Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@08:34:18 GMT

گردشگری، شاه کلید فراموش شده رونق اقتصادی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۹۵۳۲

گردشگری، شاه کلید فراموش شده رونق اقتصادی

صنعت گردشگری که یکی از شاه کلیدهای اصلی رونق اقتصادی بشمار می‌رود، طی چند سال گذشته به سبب شیوع کرونا به کما رفت؛ اما اینک با فروکش یافتن لجام سرکش این ویروس منحوس، بار دیگر مورد توجه کشورها قرار گرفته تا با برنامه‌ریزی‌های متقن اقدامات لازم برای احیای مجددش را فراهم سازند.

فراگیری ویروس کرونا و بالتبع آن افزایش آمار مرگ و میر جهانی طی چند سال گذشته سبب متحمل شدن آسیب‌ها و لطمات سنگینی مالی و اقتصادی به کشورهای گردشگرپذیر شد که در این بین، ایران نیز علی رغم دارا بودن ظرفیت‌های بسیار غنی از منظر قدمت تاریخی بیش از ۲۵۰۰ ساله‌اش، از این امر مستثنی نشد؛ اما با مرور زمان و تداوم امر واکسیناسیون، هم اکنون شاهد ریشه‌کنی و کاهش بسیار زیاد لطمات کوید_۱۹ و رونق‌گیری مجدد این صنعت در برخی از کشورها هستیم؛ به طور مثال وزارت گردشگری ژاپن طی چند روز گذشته راهنما و شیوه‌نامه‌ای برای آژانس‌های مسافرتی و هتل‌ها در آستانه از سرگیری سفرهای گردشگری به این کشور منتشر کرده است که براساس آن، ورود اتباع ۹۸ کشور که کمترین خطر ابتلا به ویروس کرونا در آن مشاهده می‌شود را مجاز شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت آن است که برخی دولت‌ها از همان روزهای اوج‌گیری کرونا و همزمان با لغو روادید گردشگری برای مقابله با شیوع این بیماری فراگیر، اقدام به تدوین نقشه راهی متقن و منسجم برای دوران پساکرونا شدند تا پس از توقف این چرخه فراگیر بتوانند در اولین فرصت، عرصه را برای پذیرایی گردشگران خارجی مهیا سازند؛ اما به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی ایران هر چند در زمینه جذب گردشگر از ظرفیت‌های بسیار غنی تاریخی، معنوی و مذهبی برخوردار است اما آن گونه که شایسته است؛ نتوانسته از این نقاط قوت که موهبتی الهی بشمار می‌رود؛ نهایت سودمندی را کسب و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

این در حالی است که اهتمام ویژه برای رونق‌بخشی به صنعت گردشگری می‌تواند از جمله راهکارهای مفید و ارزشمندی برای خنثی‌سازی و یا کم اثر کردن تحریم‌های ظالمانه و نیز معرفی چهره واقعی از این کشور به جهانیان برخلاف تبلیغات فریبنده امپراطوری رسانه‌های آمریکایی، عرضه کند؛ اما با این وجود جای تعجب است که با داشتن چنین منافع سترگی برای نظام، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که سابقه مدیریت رسانه ملی را نیز در کارنامه دارد تاکنون فقط یک نشست خبری با اهالی رسانه آن هم بدون حضور معاونان و مدیران کل وزارتخانه در مقام پاسخگویی داشته است! و این در حالی است که مولفه‌هایی همچون اشتغالزایی، ارزآوری و درآمدزایی از جمله اهداف دولت سیزدهم بیان شده است.

همچنین بر اساس سند چشم‌انداز بیست‌ساله، سهم ایران از شمار گردشگران جهانی بایستی به ۱.۵ درصد و از درآمد گردشگری جهانی باید به ۲ درصد در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد؛ به‌گونه‌ای که جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ سالانه نزدیک ۳۰ میلیارد دلار از محل گردشگر ورودی، درآمد کسب کند اما به نظر می‌رسد با تداوم چنین روندی، دستیابی به ۲ درصد از درآمد جهانی گردشگری امری غیر محتمل باشد؛ چراکه براساس آخرین آمارها، تا قبل از شیوع کرونا بالاترین رقم درآمد سالانه ایران از گردشگری ۱۲ میلیارد دلار بوده که این میزان معادل کمتر از یک درصد از درآمد گردشگری جهان بوده است.

هم اکنون با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا، بسیاری از کشورها در سودای افزایش درآمدزایی ارزی از این صنعت هستند؛ اما مسوولان و مدیران متولیان این امر در کشور، هنوز برنامه‌ریزی مشخصی را در این زمینه اعلام نکرده‌اند و یا هنوز برنامه ملی گردشگری با گذشت بیش از دو دهه به تدوین جامع و کامل نرسیده است.

