Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ محیط بیمارستانی مملو از باکتری‌های خطرناک هستند که نسبت به ضدعفونی کننده‌های مضر موجود کاملا مقاومت دارند. سردسته باکتری‌ها و عفونت‌های بیمارستانی باکتری «سودوموناس» است که طبق گزارش وزارت بهداشت در سال۸۸  با این  نوع باکتری  ۶۰ هزار نفر کشته شدند. در حال حاضر در اتاق‌های عمل از فرمالین، شوینده‌ها و ضدعفونی کننده‌های بیمارستانی و همچنین اشعه یو-وی برای ضدعفونی استفاده می‌کنند؛ اما این محصولات در عین حال که برای محیط زیست مضر هستند، روی سطوح ماندگاری ندارند و عفونت ها را کاملا از بین نمی‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تیمی از جوانان نخبه کشور توانستند با استفاده ازفناوری‌های جدید به مواد ضدعفونی کننده بیمارستانی با مقاومت بالا و تاثیر گذاری زیاد دست یابند. اما در مسیر تولید انبوه محصول با موانع و مشکلات زیادی از سمت معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان مواجه شدند. برای آشنایی بیشتر با این محصول ساخته شده و مشکلاتی که سر راه این تیم دانش‌بنیان قرار گرفت با «آرش صادقیان» یکی از اعضای تیم گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

فارس: لطفا محصول خود را معرفی کنید.

*تولید ماده ضدعفونی کننده با قدرت ماندگاری بالا روی سطوح

صادقیان: تیم ما شامل تعدادی از فارغ التحصیلان و نخبگان نانو و متالورژی در دانشگاه شریف فعالیت خود را آغاز کرد و من  در حوزه توسعه و راه اندازی کسب و کار  به  تیم اضافه شدم. پس از گذشت چند ماه از شروع کار تصمیم گرفتیم به موضوع رفع عفونت‌های بیمارستانی که یکی از نگرانی ها و دغدغه اصلی گروه بود، بپردازیم. در نهایت به همت دانش و پشتکار اعضاء توانستیم محصولی با قدرت ضدعفونی کنندگی بالا و ماندگاری زیاد روی سطوح  تولید کنیم.

نتیجه چشمگیری از استفاده این ماده ضدعفونی کننده در ساختمان ها و مکان های عمومی بدست آمد؛ به طوری که  علاوه بر ماندگاری این ماده روی سطوح هیچ باکتری در این محیط ها در طولانی مدت رشد نکرد و همین موضوع باعث انگیزه ما برای گسترش این محصول شد.

ما برای تولید این محصول  از «فوتوکاتالیست پایه کربن» استفاده کردیم؛ این ماده تولید خودمان بود و دیگر لازم نبود نگران تحریم ها یا افزایش قیمت دلار باشیم.

فارس: فعالیت خود برای تولید این محصول را چطور آغاز کردید؟

*ساخت لباس‌های آنتی باکتریال بیمارستانی

صادقیان: ما در قدم اول ۲۵ میلیون تومان از صندوق توسعه تکنولوژی سرمایه گرفتیم و هزینه خرید مواد اولیه و تست های میکروبیولوژی کردیم. در ادامه به قصد راه اندازی و تجهیز کارگاه تولید نیمه صنعتی، در کنار تحقیق و توسعه، از بخش خصوصی 5میلیارد تومان قرض گرفتیم. پوشش ضدعفونی، اولین محصولی بود که تولید کردیم. سپس به سراغ ساخت لباس‌های آنتی باکتریال بیمارستانی رفتیم و برای این کار محصولمان را روی الیاف نبافته (nonwoven) همچون «اسپان باند»، «ترمو باند» و موکت های نبافته هم پوشش دادیم. در نهایت با شریک شدن  یک شرکت نساجی،  از  فناوری مواد پیشرفته برپایه پلیمرهای پیشرفته کربن ، چند کد محصول تعریف کردیم.

