Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@15:00:28 GMT

این نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار موجب زوال عقل می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۹۶۴۳

این نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار موجب زوال عقل می‌شود

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند مانند نوشابه و آبمیوه می‌تواند باعث افزایش وزن شود و حتی به سایر مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا و دیابت نیز کمک کند و موجب زوال عقل شود.

به گزارش ایرنا، همه ما در کار‌های روزمره خود اقدامات کوچکی انجام می‌دهیم که برای سلامت ذهن و بدن ما مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کار‌های کوچکی مانند بالا رفتن از پله به جای استفاده از آسانسور و پله برقی و یا مصرف نان سبوس دار به جای نان سفید. انتخاب این گزینه‌های سالم در طول روز ممکن است حس خوبی به ما دست می‌دهد.

اما به نظر می‌رسد کاری ممکن است انجام دهیم که در نهایت برای سلامت ما خوب نیست و در واقع، می‌تواند منجر به زوال عقل شود. این کار چیزی نیست جز نوشیدن نوشابه؛ چه نوشابه‌های معمولی و چه نوشابه‌هایی که با قند مصنوعی شیرین شده باشند.

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با قند مانند نوشابه و آبمیوه می‌تواند باعث افزایش وزن شود و حتی به سایر مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا و دیابت نیز کمک کند.

این حقایق دغدغه بسیاری از مردم در طول سال‌ها بوده است تا از نوشابه‌های معمولی به مصرف نوشابه‌های رژیمی که به ظاهر جایگزین سالم‌تری به نظر می‌رسند، روی بیاورند. اما ممکن است بخواهیم نوشابه را به طور کلی حذف کنیم، چه نوشابه‌هایی که با قند یا شیرین‌کننده مصنوعی ساخته شده باشد.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در مجله سکته مغزی منتشر شد، نشان داد که نوشابه‌های رژیمی خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد. این مطالعه ۱۴۸۴ فرد بالای ۶۰ سال را برای یک دوره ۱۰ ساله ردیابی کرد و نشان داد افرادی که هر روز نوشابه رژیمی مصرف می‌کردند (در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته این نوشابه‌ها را مصرف می‌کردند) سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

مصرف نوشابه رژیمی با خطر بالاتر سکته مغزی نیز مرتبط است

محققان در این مطالعه نه تنها زوال عقل، بلکه خطر ابتلا به سکته مغزی ناشی از نوشیدن منظم نوشابه رژیمی را نیز مورد بررسی قرار داد و به نتایج مشابهی دست یافتند. برای این منظور، محققان دو هزار و ۸۸۸ نفر از افراد ۴۵ ساله و مسن‌تر را در مدت ۱۰ سال پیگیری کردند.

آن‌ها دریافتند افرادی که دست کم یک نوشابه رژیمی در روز مصرف می‌کنند، سه برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک، ناشی از انسداد عروق خونی قرار دارند. سکته ایسکمیک یا انسدادی یکی از سه نوع سکته مغزی شایع است. همچنین به عنوان ایسکمی مغزی یا سکته انسدادی شناخته می‌شود.

این نوع سکته مغزی ناشی از انسداد در عروقی است که خون را به مغز می‌فرستند. این انسداد، جریان خون و اکسیژن را به مغز کاهش می‌دهد و منجر به آسیب یا مرگ سلول‌های مغزی می‌شود. اگر گردش خون دوباره به سرعت برقرار نشود، آسیب مغزی می‌تواند دائمی شود.

تقریبا ۸۷ درصد از تمام سکته‌های مغزی، سکته ایسکمیک است.

آب بنوشید

با این حال نتایج این مطالعه بدان معنا نیست که نمی‌توان هر چند وقت یک بار از یک نوشابه رژیمی مصرف نکرد بلکه مصرف همه چیز در حد اعتدال مطلوب است. اما زمانیکه نوبت به مصرف منظم می‌رسد، آب قدیمی باید مورد نظر شما باشد.

دکتر «کریستوفر گاردنر»، مدیر مطالعات تغذیه در مرکز تحقیقات پیشگیری استانفورد، در یک بیانیه مطبوعاتی در واشنگتن پست، گفت: بیشتر آب بنوشید و نوشابه‌های رژیمی کمتری مصرف کنید. " "و به نوشابه واقعی تغییر ندهید. "

مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۷ که در مجله آلزایمر و زوال عقل منتشر شد، نشان داد که مصرف بیشتر نوشیدنی‌های شیرین شده به طور کلی با حجم کل مغز کمتر مرتبط است. این مطالعه نشان داد که چه نوشابه رژیمی و چه نوشابه معمولی مصرف کنید می‌توانید عوارض جانبی منفی شناختی را تنها با مصرف دو نوشیدنی در روز مشاهده کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه زوال عقل نوشابه رژیمی شیرین شده چه نوشابه سکته مغزی زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!

یک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

سید صاحب حسینی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتورهای خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کارهای زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!