همچنین بسیاری از استان‌های کشور یا فاقد طرح جامع گردشگری و یا در مرحله مطالعاتی هستند؛ که چنین روند و سیاستی سبب برخوردار نشدن از نقشه راهی منسجم شده و نتیجه آن نیز حیف و میل بیت‌المال است به گونه‌ای که هر مدیر و مسوولی اعم از نماینده مجلس، استاندارد، فرماندار و غیره در مقاطع‌ مختلف، نسخه‌هایی را برای گردشگری پیچیده و بودجه‌های هنگفتی نیز دریافت می‌کنند؛ اما با گذشت چند صباحی آن طرح‌ها به کتابخانه‌ها منتقل می‌شوند و در نهایت تنها عایدی این طرح‌های فرمایشی، دستوری و خلق‌الساعه، خاک‌هایی است که طی سال‌ها کنج‌نشینی در قفسه‌ها به خوردشان می‌رود.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گردشگری ، سید عزت الله ضرغامی ، تخت جمشید

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گردشگری سید عزت الله ضرغامی تخت جمشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۹۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه محل درگیری و تقابل باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش استانی شوراهای اسلامی استان با گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد شوراهای اسلامی، به تشریح جایگاه این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند در اولویت نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌سازی و اجرایی قرار بگیرند، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمی سازی را در اولویت کارهای خود قرار داده و الزامات آن را پذیرفته است.

وی افزود: دولتی که یکی از برنامه‌های کلان خود و گفتمان غالب در کشور و جامعه را مردمی‌سازی اعلام می‌کند حتماً به الزامات این بحث توجه دارد و می‌دانیم که یکی از بخش‌های مردمی‌سازی توجه به شوراها است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شوراها ابتدایی‌ترین و مؤثرترین سطح ارتباط مردم با دولت و جامعه هستند، عنوان کرد: ظرفیت دولت مردمی برای تقویت امور شورایی و قالب کردن گفتمان مردمی‌سازی در جامعه، ظرفیت ویژه‌ای است که باید از آن استفاده کنیم.

عباس‌زاده تأکید کرد: تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم که جزو برنامه‌های کلان برای رفع مسائل عمده کشور است، این جهت را به ما نشان می‌دهد که اکنون مسئله اقتصادی حائز اهمیت است اما حل همین معضل جامعه هم با مشارکت مردم انجام شدنی است.

وی با تأکید بر اینکه شعار سال هم ظرفیت دیگری برای توجه دادن به امر شورایی است، تصریح کرد: اگر قرار است بسیج مشارکت مردم و ظرفیت آنان پای کار همه برنامه‌های کلان کشور به ویژه بحث جهش تولید بیاید، اینجا هم شوراها نماد مردمی بودن و مشارکت مردم هستند.

معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه به خدمات ارزنده و قابل توجه نظام در روستاها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۰۴ روستا در خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند اما با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مردم از روستاها مهاجرت کردند.

وی متذکر شد: برای مهاجرت معکوس جمعیت به روستاها و ماندگاری آنان هم دولت و هم شوراهای اسلامی به عنوان نخبگان و معتمدین مردم باید باید برنامه داشته باشند و روستاها را به مرکز تولید و رونق اقتصادی تبدیل کنند اما اکنون این رویکرد در شوراها نیست.

عباس‌زاده از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه شوراها محل درگیری و تقابل باشند.

وی در ادامه پاسداری از حرمت جایگاه شوراها را از رسالت‌های اعضای شوراها دانست و افزود: در قانون حد و حریم برای شورا و دخالت در امور اجرایی و جاری روستاها و شهرها لحاظ شده اما متأسفانه این تقابل و درگیری‌ها در شوراها حتی در برخی روستای کم جمعیت تبدیل به معضل شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات خوب در حوزه شوراها و تعامل بین دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمترین تخلفات، سو استفاده و نابسامانی را در وضعیت شوراها داریم.

وی از شوراهای اسلامی روستاها و شهرها برای پیگیری دلسوزانه امور مردم قدردانی کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش سرمایه‌گذاری در شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در حال تحقق است که این می‌تواند برای تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و رفع نیازهای اساسی مردم در این مناطق مفید باشد و رویکرد دولت نیز همین است.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که اقدامات سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها نسبت به دوران گذشته خیلی متفاوت شده، تصریح کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد بودجه‌های شهرداری که مصوب می‌کنیم با مجوز دولت در قانون بودجه تأمین می‌شود که رقم قابل توجهی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: طی دو سال اخیر ۶۱ دستگاه ماشین‌آلات شهری به شهرداری‌های استان خراسان جنوبی تخصیص یافته که اگر همین روند ادامه یابد در پایان دولت سیزدهم از نظر نسبی شهرداری‌های استان در حوزه ماشین‌آلات به خودکفایی می‌رسند.

کد خبر 748877

دیگر خبرها

  • ساخت ۲هزار و۵۰۰ واحد مسکن اقتصادی تا دو هفته آینده کلید زده می شود
  • اصناف در مهار تورم نقش مهمی دارند
  • ایرتاکسی فرصتی برای رونق مسیرهای کم تقاضا
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در اکسپو ‭‭۲۰۲۴‬‬
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد