Web Analytics Made Easy - Statcounter

شادی اسدپور نویسنده و کارگردان نمایش «جنون جنین جن‌زده» که از ۱۸ خرداد در تماشاخانه دیوار چهارم به صحنه می‌رود با اشاره به اینکه این اثر در ابتدای نگارش «۱۱/۱۱» نام داشت درباره تغییر نام نمایشنامه به خبرنگار مهر گفت: زمانی که متن را برای صدور مجوز فرستادم، یکی از نکاتی که تذکر داده شد تا کار مورد بازنگری قرار گیرد، نام این نمایشنامه بود و به دلایلی که دوستان اداره کل هنرهای نمایشی ذکر کردند، می‌بایست اسم این اثر تغییر می‌کرد که در نهایت این اتفاق افتاد و نام این نمایش به «جنون جنین جن‌زده» تغییر یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه این اثر اقتباسی آزاد از نمایشنامه «اتللو» اثر ویلیام شکسپیر است، افزود: همواره در نوشته‌هایم یک رویکرد بازآفرینی نسبت به متن‌هایی که از آنها اقتباس می‌کنم، دارم به این معنی که ممکن است در یک متن، جذب یک کاراکتر، موقعیت، کنش و یا یک کشمکش شوم و بعد آن را استخراج کنم و در موقعیت‌هایی که خودم می‌سازم، قرار دهم. سپس این شخصیت‌ها و موقعیت‌های جدید را در کنار دیگر شخصیت‌هایی قرار می‌دهم که خودم آنها را خلق کرده‌ام و به این شکل یک اقتباس آزاد از یک نمایشنامه شناخته شده دنیای نمایش شکل می‌دهم.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه در این نمایش شخصیت‌های اتللو، یاگو و دزدمونا را حفظ کرده است، ادامه داد: نمایش‌هایم معمولاً شخصیت اصلی و کاراکتری به عنوان قهرمان ندارند چون علاقه‌ای به قهرمان‌سازی ندارم از این رو تمامی آدم‌های موجود در داستان‌های من در یک طراز هستند و با یک موضوع درگیر می‌شوند.

نویسنده و کارگردان نمایش «این یک اعتراف است» درباره علاقه اش به خلق شخصیت‌های جدید اظهار کرد: پرداختن به مسائلی چون ارتباط برقرار کردن و تنهایی آدم‌ها از جمله مهم‌ترین دغدغه‌هایم برای نگارش نمایشنامه است. البته در بسیاری از موارد تلاش کردم، بگویم تنهایی بد نیست و حتی موجب رشد می‌شود و از سوی دیگر نیز ممکن است به ضرر ما تمام شود. در هر حالت، تنهایی، نبود ارتباط و عدم درکی که ما از یکدیگر داریم به عنوان مهم‌ترین دغدغه‌های ذهنی من در نگارش نمایشنامه و خلق شخصیت‌های جدید هستند چون معتقدم ما آدم‌ها به هیچ وجه یکدیگر را نمی‌شنویم و نمی‌توانیم به درستی با هم ارتباط برقرار کنیم.

اسدپور در پایان صحبت‌هایش بیان کرد: ممکن است من رد پای این دغدغه‌ها را در اثری دیگر بیابم و تلاش کنم در یک اقتباس آزاد از آن اثر، شخصیت‌های مورد علاقه ام را در موقعیتی دیگر و در راستای تفکر و دغدغه‌های خودم به چالش بکشم. در هر حال در همه نمایشنامه‌هایی که نوشته‌ام مساله تنهایی و عدم ارتباط به عنوان چالش‌های اصلی مطرح هستند.

نمایش «جنون جنین جن‌زده» اقتباسی آزاد از نمایشنامه «اتللو» ویلیام شکسپیر به نویسندگی و کارگردانی شادی اسدپور است که با مشارکت مجموعه دیوار چهارم از ۱۸ خرداد تا ۵ تیر در تماشاخانه دیوار چهارم روی صحنه خواهد رفت.

کد خبر 5507689 آروین موذن زاده

منبع: مهر

کلیدواژه: شادی اسدپور تماشاخانه دیوار چهارم ویلیام شکسپیر تئاتر اقتباسی کارگردان تئاتر تئاتر ایران شبکه سه سیما فیلم کوتاه موسیقی ایرانی درگذشت چهره ها فیلم عنکبوت مقدس سریال ایرانی خانه هنرمندان ایران بازیگر سینما بهروز شعیبی پیمان جبلی فیلم هناس خورشید بی غروب رادیو شخصیت ها دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • نورافکن:سپاهان قهرمان واقعی لیگ بوده است
  • نورافکن: سپاهان دو سال است که قهرمان واقعی لیگ است
  • نورافکن: در ۲ سال گذشته سپاهان قهرمان واقعی لیگ بوده است!
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • ببینید | جنون صهیونیست‌ها صدای کارگردان آمریکایی را هم درآورد