Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: 40 درصد از امنیت غذایی در دنیا وابسته به مبارزه با عوامل خسارت زا است.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، شاهپور علایی‌مقدم اظهار کرد: حفظ محصول از آفات، بیماری‌ها و عوامل خسارت‌زا باعث می‌شود سلامت محصول کشاورزی حفظ شود.
وی افزود: کاهش ریسک در محیط زیست، هوا و منابع طبیعی از تاکیدات مقام معظم رهبری در بحث حفظ نباتات است، برنامه‌هایی برای این سازمان در زمینه ارتقای سلامت و بهبود آحاد جامعه در مجلس شورای اسلامی دیده شده که در بخش کلان پیشگیری و مقابله با عوامل خسارت‌زا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علایی‌مقدم با بیان اینکه دو ریسک مهم در بخش کشاورزی داریم که یکی تولید و دیگری قیمت است، عنوان کرد: ریسک تولید در بخش کشاورزی مبارزه با آفات و علف‌های هرز است و این سازمان وظیفه دارد این بخش را کنترل کند.
وی تاکید کرد: 40 درصد از امنیت غذایی در دنیا وابسته به مبارزه با عوامل خسارت‌زا است، ایران با 14 میلیون هکتار سطح زیر کشت و 350 هزار تن مصرف سم، 400 گرم پایین‌تر از میانگین مصرف در کل دنیا است.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که یکی از مشکلات کشور ما بحث میزان سطح سواد، دانش و مهارت بهره‌برداران است، گفت: از 4 میلیون بهره‌بردار تنها 0.8 درصد تحصیلات دانشگاهی دارند، همچنین 70 درصد تاثیرگذاری آفت‌کش‌ها به نحوه صحیح استفاده از آنها باز می گردد و کشاورز باید در این زمینه آگاهی داشته باشد به همین منظور سامانه‌ای را طراحی کردیم که امروز از آن رونمایی می‌شود و طبق دستور وزیر صفر تا صد سلامت غذا به سازمان حفظ نباتات سپرده شده است.
وی در زمینه بهداشت گیاهی یا قرنطینه محصولات کشاورزی عنوان کرد: اگر به درستی قرنطینه انجام نشود سلامت محصولات کشاورزی و غذا به خطر می‌افتد، قرنطینه 27.5 میلیون تن واردات، 5.4 میلیون تن صادرات و 1.8 میلیون تن ترانزیت محصولات کشاورزی تنها با 223 نفر نیروی انسانی انجام می‌شود.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور خاطرنشان کرد: ما نباید مرزبانی را که یک جایگاه حاکمیتی دارد به بخش خصوصی واگذار کنیم، امیدواریم بتوانیم در تامین نیروی انسانی گام برداریم و از سازمان برنامه و بودجه خواهشمندیم مرزها و مرزبانی‌ها را تقویت کند.



کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: امنیت غذایی مبارزه عوامل خسارت زا سازمان حفظ نباتات عوامل خسارت زا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۹۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • دستگیری عوامل نزاع دسته جمعی + عکس
  • سیل به کشاورزی بشرویه ۱۸۵ میلیارد خسارت زد
  • دستگیری عوامل درگیری دسته جمعی در کمتر از ۶ ساعت
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • دستگیری ۲۲ نفر از عوامل تیراندازی در هویزه
  • ۷ نفر عوامل نزاع در پارک گوللر باغی ارومیه دستگیر شدند
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر