Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، ۱۵ روز از حادثه ریزش ساختمان ده طبقه متروپل در آبادان گذشت، ۱۵ روزی که برای تک تک خانواده‌های عزیز از دست داده سیاه و تلخ بود. هنوز تب حادثه داغ است و اجسادی زیر آوار مانده‌اند و امدادگران و آتشناشانان در گرمای آبادان مشغول فعالیت هستند. خالو مجتبی خاتمی از آتشنشانی است که از ساعات اولیه در محل حضور داشت و حوادث را از نزدیک لمس کرده بود؛ پای صحبت‌های او نشستیم تا با لحجه آبادانی‌اش تراژدی متروپل و آنچه در این ۱۵ روز دیده را روایت کند که در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

واکاوی دلایل ریزش متروپل آبادان / چرا ساختمان با وجود اخطارها افتتاح شد؟

امدادگری زیرسایه خطر ریزش باقی‌مانده ساختمان

از روزهای اول حادثه بگویید که شرایط چطور بود؟ گفته می‌شد که احتمال ریزش ساختمان مجاور وجود دارد، چطور در آن موقعیت کار می‌کردید؟

ساعت ۱۲ و نیم ظهر به ما اطلاع دادند که متروپل فروریخته است و ما از آتش‌نشانی سازمان منطقه ویژه به محل اعزام شدیم تا ساعت سه و نیم همه نیروهای ما با تجهیزات در صحنه حضور داشتند. اولین روز با ازدحام جمعیت مواجه بودیم. ابعاد حادثه به قدری بزرگ بود که از شهرهای اطراف هم نیروها اعزام شدند. نیروهای امدادی و بسیاری از مردم فارغ از ساعت کار با دل و جان کار کردند.

حضور در محل به دلیل سست بودن پایه‌های ساختمان مجاور واقعا خطرناک بود و لرزش داشت و بچه‌های نظام مهندسی در محل حاضر شدند و شرایط را کنترل کردند. بخشی از سازه را محکم کردند و گاهی هم که لرزشی احساس می‌شد به سرعت محل تخلیه می‌شد تا بنا محکم شود.

استفاده از گلاب و اسفند برای کنترل بوی تعفن

در خبرها آمده بود که بوی تعفن فضا را گرفته است، مشاهدات شما چه بود؟

من چند روز خانه نرفتم و در محل حضور داشتم. شرایط از روز سوم تغییر کرد و بوی تعفن شدیدی فضا را گرفت. بوی عجیب و آزاردهنده‌ای بود و برخی از مردم آب و گلاب می‌ریختند یا اسفند دود می‌کردند که فضا برای کار کردن نیروهای امدادی بهتر شود.

هنوز این بوی تعفن در محیط هست. من آتش‌نشان صنعتی هستم و تجربه کار در بوی شدید مواد شیمیایی را داشتم اما این بو بسیار آزاردهنده‌تر از همه آن‌هاست.

هوا بسیار گرم است و دما تا ۴۹ و ۵۰ درجه می‌رسد. از تهران و شیراز و شهرهای دیگر نیرو اعزام شد و در چند روز اخیر گرما شدت گرفت و این کار را برای آتش‌نشانان و امدادگرانی که از شهرهای دیگر آمده بودند و به شرایط آبادان آشنا نبودند، دشوار کرد.

ماجرای آواربرداری با قبلمه

تصاویری منتشر شد که امدادگران با قابلمه و سطل آواربرداری می‌کنند، شما تجهیزات کافی دارید؟ ماجرای عکس‌ها چه بود؟

در روزهای اول امکان حضور بیل‌های مکانیکی بزرگ به دلیل احتمال زنده بودن افراد نبود و حضور سگ‌های زنده‌یاب کمک بزرگی کرد. به دلیل اینکه نمی‌توانستیم از ماشین آلات سنگین استفاده کنیم مجبور بودیم با سطل و دست آواربردادری کنیم. برخی رسانه‌ها فضا را متشنج کردند که تجهیزات نیست درحالی که اینطور نبود. روز سوم تجهیزات سنگین به محل اعزام شدند و جرثقیل‌های بزرگی آمدند تا بتوانیم آوار سنگینی مانند چیلرهای بزرگ ساختمان را جا به جا کنیم. سپاه خاتم الانبیا هم ماشین آلات بسیاری به محل اعزام کرد.

تخریب پنج خانه برای تردد ماشین‌های آواربرداری

محل دسترسی به محل حادثه به دلیل ریزش آوار مسدود بود و برای تسهیل در تردد ماشین آلات سنگین پنج خانه را تخریب کردیم. این تخریب هم با اجازه مردم بود.

آواربرداری در چه مرحله‌ای است؟

در حال حاضر بعد ۱۵ روز آواربرداری به طبقات منفی رسیده است. ساختمان ده طبقه بود سه طبقه منفی داشت که ظاهرا کارگاه هلدینگ عبدل باقی هم در همین طبقات قرار داشته است.

آواربرداری متوقف نشد و همه به صورت شیفتی کار می‌کنند. ریزش به این صورت بود که طبقه همکف بر روی طبقه منفی یک آوار شده بود.

هنوز هم پمپ‌ها درحال تخلیه آب هستند

ماجرای آب گرفتگی و ترکیدگی آوار چه بود؟

فشار و حجم آوار باعث ترکیدگی لوله‌های آب شد و بیشتر از یک متر از طبقات زیرین را آب گرفت. از پمپ آبی استفاده کردیم تا بتوانیم آب را تخلیه کنیم و به طبقات پایینی دسترسی داشته باشیم. هنوز هم این پمپ‌ها درحال تخلیه آب هستند. مهندسین آب و فاضلاب حاضر در محل هم آب را تست کردند و مطمئن شدیم که ناشی از شکستگی لوله‌هاست.

ماجرای تماس زیرآوار مانده‌ها با خانواده‌اشان

در روزهای ابتدایی صحبت از تماس‌هایی بود که افراد زیر آوار مانده با خانواده‌ها گرفته بودند و حتی گفته شد که عده‌ای در طبقات زیرین سالم هستند. ماجرای این تماس‌ها چه بود؟

تماس‌هایی با خانواده‌ها انجام شده اما اینطور نبود که فرد توضیح بدهد که من زیرآوار مانده‌ام، تماس به این صورت بود که فقط صدای آه و ناله و جیغ می‌آمده است. یکی از افرادی که با همسرش تماس گرفته بود را در حالی خارج کردیم که میلگرد در شکمش فرو رفته بود.

کارگرهایی که سرنوشتشان نامعلوم است

آمارهای متفاوتی از کارگران زیرآوار مانده منتشر می‌شود، در این مورد اطلاعاتی دارید؟

هرکسی آماری از کارگرهای زیرآوار می‌دهد اما آماردقیق ۳۸ نفر بود که خانواده‌ها اعلام مفقودی کرده بودند. ده خانواده دیگر هم اعلام کردند که از عزیزانشان خبری ندارند. برخی از کارگرانی که زخمی شده بودند هم از مشاهداتشان می‌گفتند که زیرآوار رفتن همکارشان را دیده‌اند. از این تعداد برخی از اجساد خارج شده‌اند و هنوز آمار دقیقی وجود ندارد.

خانواده‌ها هنوز در محل حادثه هستند؟

خانواده‌ها در محل حضور دارند و با گریه چشم انتظار فرزندانشان هستند.

آقای بهبهانی که دو فرزند خود را از دست داده بود هر روز می‌آمد و گریه می‌کرد و شعر می‌خواند. صحنه‌هایی که در این ۱۵ روز دیدیم دل همه را به درد می‌آورد.

دیدن رنج مردم در روحیه‌هایمان تاثیر بدی گذاشته و ما هم در کنار آن‌ها صاحب عزا بودیم. هر جسدی که پیدا می‌کردیم همه دورش جمع می‌شدند؛ برخی از اجساد هم قابل تشخیص نبودند و از طریق مدارک هویتی که در جیبشان بود هویتشان مشخص می‌شد.

خانواده جلیلیان در ساختمان بستنی فروشی داشتند و مادرشان پرستار بخش کرونا بود که در این حادثه شوهر و دو فرزندش را از دست داد و تنها شد.

 خانواده صالحی دو دخترشان را از دست دادند. غم سنگین بود و آبادان را غم گرفته است. آبادان حسینیه‌ای بزرگ شده و بیش از ۵۰۰ نفر در حال کار هستند. مردم هم همراه ما هستند و با غذا درست کردن از امدادگران پشتیبانی می‌کنند.

بخش عمده‌ای از کار هم برعهده خانم‌هاست و از امدادگری گرفته تا درست کرن غذا را تقبل کرده‌اند. خانم شهربانو منصوریان هم از جمله افرادی بود که به محل حادثه آمد و کمک کرد.

برخی از رسانه‌ها اخباری مبنی بر توقف عملیات و آغاز تخریب بنا را منتشر کردند، این موضوع صحت دارد؟

عملیات هنوز ادامه دارد و این حرف‌ها که گفته شد می‌خواهند ساختمان را تخریب کنند و عملیات متوقف شود به هیچ عنوان درست نیست. مسئولان هم اعلام کردند که تا خروج آخرین جسد عملیات ادامه خواهد داشت. تخریب سازه هم سه تا چهار ماه زمان می‌برد و کار یک شبه نیست.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1143463 برچسب‌ها اخبار حوادث

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اخبار حوادث خانواده ها آوار مانده اعزام شد بوی تعفن ۱۵ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۰۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • روایت عجیب از تلاش‌ها برای تعطیلی خانه امن زنان | درها را قفل کردیم، دخترها در آشپزخانه جمع شده و گریه می‌کردند!
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • روایت دردناک امدادگران از صحنه های تصادفات موتورسواران + ویدئو
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • دشمنان برای رواج بی حیایی و بی عفتی در جامعه تلاش می کنند
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیروهای وظیفه
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیرو‌های وظیفه
  • روایت خزعلی از جنبش تعهد به خانواده
  • تلاش برای بهسازی و توسعه باغ‌های بانوان در شورای ششم اصفهان
  • تلاش برای بهسازی و توسعه باغ‌های بانوان اصفهان در شورای ششم