فارس: برای دریافت مجوز چگونه اقدام کردید و چه مشکلاتی بر سر راه پیش آمد؟

*سه سال معطلی به دلیل عدم شفافیت در سازمان غذا و دارو

صادقیان: برای ورود به مرحله تولید انبوه و فروش محصولات نیاز به دریافت مجوز از وزارت بهداشت داشتیم، در سال ۱۳۹۸ برای دریافت آن اقدام کردیم اما متاسفانه سه سال بدون آنکه بدانیم در کجای مسیر کسب مجوز قرار داریم و به دلیل عدم شفافیت در سازمان غذا و دارو  نتیجه‌ای نگرفتیم. متاسفانه برای کسب و کار کوچکی مثل ما که تازه از دانشگاه آمده، درک این همه مانع و تعارض منافع سخت است و باعث  سرخورده شدن نخبه‌ها  و مهاجرت آن ها می شود.

 سه سال بدون آنکه بدانیم در کجای مسیر کسب مجوز قرار داریم و به دلیل عدم شفافیت در سازمان غذا و دارو  نتیجه‌ای نگرفتیم.

*راه اندازی خط تولید برای محصول

 سازمان غذا و دارو اعلام کرد شرط گرفتن مجوز، داشتن خط تولید  برای محصول است. پس ما به سراغ گزینه راه اندازی خط تولید رفتیم و در این مسیر، به  شهرک صنعتی کاوه در شهر ساوه رسیدیم در آنجا کارخانه ای اجاره و فضا را آماده فعالیت کردیم، که نزدیک ۸۰۰میلیون تومان در سال ۱۳۹۹ هزینه برد.

*تا آنجایی که نیاز به مجوز نداشتیم خوب عمل کردیم

با دریافت مجوز موقت از سوی دانشگاه تهران کار را پیش بردیم، اما زمانی که سازمان غذا و دارو برای دریافت نمونه آمد، ما در کارخانه ای که ۸۰۰ میلیون از ما هزینه برده بود نبودیم، زیرا روند بررسی آنجا این قدرها به درازا کشید که ما به سراغ کرایه یک خط تولید مجوزدار رفتیم و محصول را آماده کردیم؛

 

سازمان غذا و دارو: محصول شما خاصیت ضدعفونی کنندگی ندارد!

در حضور نماینده غذا و دارو ، نماینده خط و خودمان یک بطری از محصول را پر و پلمپ کرد، صورت جلسه شد؛ محصول را برای تست به آزمایشگاه غذا و دارو بردند و قرار شد نتیجه آزمایش را اعلام کنند. بعد از دو ماه و با پیگیری‌های خودمان با سازمان غذا و دارو ، درکمال ناباوری اعلام کردند که بطری گم شده است و بطری دیگری برایمان بفرستید.ما یک بطری دیگری پر کرده و  فرستادیم، بعد از دوماه اعلام کردند که این محصول هیچ خاصیتی ندارد!

فارس: با توجه به ایرادی که سازمان غذا و دارو مبنی بر بی اثر بودن محصول بودن محصول شما گرفت آیا آن را در آزمایشگاه های دیگری مورد بررسی قرار دادید؟

صادقیان: بله، این محصول در آزمایشگاههای متعددی به غیر از آزمایشگاه مرجع غذا و دارو بررسی شد و کاملا مطابق استاندارد بود.

حتی نمونه این ماده ضدعفونی کننده را به کشورهای همسایه مانند، عراق، سوریه و دبی  ارسال کردیم که مورد تایید آن ها نیز قرار گرفت؛ اما کسب نمایندگی در این شرکت ها منوط به دریافت مجوز از ایران بود.

