Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته جواد اوجی وزیر نفت با شرکت در مراسم جشن ملی روسیه در سفارت این کشور در مصاحبه‌ای از 10 برابر شدن حجم تجارت دو کشور در یک و نیم سال آینده خبر داد.

در حال حاضر حجم تجارت سالانه دو کشور 4 میلیارد دلار است و هدفگذاری دو کشور روی عدد 40 میلیارد دلار تجارت انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*حجم تجارت ایران و روسیه در دولت سیزدهم 10 برابر می‌شود

جواد اوجی وزیر نفت در این مراسم گفت: با این توافق‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی که بعضی از آن‌ها در حوزه انرژی به قرارداد منجر شده است، ظرف یک‌سال‌ونیم آینده و با برنامه‌ریزی که در دستور کار داریم به سقف 40 میلیارد دلار در سال در روابط تجاری ایران و روسیه می‌رسیم.

وی افزود: اجرای پروژه همکاری بانکی روسیه، چین و ایران، در آینده‌ای نزدیک به سلطه دلار خاتمه خواهد داد. ایران و روسیه به‌عنوان دو بازیگر مهم در تأمین نفت و گاز می‌توانند تأمین‌کننده انرژی در جهان باشند. بازی با این دو کشور مهم، تهدیدی برای امنیت جهان و تأمین انرژی خواهد بود. تحریم راه چاره نیست و دامن‌گیر تحریم‌کنندگان خواهد شد.

بنابراین گزارش با توجه به تعاملات سیاسی-اقتصادی مناسب ایران و روسیه، نخستین سفر خارجی سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران هم به کشور روسیه بود و دیدار رئیس‌جمهور دو کشور منجر به عقد قراردادها و تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه انرژی، بانک، حمل و نقل، کشاورزی و صنعت شد. همزمان با این اتفاق، حجم تجارت دو کشور در سال 2021 نیز به رقم بی‌سابقه 4 میلیارد دلار رسید و رکوردشکنی کرد.

*فریب رسانه‌ای جریان غربگرا برای القای مستعمره شدن ایران

اما جریان رسانه‌ای غرب‌گرا بدون توجه به توسعه همکاری‌های دو کشور، برخی تصاویر از دیدار دیروز وزیر نفت با سفیر روسیه در ایران را سوژه تخریب روابط دو کشور کرده‌اند.

برخی کاربران توئیتری با انتخاب گزینشی تصاویر، زبان بدن وزیر نفت ایران و سفیر روسیه را سوژه قرار داده (تصویر 1) و مدعی شده‌اند: ‏«زبان بدن وزیر نفت ایران و‌ سفیر روسیه در سفارتخانه این کشور در تهران حقیقتا تهوع‌آور و مایه شرمساری است. این عکس از آن عکس‌هایی است که تلخی آن تا سال‌ها در ذائقه  و‌ ذهن، می‌ماند».

تصویر 1

در واقع جریان غربگرا با انتشار هدفدار تصاویر، سعی در القای تحقیر کشورمان ایران را دارند، درحالی که تصاویر دیگری نیز از این مراسم منتشر شده است، تصویر 2 که از مراسم دیروز منتشر شد، حاکی از احترام سفیر روسیه به وزیر نفت ایران است که لابد با تعمیم استدلال جریان غربگرا، این نتیجه حاصل می‌شود که روسیه هم مستعمره ایران است.

تصویر 2

* سابقه حضور وزرا و مدیران دولت روحانی در مراسم جشن ملی روسیه

پرداختن به سوژه‌های زرد درحالی توسط رسانه‌های اصلاح‌طلب پیگیری می‌شود که این رسانه‌ها از جنبه توسعه روابط دو کشور هیچ حرف کارشناسی برای بیان ندارند.

برخی از رسانه‌های اصلاح‌طلب مدعی شده‌اند که اصلا چرا باید وزیر نفت ایران در جشن ملی روسیه در سفارت این کشور حضور پیدا کند‌ و حضور وزیر نفت در این جشن به معنای مستعمره شدن ایران است.

درحالی که جواد اوجی وزیر نفت رئیس کمیسیون مشترک ایران و روسیه است که به دعوت سفارت روسیه در این جشن حضور پیدا کرده است؛ همچنین حضور وزیر نفت در این مراسم یک امر معمول دیپلماتیک است که در دولت‌های گذشته نیز انجام شده است.

در تصاویر زیر حضور مدیران ارشد دولت‌های قبل در مراسم «جشن ملی روسیه» در سفارت این کشور آورده شده است.

 

تصویر 3- امیر حاتمی وزیر دفاع دولت روحانی

تصویر 4- سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری دولت روحانی

تصویر 5- علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی دولت روحانی

تصویر 6- عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه دولت روحانی

تصویر 7- عکس دسته‌جمعی مدیران ارشد دولت روحانی در سفارت روسیه

* رکوردشکنی تجارت 4 میلیارد دلاری ایران و روسیه در سال 2021

برخی کاربران فضای مجازی این سوال را از جریان غربگرا پرسیده‌اند که آیا ‏حضور مقامات دیگر کشورها که در مراسم سالگرد روز ملی 22 بهمن و سایر مناسبات مربوط به ایران به معنای مستعمره شدن آنها است؟

همچنین برخی نیز به مقایسه تصویر بیژن زنگنه وزیر سابق نفت و مدیرعامل شرکت فرانسوی توتال و تصویر جواد اوجی وزیر نفت و سفیر روسیه پرداخته‌ (تصویر 8) و گفته‌اند: عزت و ذلت به خوبی در این تصویر قابل مشاهده هست. تصویر اول، فرش قرمز زنگنه مقابل رئیس شرکت توتال که بدون سرمایه‌گذاری ایران رو ترک کرد. تصویر دوم، احترام سفیر روسیه به اوجی وزیر نفت بعد از رکوردشکنی تجارت 4 میلیارد دلاری دو کشور و برنامه افزایش 900 درصدی آن‌‌.

تصویر 8

در مجموع برخی رسانه‌ها بدون توجه به کارنامه دولت‌ها در گسترش تعاملات اقتصادی با سایر کشورها سعی می‌کنند تصویر فریبکارانه‌ای را به مخاطب القا کنند، موضوعی که در سفر سیدابراهیم رئیسی به روسیه و دیدار با پوتین در فاصله صندلی دو رئیس‌جمهور انجام شده بود.

انتهای پیام/ ت 142

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر نفت نفت جشن ملی روسیه ایران مستعمره شدن دیپلماتیک دولت روحانی جواد اوجی وزیر نفت وزیر نفت ایران ایران و روسیه جشن ملی روسیه میلیارد دلار جریان غربگرا دولت روحانی وزیر نفت سفیر روسیه حجم تجارت رسانه ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • واکنش وزیر صمت به ماجرای تولید نوکیای تقلبی در ایران
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • زنجیره ارزش راهبردی خرمای خوزستان از نقاط قوت نمایشگاه ایران اکسپو
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • وزیران دفاع ایران و قزاقستان دیدار کردند
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: حملات تروریستی در روسیه و ایران نتیجه حمایت کشور‌های غربی به ویژه آمریکا از گروه‌های تروریستی است
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است