Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@14:08:04 GMT

ساختمان متروپل در خاک سست غوطه‌ور بود

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۰۴۹۳

ساختمان متروپل در خاک سست غوطه‌ور بود

علی بیت‌الهی عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: طبق بررسی‌ها در پارکینگ و زیر زمین ساختمان متروپل اگر تنها یک متر بیشتر حفاری انجام شود، به آب می‌رسیدند.

به گزارش مشرق، عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: طبق بررسی‌ها در پارکینگ و زیر زمین ساختمان متروپل اگر تنها یک متر بیشتر حفاری انجام شود، به آب می‌رسند و به عبارت دیگر ساختمان در یک محیط بسیار سست و نرم غوطه ور قرار داشته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی بیت‌الهی درباره سست بودن خاک آبادان که یکی از عوامل مهم در ریزش ساختمان متروپل بوده، اظهار داشت: شهر آبادان و سایتی که ساختمان متروپل در آن منطقه واقع بوده، در بین دو رودخانه اروند و بهمن‌شیر در شرق و غرب قرار گرفته‌اند. طبق بررسی‌ها در پارکینگ و زیر زمین ساختمان متروپل اگر تنها یک متر بیشتر حفاری انجام شود، به آب می‌رسند و به عبارت دیگر ساختمان در یک محیط بسیار سست و نرم غوطه ور قرار داشته‌است.

وی درباره آبی که در طبقات زیرین ساختمان متروپل جمع شده‌بود و پس از آواربرداری مشاهده شد، گفت: این جمع شدن آب دقیقا به دلیل بالا بودن سطح آب بوده‌ است. از افراد مختلفی از بومیان درباره حادثه متروپل مصاحبه انجام شده و گفته شده که طبقه زیر زمین ساختمان متروپل آب نشت می‌کرد و افراد با نصب پمپ، از این محل آب، پمپاژ می‌کردند و اساسا سطح آب در پایین ترین طبقه این ساختمان بسیار بالا بوده‌ است.

عضو هیات‌علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: سطح آب در زیر زمین هم، تراز قرار می‌گیرد. اگر سطح آب اروندرود صفر در نظر گرفته شود وقتی به زیرزمین این ساختمان می‌رسد، به یک متری زیرزمین می‌رسد و اگر ترازی کشیده شود، تمام آن محیط را اشباع خواهد کرد و به همین دلیل خاک منطقه بسیار نرم است.

بیت‌الهی با بیان اینکه نحوه احداث ساختمان بر روی خاک نرم و سست بسیار حساس و مهم است، گفت: ساختمان بلند مرتبه در این شرایط باید ضوابط کاملا ویژه و توسط افراد کاملا ذی‌صلاح ساخته شوند. وقتی باری به سنگینی متروپل بر روی بستر نرم وارد و ساخته می‌شود معلوم است که یک خطر بالقوه این ساختمان را تهدید می‌کند و با کوچک‌ترین قصور در زمینه ملاحضات فنی و مهندسی خسارت‌های غیرقابل جبرانی ایجاد می‌شود.

وی با تاکید بر قائل شدن محدودیت ارتفاعی برای ساختمان‌ها در زمین‌های نرم و سست، اظهار داشت: این خطر طبیعی و ذات این منطقه است و باید دید برای سایر ساختمان‌های این منطقه چه تدابیری در نظر گرفته شده و آیا اساسا اطلاعاتی از تدابیر اندیشیده شده وجود دارد؟ تجریبات نشان می‌دهد که در موارد زیاد، این سختگیرها وجود ندارد و خطرات بالقوه باقی می‌مانند.

منبع: ایلنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین حادثه متروپل قیمت متروپل حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان اخبار حوادث حوادث خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت سطح آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد

نوار غزه پس از پایان جنگ با مشکل آواربرداری ۴۰۰ هزار ساختمان ویران‌شده در این منطقه مواجه خواهد بود.

به گزارش اعتمادآنلاین، خبرگزاری جهان عرب طی گزارشی در این رابطه اعلام کرد، در حالی که جنگ همچنان در نوار غزه ادامه دارد، برخی از کارشناسان معتقدند که توقف جنگ به‌تنهایی نمی‌تواند مشکلات این منطقه دارای بیشترین تراکم جمعیتی را به زندگی طبیعی بازگردانده و باید فکر جدی برای آواربرداری بیش از ۴۰۰ هزار ساختمان ویران و نیمه‌ویران کرد.

یک مسئول عالی‌رتبه فلسطینی در این رابطه به این خبرگزاری گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون تن آوار ساختمانی در پنج استان نوار غزه که مجموع مساحت آن ۳۶۵ کیلومتر مربع است، وجود دارد.

این مسئول که خواست نامش فاش نشود تأکید کرد: یک‌چهارم این حجم از آوار که بر اثر حملات گسترده و مستمر هوایی، زمینی و دریایی ارتش اسرائیل علیه نوار غزه به وجود آمده، آهن هستند که سرتاسر منطقه را در بر گرفته است.

او تأکید کرد: تقریباً هیچ ساختمانی در نوار غزه از گزند این جنگ در امان نمانده است.

سازمان ملل متحد هم در روز دویستم جنگ غزه اعلام کرده بود، دست‌کم ۲۵ میلیارد دلار برای بازسازی خرابی‌های این جنگ مورد نیاز است، این در حالی است که مسئول فلسطینی خبر داده تقریباً نیمی از حجم این آوار طی دو ماه گذشته به وجود آمده‌اند که خود بیانگر شدت گرفتن بمباران‌های اسرائیلی از ماه مارس گذشته به بعد دارد.

به گفته کارشناسان، حجم آوار موجود در نوار غزه ۳۰ برابر مساحت این منطقه را پوشش می‌دهد و همین امر باعث می‌شود تا بازسازی این منطقه با دشواری‌های زیادی مواجه شود و کار باسازی چند سال به طول بینجامد.

بر اساس آمارهای اولیه منتشرشده تا لحظه تهیه این گزارش، ۱۳۱ هزار و ۲۰۰ ساختمان در نوار غزه به طور کامل و ۲۸۱ هزار ساختمان نیز به شکل جزئی تخریب شده‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لحظه حمله موشکی حزب الله به دو ساختمان محل حضور سربازان اسرائیلی
  • فیلم| ورود نردبانی پلیس به ساختمان دانشگاه کلمبیا
  • ورود نردبانی پلیس به ساختمان دانشگاه کلمبیا + فیلم
  • معترضان به جنگ غزه ساختمان هامیلتون دانشگاه کلمبیا را تصرف کردند
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • کمبود بیش از ۵هزار شیر هیدرانت آتش‌نشانی در مشهد
  • فیلم| دانشجویان معترض ساختمان معروف دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
  • سنگلج در خطر است!
  • سرکارگر یزدی چشم انتظار حمایت خیرین برای آزادی است
  • نوار غزه ۳۰ برابر مساحت خود آوار دارد