فارس: آیا محصولات خود را برای ارائه به شرکت‌های دارویی بردید؟

صادقیان: بلی، ما محصول را برای معرفی به شرکت‌های دارویی می بردیم اما آن‌ها درخواست فرمول و طرز ساخت می‌کردند که در ازای این اطلاعات محرمانه، حاضر به امضای صورتجلسه یا  تعهدنامه عدم افشای اطلاعات کاری هم نبودند! درخواست هایی  که کاملا غیرمنطقی و در تضاد با حقوق اولیه محصولات دانش بنیان بود. در نهایت متوجه شدیم این اتمسفر، پذیرای محصولات دانش بنیان نیست؛ دیدگاهشان با ما فرسنگ ها فاصله دارد و شاید اگر ما هم دو سه سال دیگه در این فضا فعالیت می کردیم، نگاهمان مثل آن‌ها می شد.

شاید بتوان گفت که فسادی انجام نشده ولی قطعا اشتباهی در نتیجه و تایید محصول صورت گرفته است؛ زیرا ما از صحت محصول اطمینان داشتیم.

فارس: در حال حاضر چه برنامه ای برای ادامه راه دارید؟

صادقیان: هم اکنون در حال تلاش برای کسب مجوز برای ارائه این فرمول به شرکت های دارویی هستیم تا محصولی در داخل و یا خارج از کشور تولید کنند و به فروش برسانند تا شاید بدهی مان را به این صورت بپردازیم.در حال حاضر تنها هدف ما پرداخت بدهی مان است. زیرا پس از این اتفاقات، دچار مشکلات درون تیمی شدیم و گروه ازهم پاشید.

متاسفانه بعد از سه سال و اندی تلاش برای تولید محصولاتی دانش بنیان و نوآور در حوزه مواد و وسایل خود ضد عفونی شونده، چیزی جز بدهی و تیمی از هم پاشیده عاید ما نشد که علت اصلی آن عدم تناسب سامانه های بررسی و ارزیابی و مجوزدهی با کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان بود.

امیدواریم با اصلاح سازوکارها به‌ویژه در مجموعه‌هایی که تعارض منافع وجود دارد، چنین سرنوشتی برای هیچ مجموعه دانش‌بنیان دیگری رقم نخورد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو ماده ضدعفونی کننده استارت آپ سازمان غذا و دارو ضدعفونی کننده دریافت مجوز دانش بنیان راه اندازی روی سطوح خط تولید شرکت ها سه سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۷۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بهرام عین اللهی اظهار کرد: خوشبختانه با تصویب روز گذشته مجلس، مقرر شد که ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات وزارت بهداشت برای برقراری فوق العاده خاص به کارکنان این وزارتخانه، پرداخت شود.

وی با بیان اینکه هدف ما از حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی، تسهیل امور و راحتی مردم دانست و گفت: امروزه مواد غذایی به راحتی و به شیوه غیرحضوری برای همه در دسترس است و مشارکت سکو‌های اینترنتی در حمل دارو می‌تواند موجب راحتی کار مردم شود. 

وزیر بهداشت تاکید کرد: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی به صورت کد پیگیری است و حمل کننده دارو از سکو، اطلاعی از فهرست و محتویات دارو‌های افراد ندارد و مسئولیت ارائه دارو نیز با مسئول فنی داروخانه‌هایی است که آن را از این شیوه فروخته است. 

وی با تاکید بر اهمیت سلامت کودکان در تامین سلامت بزرگسالان، از اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در سراسر کشور خبر داد و با بیان اینکه بخشی از رشد تکاملی در دهه اول زندگی هر فرد رخ می‌دهد، افزود: تمام اعضای بدن، رشد تکاملی دارند بنابراین هر حادثه و بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، می‌تواند در سنین بالاتر و حتی تا پایان عمر نیز وجود داشته باشد و سلامت افراد را به مخاطره بیندازد.

عین اللهی با اشاره به پیشنهاد وزارت بهداشت و بررسی طرح درمان کودکان زیر ۷ سال در کمیته‌های مختلف دولت، گفت: خوشبختانه این طرح در هیات دولت تصویب شد و جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که علیرغم مشکلات و تحریم‌ها خدمات مورد نیاز کودکان زیر ۷ سال را در مراکز دولتی به صورت رایگان ارائه دهد.

درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال سرمایه گذاری برای سلامت و آینده کشور است

وزیر بهداشت از طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال به عنوان نوعی سرمایه گذاری برای سلامت و آینده کشور یاد کرد و گفت: ممکن است نتایج این طرح در دولت مردمی مشخص و ملموس نباشد، اما اثرات آن در آینده و سلامت کشور، موثر است. این طرح به همه بیمارستان‌های دولتی ابلاغ شده است. 

تامین نیاز‌های دارویی کشور با کمک شرکت‌های دانش بنیان

عین اللهی یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت را تقویت شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت دانست و گفت: با استفاده از توان و ظرفیت این شرکت‌ها می‌توانیم بسیاری از نیاز‌های دارویی کشور از جمله دارو‌های بیماران تالاسمی را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه شاهد رشد تولیدات دارو‌های مورد نیاز توسط شرکت‌های ایرانی هستیم، گفت: بعضا ممکن است برخی از بیماران، تمایلی برای مصرف دارو‌های ایرانی نداشته باشند که تجویز و مصرف دارو‌های خارجی توسط متخصصان مورد تایید وزارت بهداشت انجام می‌شود، اما اولویت ما، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است. 

ثبت رکورد افزایش شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت در دولت مردمی

وزیر بهداشت به فعالیت ۷۰۰ شرکت دانش بنیان حوزه سلامت تا سال ۱۴۰۰ اشاره و عنوان کرد: در دولت مردمی و تا کنون، تعداد شرکت‌های دانش بنیان این حوزه به بیش از یک هزار و ۴۰۰ شرکت رسیده و شاهد رکوردی در افزایش تعداد این شرکت‌ها هستیم و با تسهیلات و حمایت‌های دولت نیز تعداد این شرکت‌ها رو به رشد است. 

عین اللهی تولید پانسمان مورد نیاز بیماران پروانه‌ای را یکی از اقدامات ارزشمند شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت ارزیابی و خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای تولید این پانسمان‌ها آغاز شده البته قبل از تولید و تجاری سازی هر محصول، باید پژوهش و تحقیقات انجام شود که تولید این پانسمان نیز در مرحله تحقیقاتی است و امیدواریم با حمایت‌های دولت به مرحله تجاری سازی و تامین نیاز‌های داخلی برسد. حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در تامین نیاز‌های کشور یکی از برنامه‌های اصلی وزارت بهداشت است. 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد جایگاه والای پزشکی کشورمان در منطقه، گفت: امروز قوی‌ترین نظام سلامت منطقه مربوط به جمهوری اسلامی ایران است و در جهان نیز در حوزه‌های مختلف، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته ایم که باز هم تقویت می‌شود. 
سینوفارم کم عارضه‌ترین واکسن بود

وزیر بهداشت در خصوص برخی عوارض یک واکسن خارجی، گفت: کمیته علمی کشوری کرونا متشکل از ۶۰ نفر از بهترین اساتید، دانشمندان و صاحبنظران در رشته‌های مختلف پزشکی است. بیشترین واکسن تزریق شده در کشور که تا کنون بیش از ۱۵۵ میلیون واکسن تزریق شده سینوفارم بود و این واکسن، کم عارضه‌ترین واکسن بوده است.

عین اللهی از رصد و ثبت عوارض واکسن‌ها توسط کمیته علمی کرونا خبر داد و گفت: خوشبختانه کمترین عوارض مربوط به واکسن را در جمهوری اسلامی ایران داشته ایم و استفاده از واکسن توانست به کنترل کرونا کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • هزار و ۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • ۱۵۰۰ قلم محصول فناورانه در نمایشگاه «ایران اکسپو» ارائه شد
  • عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود