Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@07:24:46 GMT

اندیشه وحدت ریشه در دین اسلام دارد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۸۷۱۶

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد حسن زمانی شامگاه سه‌شنبه در نشست تخصصی بازخوانی اندیشه‌های تقریبی و تمدنی امامین انقلاب اظهار کرد سوالی که همیشه مطرح است این است که آیا اندیشه وحدت که جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد، یک تصمیم سیاسی و نیاز موقت است؟ این نظریه ریشه در دین اسلام دارد و انقلاب فقط آن را احیا کرد، در واقع وحدت یک دستور قرآنی و تکلیف دینی در مذاهب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر حوزه‌های علمیه کشور افزود: باید ببینیم مفسران قرآن کریم ذیل آیات وحدت قرآن کریم در طول هزار سال گذشته چه موضوعات مهمی مطرح کردند که ما از آن غافل هستیم. آیات مختلفی در قرآن کریم با مضمون مشترک ما را امت واحده نامیده است، این جمله قرآن خبری ولی در مقام انشا و دستور است.

وی تصریح کرد: تلاش برای وحدت بین امت اسلامی را می‌توان یک عبادت الهی و اطاعت امر خداوند در نظر گرفت؛ هر عالمی که برای وحدت بین سنی و شیعه تلاش کرده است، اعبد العلما است و هر عالمی که این تلاش را ترک کند، واجبی را ترک کرده و اگر تکرار کند، فسق مرتکب شده است. این استدلال در بحث تقوا هم سازگار است، یعنی هر عالمی که در راستای وحدت تلاش کند، با تقوا و هرکس این واجب را ترک کند، بی تقوا است.

حجت‌الاسلام زمانی در خصوص راهکارهای تقویت وحدت گفت: پروژه وحدت و تقریب به ۴ مرحله قابل تقسیم بندی است، مرحله اول و ابتدایی آن همزیستی مسالمت آمیز، محبت صادقانه و احترام متقابل است، با صراحت باید بگوییم نه در شیعه و نه در مذاهب اربعه اهل سنت دلیلی بر جنگ و درگیری شیعه و سنی وجود ندارد و مذاهب اسلامی از این تهمت پاک هستند.

مدیر دفتر حوزه‌های علمیه کشور تاکید کرد: جنگ‌های تاریخ یا بدفهمی بوده است یا عوامل غیر دینی مانند داعش که هیچ ربطی به اهل سنت ندارد و همچنین جریان‌های تکفیری و افراطی شیعه به مذهب شیعه ربطی ندارد. برای جریان تکفیری شیعه و سنی فرق ندارد و شاهد بودیم ده‌ها عالم بزرگ سنی در عراق و سوریه را شهید کردند.

وی افزود: در طول هزار و چهارصد ساله اسلام سابقه ندارد که دو میلیون مسلمان به دست مسلمان به قتل برسد، این فتنه یک فتنه بسیار بزرگ بود. ما باید یکدیگر را قلبا دوست داشته باشیم و به دیگر محبت صادقانه داشته باشیم و احترام متقابل نسبت به هم داشته باشیم. در تایباد بسیاری از علمای اهل سنت همسفر حج ما بودند، شاهد بودم که این علما مرحوم آیت الله محدثی را یک پدر برای تایباد خطاب می‌کردند. این محبت صادقانه و احترام متقابل است.

حجت‌الاسلام زمانی گفت: مرحله دوم همکاری علما و دولت‌های سنی و شیعه در عرصه‌های مشترک سیاسی، اقتصادی، علمی، دینی و مذهبی است. ما باید در این موضوع به ویژه مذهبی تعامل و تعاون داشته باشیم، هیچ دلیلی وجود ندارد در این عرصه‌ها خود را محدود کنیم، به ویژه در حوزه دینی و مذهبی که ۹۵ درصد محتوا مشترک است. ما باید با وجود تفاوت‌ها، از علم یکدیگر بهره ببریم.

گفتنی است نشست تخصصی بازخوانی اندیشه‌های تقریبی و تمدنی امامین انقلاب؛ به مناسبت سی و سومین سالروز ارتحال امام خمینی (ره) با حضور ائمه جمعه و علمای تسنن و تشیع و جمعی از چهره‌های فعال فرهنگی و اجتماعی شهرستان تایباد به همت مرکز اسلامی خراسان رضوی و اداره تبلیغات اسلامی تایباد و با حضور مدیر دفتر سیاسی حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد.

کد خبر 5509090

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی تایباد جمهوری اسلامی ایران قرآن کریم امام خمینی داعش انقلاب حوزه های علمیه بوشهر سالروز ارتحال امام خمینی قیام 15 خرداد کرمانشاه امام خمینی ره آمار کرونا خطبه های نماز جمعه دهه کرامت ویروس کرونا اجتماع سلام فرمانده ساختمان متروپل تغییر ساعت کاری اردبیل مراسم ارتحال امام خمینی ره داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۸۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت و انسجام، نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی عصر چهارشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر یکروزه خود به سریلانکا، با حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو، ضمن دیدار و گفتگو با نمازگزاران، نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از حضور در جمع نمازگزاران مسجد جامع شهر کلمبو، اظهار امیدواری کرد: مذاکرات صورت گرفته میان دو کشور به گسترش بیش از پیش روابط و همکاری‌های فیمابین منجر شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی طراحی و اجرای مجموعه سد، نیروگاه و تونل انتقال آب «اومااویا» از سوی شرکت‌های متخصص ایرانی را نماد همکاری‌های موفق دو کشور دانست و گفت: امیدواریم بهره‌برداری از این طرح‌ها افزایش رفاه مردم سریلانکا را در پی داشته باشد.

رئیس جمهور در ادامه وحدت و انسجام را نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام دانست و گفت: دشمنان و در راس آنان آمریکا، با ایجاد گروهک‌های تروریستی مانند داعش به دنبال ایجاد ناامنی، کشتار و تفرقه در جهان اسلام هستند، بنابراین بسیار ضرورت دارد از هر اقدام و گفتاری که میان مسلمانان تفرقه ایجاد می‌کند، پرهیز شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در ادامه ظالم و ستم بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و کشتار و نسل‌کشی در غزه را نتیجه وجود اختلافات در امت اسلامی دانست و افزود: امام خمینی (ره) از ۴۵ سال پیش رژیم صهیونیستی را غده‌ای سرطانی برای امنیت منطقه دانسته و بر آزادی فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام تاکید کرده بود و امروز حقانیت این سخن امام راحل، بر همگان روشن شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق فلسطینیان را وظیفه همه مسلمانان و انسان‌های آزاده جهان می‌داند و معتقد است امروز حمایت از کسانی که از خانه، وطن، دین، ناموس و جان و عزت خود دفاع می‌کنند، شاخصی برای کشورهاست که آیا مدافع شرافت هستند، یا همراه شرارت؟

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی خاطرنشان کرد: آمریکا مردم ایران را بابت دفاع از حق و عدالت مورد تحریم‌های ظالمانه قرار داد، اما جوانان ما تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کردند و امروز ایران در همه حوزه‌ها در حال پیشرفت است. دشمن تلاش کرد پیشرفت ایران را متوقف کند، اما ملت ایران اراده کرد پیشرفت کند و در این جنگ اراده‌ها ملت ایران پیروز شد.

رئیس جمهور گفت: آمریکایی‌ها به دنبال این بودند که با عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با برخی کشور‌های منطقه برای این رژیم حاشیه امن ایجاد کنند، اما نتوانستند و امروز صهیونیست‌ها منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند و ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از مردم و کشور‌هایی که حامی رژیم صهیونیستی باشند، مطالبه می‌کنند.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به همه ما آموختند که رمز موفقیت توکل بر خدا و اعتماد به نفس و داشته‌های درونی است، گفت: دشمنان برای متوقف کردن ملت ایران علاوه بر تحمیل ۸ سال جنگ به ما، تلاش کردند با ترور، انفجار، توطئه و فتنه‌های متعدد این مردم را از ادامه مسیرش منصرف کنند، اما موفق نشدند. امروز مقاومت و ایستادگی در مقابل نظام سلطه نه فقط مورد توجه نظام اسلامی ایران بلکه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است که معتقدند نباید تن به زیاده‌خواهی‌ها و مظالم نظام سلطه داد.

دیگر خبرها

  • ژوزه مورایس اسلام آورد و شیعه شد
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • ضرورت جریان شناسی تحریف تاریخ ایران
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • وحدت و انسجام، نیاز ضروری و مهم امروز جهان اسلام است
  • جنگ ترکیبی دشمن با هدف از بین بردن وحدت مسلمین انجام می شود
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم
  • ۱۵ عنوان برنامه هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود