Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک جهانی با پیش بینی رشد ۲.۹ درصدی اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی رشد اقتصادی ایران طی این سال را ۳.۷ درصد پیش بینی کرد.

به‌گزارش بازارنیوز به نقل از رویترز، بانک جهانی در روز سه‌شنبه پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی را یک‌سوم کاهش داد و ۲.۹ درصد اعلام کرد. این بانک هشدار داد حمله روسیه به اوکراین آسیب‌های واردشده از همه‌گیری کرونا را تشدید کرده و بسیاری از کشور‌ها را در رکود فروبرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دیوید مالپس، رییس بانک جهانی در یک کنفرانس خبری پس‌از گزارش دورنمای اقتصاد دنیا گفت رشد اقتصاد جهان در سال جاری میلادی تا ۲.۱ درصد و در سال آینده تا ۱.۵ درصد کاهش می‌یابد، بنابراین رشد سرانه نزدیک به صفر خواهد بود.

وی جنگ اوکراین، قرنطینه‌های کرونایی جدید در چین، اختلال در زنجیره‌های عرضه و افزایش خطر رکود تورمی را از عوامل کند شدن رشد اقتصاد دنیا اعلام کرد. آخرین‌بار دنیا در دهه ۱۹۷۰ با تورم همراه با رکود اقتصادی مواجه شده بود.

مالپس در پیش‌گفتار این گزارش نوشت: «خطر رکود تورمی امروز بسیار قابل‌ملاحظه است. رشد پائین اقتصادی در کل دهه حاضر ادامه خواهد داشت و دلیل آن سرمایه‌گذاری ضعیف در اکثر نقاط دنیاست. با توجه به این‌که تورم در بسیاری از کشور‌ها به بالاترین رقم طی چند دهه گذشته رسیده و روند رشد عرضه کند شده‌است، خطر تورم بالا تا مدت‌ها وجود خواهد داشت».

مالپس گفت نرخ رشد اقتصاد دنیا بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ احتمالاً ۲.۷ درصد کند می‌شود. یعنی بیش‌از دو برابر نرخ کاهش رشد اقتصاد بین سال‌های ۱۹۷۶ و ۱۹۷۹.

بانک جهانی در این گزارش هشدار داد افزایش نرخ بهره مورد نیاز برای کنترل تورم در پایان دهه ۱۹۷۰ آن‌قدر شدید بود که باعث رکود جهانی در ۱۹۸۲ و بحران‌های مالی در بازار‌های نوظهور و اقتصاد‌های درحال‌توسعه شد.

مالپس تاکید کرد سیاست‌گذاران باید برای کاهش خطر رکود اقتصادی، در هماهنگی کمک به اوکراین و تقویت تولید غذا و انرژی همکاری کرده و مانع محدود شدن صادرات و واردات شوند تا قیمت نفت و مواد غذایی بیش‌از این افزایش نیابد.

بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند رشد اقتصاد دنیا در سال جاری میلادی تا ۲.۹ درصد کند شود. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با ۵.۷ درصد بود. این بانک همچنین تخمین می‌زند رشد اقتصاد دنیا در ۲ سال آینده هم در همین سطح باقی بماند.

پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصاد‌های پیشرفته در سال جاری میلادی تا ۲.۶ درصد و در سال آینده تا ۲.۲ درصد آهسته شود، درحالی‌که در ۲۰۲۱ به ۵.۱ درصد رسیده بود.

رشد اقتصاد آمریکا هم در سال جاری میلادی ۲.۵ درصد تخمین زده می‌شود، درحالی‌که در سال گذشته ۵.۷ درصد رشد کرده بود. رشد اقتصاد در منطقه یورو ۲.۵ درصد خواهد بود.

بازار‌های نوظهور و اقتصاد‌های درحال‌توسعه رشد ۳.۴ درصدی را در سال جاری میلادی خواهند داشت، یعنی کمتر از ۶.۶ درصد اعلام‌شده در ۲۰۲۱.

اقتصاد چین احتمالاً تنها ۴.۳ درصد در ۲۰۲۲ رشد خواهد داشت، درحالی‌که در سال گذشته میلادی ۸.۱ درصد رشد کرده بود.

* پیش بینی رشد ۳.۷ درصدی اقتصاد ایران در ۲۰۲۲

 بانک جهانی در این گزارش همچنین پیش بینی کرده است رشد اقتصادی ایران طی سال ۲۰۲۲ به ۳.۷ درصد برسد. این بانک در ژانویه رشد ۲.۴ درصدی را برای اقتصاد ایران طی این سال پیش بینی کرده بود. رشد قیمت نفت و رنگ باختن کرونا باعث اصلاح پیش بینی بانک جهانی نسبت به رشد اقتصادی ایران طی امسال شده اند.


/ تسنیم

برچسب ها: هشدار بانک جهانی ، رکود تورمی ، اقتصاد ایران لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RZy

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: هشدار بانک جهانی رکود تورمی اقتصاد ایران سال جاری میلادی رشد اقتصاد دنیا اقتصاد دنیا بانک جهانی اقتصاد ایران رکود تورمی پیش بینی ایران طی ۳ ۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتظارات تورمی کم شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا فرزین اظهار کرد: نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۴ درصد کاهش یافته بود، در فروردین به ۲۳ درصد رسیده است.

وی افزود: نرخ رشد پول نیز که سال گذشته ۳۳ درصد بود، تا ۱۶ فروردین امسال به ۱۶ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام بانک مرکزی، فرزین گفت: رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر ‎کاهش انتظارات تورمی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲/ کنترل نقدینگی اهرم مهار تورم است
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • فرزین: دارایی‌های ارزی افزایش و انتظارات تورمی کم شد
  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • جایگزین اسکناس کیلویی