

 بایدن در حالی سه کشور را از این اجلاس محروم کرده که رئیس جمهور مکزیک تهدید کرده بود اگر همه کشورهای نیمکره غربی به اجلاس سران دعوت نشوند، وی نیز در آن حضور نخواهد یافت. 

تصمیم آمریکا برای حذف سه کشور به دنبال هفته‌ها مذاکرات فشرده اتخاذ شده و این خطر را دارد که به تحریم شرم آور اجلاس سران به میزبانی آمریکا منجر شود. 
 

برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا مکزیک ونزوئلا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا مکزیک ونزوئلا ایالات متحده آمریکا مکزیک ونزوئلا رئیس جمهور اجلاس سران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد | عکس

به گزارش همشهری آنلاین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در رأس هیأتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) بامداد امروز (شنبه) ۱۵ اردیبهشت وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی از امروز (شنبه) ۱۵ اردیبهشت ماه به مدت ۲ روز با موضوع اصلی «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفت‌وگو درباره توسعه پایدار» برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

در این اجلاس در مجموع سه سند شامل پیش نویس قطعنامه فلسطین، پیش نویس بیانیه بانجول و پیش نویس سند نهایی نشست سران به اجلاس سران ارائه خواهد شد.

نشست مقامات ارشد سازمان همکاری اسلامی برای آماده سازی اسناد پانزدهمین اجلاس سران این سازمان هم روز سه‌شنبه ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه در بانجول برگزار و رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در این نشست حضور یافت.

نشست شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت برگزار و نشست سران نیز امروز و فردا ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه در گامبیا برگزار خواهد شد.

گامبیا با حدود دو و نیم میلیون نفر جمعیت در منطقه غرب آفریقا واقع شده است. این کشور قرن‌ها مستعمره بریتانیا بود و در فوریه ۱۹۶۵ مستقل شد. این کشور ریاست نشست سران سازمان همکاری اسلامی را به مدت سه سال از عربستان سعودی تحویل خواهد گرفت.

امیرعبداللهیان ضمن حضور در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات جهان اسلام و اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی تبیین خواهد کرد.

وی همچنین در حاشیه این اجلاس با برخی مقامات کشورهای اسلامی دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

کد خبر 849079 منبع: فارس برچسب‌ها حسین امیرعبدالهیان خبر ویژه گامبیا سازمان همکاری اسلامی

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی خواهان آتش بس فوری در نوار غزه شد
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • ‏توسعه روابط با کشورهای آفریقایی از اولویت‌های سفر به گامبیا است
  • حضور وزیر خارجه در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد | عکس
  • امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد